TOPP * TalentOntwikkeling Programma voor Professionals

TOPP TalentOntwikkeling Programma voor Professionals
Maak werk van talent

Iedereen heeft unieke talenten, maar niet iedereen weet wat deze persoonlijke talenten precies zijn. Hierdoor blijft veel potentieel onbenut, uit onderzoek blijkt dat als je jouw sterke kanten beter kent en deze meer gaat benutten, je hoger scoort op zelfvertrouwen, ervaren competentie, veerkracht en het realiseren van doelen. Je sterke kwaliteiten kunnen en mogen benutten, is cruciaal om goed te presteren en om betrokken en bevlogen te zijn.

Dit programma is voor professionals die zichzelf willen blijven ontwikkelen en daarbij hun talenten zo optimaal mogelijk willen inzetten op een manier die bij ze past en waardoor ze beter gaan presteren met meer energie en plezier. Van functioneren naar excelleren met je sterke punten.

In deze tijd waarin de werkomgeving steeds onduidelijker en wisselvalliger wordt, verloopt loopbaanontwikkeling zelden in een rechte lijn of zonder onverwachte veranderingen. Het is daarom belangrijk om je sterke punten te kennen en te optimaliseren, zodat je kansen kunt grijpen, goed om kunt gaan met obstakels en je ambities kunt waarmaken. Ontwikkeldoelen bepalen we door te onderzoeken wat je graag wilt bereiken in je werk.

We groeien het meest daar waar onze kracht ligt, belangrijk dus om je sterke punten te (h)erkennen, ontwikkelen en optimaal in te zetten. Beter inzicht in jezelf maakt je veerkrachtiger, effectiever en succesvoller. Met dit programma verstevig je jouw persoonlijke leiderschap en krijg je meer zelfinzicht, zelfvertrouwen en meer inzicht in je potentieel, aspiraties, drijfveren en talenten. En weet je hoe je werk maakt van talent en hoe je jouw talent voor je laat werken.

Een aantal voordelen van het hebben van inzicht in je sterke punten en het bewust inzetten op je werk:  

 • Meer zelfkennis, vertrouwen en veerkracht.
 • Je talenten beter laten aansluiten op je functie.
 • Beter kunnen omgaan met werkdruk, minder negatieve stress.
 • Werken vanuit eigen kracht maakt je authentiek.
 • Wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook anderen beter begrijpen en waarderen.
 • Je gaat beter presteren als je bewust je natuurlijke talenten inzet.
 • Beter kunnen werken in teamverband.
 • Beter kunnen omgaan met minder sterke eigenschappen en belemmerende overtuigingen.
 • Je bent meer gedreven en gaat met meer plezier en energie aan het werk.
 • Versterken van eigenaarschap en persoonlijk leiderschap
Hoe ziet het programma eruit?
TOPP is een individueel, 1-op-1 ontwikkeltraject, het traject bestaat uit een assessment, coaching en een 5 stappen plan voor ontwikkeling.

Dit is een blended programma van gemiddeld 3 maanden.

ONLINE ASSESSMENT

Voor het ontdekken van je unieke sterke punten start je met een Strengthscope® assessment. Strengthscope biedt wetenschappelijk onderbouwde en gecertificeerde assessments en is de meest uitgebreide tool op de markt in het kader van werk gerelateerde sterktes & energizers, ondersteund door een breed scala aan hulpmiddelen.  Het stelt je in staat om de taken en mogelijkheden te ontdekken die van nature beter bij je passen. Het helpt je om je sterke punten verder te ontwikkelen tot gebieden waarin je excelleert. Er wordt ook aandacht besteed aan eventuele prestatierisico’s en hoe deze te beheersen, denk aan bijvoorbeeld zwakkere gebieden, doorgeslagen sterke punten, belemmerende overtuigingen en andere factoren of belemmeringen die positieve energie en resultaten blokkeren.

TALENT REPORT

Na voltooiing van het assessment ontvang je een analyse van je top talenten, uiteengezet in een rapportage.

COACHING SESSIE

De resultaten van je assessment en je talent report vormen een waardevol vertrekpunt voor een coaching sessie van 3 uur. De resultaten worden dan teruggekoppeld, je ontvangt heldere uitleg en we bespreken de vervolgstappen. De coaching sessie kan face2face gepland worden te Amsterdam, Den Haag of Utrecht of per skype of zoom.

5 MODULES – 5 Stappen model

De ontdekking van sterke punten is een deel van het grotere geheel. Transformatie, positieve en duurzame resultaten, krijg je door een soort routekaart te volgen voor je ontwikkeling. Dit geeft richting en de mogelijkheid om te stretchen en te groeien in de gebieden die zinvol zijn voor jouw persoonlijke situatie. Het gaat om talent identificeren, ontwikkelen, inzetten en stretchen, je sterke punten moeten ook gewild en relevant zijn en het moet productief gemaakt worden in de organisatiecontext.

Er zijn vijf gebieden waar je verder mee aan de slag gaat, het 5 stappen model is een routekaart voor ontwikkeling. Aan de hand van onder andere het werkboek ga je hier zelf mee aan het werk, je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van mij per e-mail, zoom of telefonisch. De opdrachten in het werkboek en de extra oefeningen en tips geven waardevolle mogelijkheden om je sterke punten te ontdekken en ze te optimaliseren om je prestaties, betrokkenheid en werkplezier te vergroten.

Het programma (van 3 tot maximaal 4 maanden) is inclusief:

  • Een online talententest Strengthscope assessment
  • Rapportage/persoonlijk talentenprofiel
  • Coachingsessie
  • Talentenkaarten Strengthscope® Cards
  • Een praktisch werkboek
  • Oefeningen met online begeleiding
  • Een extra werkboek “Strengths for Success” voor loopbaanontwikkeling

Investering: € 995 (excl 21% btw) | Aanvang: in goed overleg, in principe kan je op ieder gewenst moment beginnen. Aanmelden kan met onderstaand contactformulier. Voor in-company neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je het beste uit jezelf halen, ontdekken of herontdekken waar jouw kracht ligt en waar je talenten het beste benut worden voor optimale prestaties, van vinken naar vonken, van functioneren naar floreren, je persoonlijk leiderschap verstevigen? Dan is TOPP van CoAchieve zeker iets voor jou. Meld je aan met onderstaand contactformulier.

Volgens steeds meer onderzoek, zijn mensen die gebruik maken van hun sterke punten op het werk succesvoller en veel meer betrokken bij hun werk. Door te werken vanuit je eigen talenten en kracht presteer je beter en haal je meer voldoening uit je werk. Als  ervaren en geaccrediteerd strengths coach / consultant help ik professionals hierbij. Heb je nog vragen neem dan contact met mij op. Coachieve staat voor het samen werken aan het realiseren van doelen voor een duurzaam resultaat. Onze programma’s, masterclasses en coachingstrajecten hebben een positieve, constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen wetenschappelijke methode.

We maken gebruik van strengths-based development methodiek en assessments waarvan het succes in de praktijk bewezen is. Gecertificeerd door de British Psychological Society als een valide en betrouwbaar psychometrisch instrument. Het gaat uit van de uniciteit van mensen, bij Strengthscope ben je geen kleur of type persoon, het respecteert de complexiteit van de mens. Klanten van Strengthscope zijn individuen en organisaties zoals Facebook, Accenture, Aviva, RBS, Thermo Fisher Scientific, ING, Volkswagen, Bank of England, Deloitte, American Express.

‘Strengthscope identifies what is unique about each individual. Each person is different, with a unique range of underlying strengths. The Strengthscope® System recognizes this and, unlike other assessment systems, doesn’t oversimplify human nature by putting people into narrow personality boxes’.

Kennis en werkervaring zijn steeds minder een garantie voor succes. Persoonlijk leiderschap, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling en inzetbaarheid wordt steeds belangrijker. Weten waar je kracht ligt, waar je voldoening van krijgt, wat het beste bij jou past en waar je positieve energie van krijgt, levert veel op voor jezelf en voor de organisatie.

 

Inschrijven voor TOPP kan hier:

Research shows Deloitte
 • Persoonlijk
  Aanvulling door Kitty met persoonlijk advies voor lezen specifieke boeken die mij in mijn situatie meer kunnen vooruithelpen vind ik echt TOP - commercieel manager | Heel erg fijn is om het materiaal te krijgen wat voor mij relevant is. Door de gesprekken kreeg ik achteraf goede informatie om door te nemen wat voor mij van toepassing was. -Sales Manager
 • Positieve energie
  De Strengthscope coaching is een traject wat ik met heel veel positieve energie heb doorlopen. Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was.... Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon. Marchel Lintjens, Sales Manager Foodservice, Bieze Food Group
 • Gained some great insights
  Kitty is business savvy and the combination of her HR background, management and coaching skills and experience in leadership challenges made me feel very comfortable going through my report with her and talking openly about the challenges and opportunities I experience at work.- Renee, Director
 • Progress
  With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coaching sessions. - General Manager
 • Duurzaam resultaat
  Kitty wil ik graag aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien. - Ann V., Commercieel Manager, Industrie
 • Inzicht
  Intelligente manier van mee-analyseren en daardoor mij – als gecoachte –uitdagen om inzicht te krijgen en actie te nemen vanuit dit inzicht – dit deed Kitty op een prettige rustige en professionele manier. - Account Manager
 • Positive outlook
  Kitty has a positive outlook on life in general and wants to improve herself constantly through experience and education. - Finance Manager
 • Wetenschappelijke basis
  De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven  - ik vond dit heel belangrijk.
 • Fun to work with
  She has a great sense of humour and is fun to work with! - R. Kieft, Recruiter
 • Expertise
  Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.
 • Strong business partner for leaders and teams
  With her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams. - Mark, Managing Director
 • Resultaat
  Samenwerken met Kitty is begrijpen wat je kan, ervaren wat je doet en je ontwikkelen naar je doel! - Ondernemer
 • Strengths approach
  I really enjoyed the coaching sessions and I believe the strengths approach brings out the best in me as a leader. - General Manager
 • Partnered with colleagues at every level
  Kitty partnered with colleagues at every level of the company to guide them effectively through performance management, employee relations, change management, recruiting etc. - HR Director Europe
 • Leerrijk en positief
  Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest en de professionele aanpak en begeleiding van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen. - Commercieel Manager
 • Well researched
  She is well researched and challenges expert external advisors as necessary -often exposing gaps in their work. - Managing Director
 • Excellent sounding board
  Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution.
 • Open and honest
  An open and honest person, with a hands-on approach towards her work, with an aim for quality and efficiency. - Ann D., Financial Manager
 • The ease with which she interfaces with different people
  I would consider the ease with which she interfaces with different colleagues to be a significant personal strength.- HR Director
 • Humor
  Kitty heeft fijne humor en dat zorgde voor een fijne sfeer tijdens de gesprekken. - Sales Manager
 • A highly committed and enthousiastic coach
  I sincerely endorse Kitty to any organization or individual that is concerned in working with a highly committed and enthusiastic coach. - General Manager
 • Expert
  What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences. - General Manager
 • Aansprekende methodiek en werkvormen
  Ik vond de methodieken en werkvormen aansprekend, pittig en helder. - Commercieel Manager
 • Eye-opening yourney
  Kitty guided me through a for me ‘eye-opening’ journey, being the Strengthscope leadership development program. This development gave me a lot of unexpected, yet very helpful, understandings on myself. - General Manager
 • Strengths in overdrive
  Also the concept of strengths in overdrive, and how to mitigate performance risks is very useful. - Director
 • Aandacht
  Kitty heeft voor mij echt bewezen dat ze ten volle gaat voor het belang van de gecoachte.
 • Zelfkennis
  Ik weet nu veel beter wat ik kan, wat ik wil en ook belangrijk wat ik niet wil en wat mijn impact is op anderen.
 • Easy to work with
  Kitty is structured, calm and easy to work with. - CFO
 • Transparant
  Ik heb de vertrouwensband en het vertrouwen dat er vanaf eerste moment met de coach is ontstaan ook echt ervaren als noodzaak om van dit traject een open traject te maken.
 • Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren.
 • Wat zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.
 • Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken.