Talentgericht leiderschap (strengths-based leiderschap)

Masterclass Talentgericht (strengths-based) Leiderschap
Leidinggeven vanuit je eigen kracht

Het aantrekken, optimaliseren en behouden van talent is voor veel organisaties van cruciaal belang voor succes. ‘Het nieuwe leiderschap’ stelt de mens centraal en is talentgericht leiderschap; de focus ligt op de sterke punten en intrinsieke motivatie van medewerkers en op het bieden van de juiste ondersteuning om mensen te laten excelleren. In deze masterclass staat op de eerste plaats jouw eigen talent centraal, pas wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook de kracht van je team beter herkennen en benutten.

Als leidinggevende heb je veruit de grootste invloed op de productiviteit, betrokkenheid en het werkplezier van het team. Organisaties zijn succesvoller als mensen hun potentieel kunnen benutten; van functioneren naar floreren.

Strengths-based, talentgericht leiderschap is gericht op het ontwikkelen en inzetten van je eigen unieke sterke punten en die van je medewerkers. De snel veranderende wereld waarin we leven en het werken met nieuwe organisatievormen vereist leidinggevenden die over veel zelfkennis beschikken, positief, verbindend en oplossingsgericht zijn en in staat zijn om mensen te motiveren en talenten te benutten.

De Masterclass Talentgericht Leiderschap is voor leiders en managers die hun eigen potentieel en dat van anderen graag meer willen benutten en interesse hebben in het ontwikkelen van een positieve leiderschapsstijl met een focus op talent.

‘Je kunt pas een krachtige leider zijn als je weet wie je bent’.
Leadership begins with you –and you will not succeed as a leader unless you have some sense of who you are. Goffee and Jones, Why Should Anyone Be Led By You

Sterk leiderschap vereist veel zelfkennis en zelfreflectie, het begint met persoonlijk leiderschap. Door het ontdekken en optimaal benutten van je sterke punten kun je deze kracht verder ontwikkelen en in lijn brengen met wie je echt bent, op deze manier groeit je zelfinzicht, zelfvertrouwen en word je veerkrachtiger en authentieker. In deze masterclass staat op de eerste plaats jouw eigen talent centraal, pas wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook de kracht van je medewerkers beter herkennen en waarderen. Het is bewezen dat je effectiever, gelukkiger en succesvoller bent, als je dingen doet die echt bij je sterktes, waarden en drijfveren passen.

Maar in de praktijk blijkt dat leiders het vaak opvallend moeilijk vinden om zelf hun sterke punten te benoemen. Meer zelfkennis is de sleutel voor effectief leiderschap. Tijdens deze masterclass krijg je (meer) inzicht in je persoonlijke sterke eigenschappen en hoe je deze optimaal in kunt zetten.

Een eenzijdige focus op sterke punten is overigens ook niet verstandig, daarom besteden we ook aandacht aan mogelijke prestatie risico’s; beperkende zwakke punten, ineffectief leiderschapsgedrag, doorgeschoten kwaliteiten en beperkende aannames. De strengths-based methodiek draagt ertoe bij dat je veel meer zelfinzicht krijgt en vanuit eigen kracht en authenticiteit kunt werken.

In deze masterclass van 1 dag krijg je actuele theoretische inzichten, handvatten, oefeningen en materiaal om jezelf, je team en de organisatie te versterken; van functioneren naar floreren = excelleren.

  • De wetenschappelijk onderbouwing: wat is strengths-based leiderschap?
  • De positieve uitkomsten van de sterke punten benadering
  • Inzicht in je persoonlijke sterke punten
  • Inzicht in je prestatie risico’s
  • Het belang van employee engagement (betrokkenheid, bevlogenheid) en hoe versterk je dat?
  • Vanuit je persoonlijke leiderschapskracht anderen motiveren
  • Aan de hand van een werkboek ga je individueel en met de groep aan de slag met praktijkgerichte oefeningen.
  • E-learning, aansluitend aan deze masterclass krijg je online extra leadershiptools om je te helpen bij je verdere ontwikkeling en kennis met betrekking tot strengths-based leadership. Dit materiaal is merendeels in het Engels en helpt je om je eigen leiderschapsstijl verder te versterken.
'Bouwt u op sterktes, of probeert u uw zwaktes te compenseren? Als u uw energie richt op het compenseren van zwaktes, dan eindigt u met een grote set van sterke zwaktes.' Zorg dat je jezelf op je sterke punten blijft ontwikkelen en durf daarop te vertrouwen.``
(Hoogleraar en leiderschapscoach Bas Kodden)

Voor wie?

Voor leiders/managers die;

  • hun eigen potentieel en dat van anderen graag meer willen benutten
  • interesse hebben in een positieve leiderschapsstijl met een focus op talent
  • hun leidinggevende kwaliteiten beter in kaart willen brengen
  • hun sterke punten (meer) willen inzetten
  • medewerkersbetrokkenheid (employee engagement) willen verhogen
  • meer energie en plezier uit hun leidinggevende rol willen halen
  • vanuit een meer persoonlijke, authentieke leiderschapsstijl leiding willen geven

 

CoAchieve staat voor het samen werken aan het realiseren van doelen voor een duurzaam resultaat. Onze programma’s, masterclasses en coachingstrajecten hebben een positieve, constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen wetenschappelijke methode. Voor meer informatie neem contact met mij (Kitty Schaap) op per e-mail, telefoon of contactformulier.

MELD JE AAN VOOR DEZE MASTERCLASS met onderstaand contactformulier.

Strengths-based development

Volgens onderzoek zijn mensen die gebruik maken van hun sterke punten op het werk succesvoller en veel meer betrokken bij hun werk.  We zoomen daarbij dus niet in op datgene wat mensen niet goed kunnen of moeten verbeteren, maar we nemen juist de kwaliteiten als uitgangspunt, versterken wat werkt, een waarderende benadering voor professionele ontwikkeling.

Deze benadering biedt een inspirerende en duurzame aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het vergroot de intrinsieke motivatie, het komt tegemoet aan onze behoefte aan ervaren competentie, het kunnen inzetten van onze kwaliteiten en autonomie.

Aanmelden voor deze masterclass, op vrijdag 10 mei 2019 te Amsterdam omgeving Zuidas, kan via onderstaand contactformulier.

Investering: € 439 (excl 21% btw) per persoon  | (in-company op aanvraag) | Inclusief materiaal (+  je ontvangt extra online leadership tools na de workshop), koffie, thee, lunch.

Wil je meer persoonlijke begeleiding, dieper ingaan op deze materie en de opgedane inzichten in de praktijk brengen, bijsturen en evalueren tijdens een periode van gemiddeld 4 maanden? Dan is een traject meer geschikt, kijk hier voor meer informatie over het leiderschapsprogramma Effectief Leiderschap, dit is een individueel, 1-op-1 coachingstraject, inclusief een strengths-based leider assessment (self-assessment en 360graden feedback).

‘Zowel leidinggevenden als medewerkers geloven dat je meer uit talent kan halen door te focussen op de sterke punten en niet op de zwakke punten’
(Nationaal Leiderschapsonderzoek)

Contactformulier

JanMuhlfeitPL