Strengths-based Leadership

Leiderschapsprogramma
7 maanden

Jouw Leiderschapskracht

Authentiek, Effectief en Talentgericht Leidinggeven

Strengths-based Leiderschap sluit uitermate goed aan bij wat tegenwoordig van excellent leiderschap verwacht wordt. De focus ligt op aandacht en vertrouwen, versterken wat werkt, verbinding en de kracht van mensen optimaal benutten voor betere prestaties, wendbaarheid, veerkracht en betrokkenheid.

Investeren in het verder ontwikkelen en versterken van je eigen talenten en de talenten van je team resulteert in een authentieke, krachtige, effectieve en positieve leiderschapsstijl.

Jouw leiderschapskracht komt voort uit jouw unieke leiderschapskwaliteiten en je waarden die jouw manier van leidinggeven bepalen. Als je deze kracht ontdekt en effectief inzet, kun je ook je stakeholders inspireren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Talentgericht (Strengths-based) Leiderschap versterkt talenten, prestaties en employee engagement.

Theorie en praktijk

Dit leiderschapsprogramma voorziet erin dat je op basis van de resultaten van het unieke StrengthscopeLeider assessment, de coaching sessies, opdrachten en andere tips en tools die je krijgt, het geleerde direct binnen de organisatiecontext in kunt zetten, bijstellen en verder ontwikkelen.

Je werkt aan jouw positieve impact, succes, en wendbaarheid in jouw werkomgeving en leert strategieën om met performance risico´s om te gaan en je sterke punten optimaal in te zetten.

Tijdens dit traject ontvang je alle relevante tools, whitepapers, tips, opdrachten en praktische uitleg zodat je gefocust en gestructureerd aan de slag kunt gaan.

Door het volgen van de modules en onze coaching gesprekken kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen en evalueren.

Play to your strengths, they´re your greatest assets.

The essence of managing oneself is to know our strengths and to fully develop a strength-based leadership approach. Peter Drucker challenged each of us to ask ourselves: What are my strengths? How do I perform? What are my values? Where do I belong? What should my contribution be?

Ontdek wat jou onderscheidend maakt, waar je positieve energie van krijgt en waar jouw kracht ligt.

Werk aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en geef je talenten en carrière een boost.

Gecertificeerd Assessment

Dit programma is inclusief het unieke StrengthscopeLeider assessment. Evidence based: wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide en gebaseerd op inzichten van de positieve psychologie.

StrengthscopeLeider™ is een unieke tool voor leiderschapsontwikkeling. Bovendien is dit het enige strengths assessment dat gecertificeerd is door de British Psychological Society.

Het wordt ingezet voor individuele klanten en voor organisaties, bekende organisaties als Facebook, Volkswagen, Deloitte, Siemens, Aviva, Tesco, Oracle, RBS, maken met succes gebruik van Strengthscope.

"Companies like Facebook, Microsoft, 3M and Google are all embracing strengths-based leadership and aligning people's strengths and passions with the projects and ideas they are passionate about."

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste leidinggevenden geen accuraat zelfbeeld hebben. Ze vinden zichzelf bijvoorbeeld inspirerend en mensgericht maar medewerkers denken daar anders over. Bovendien hebben ze ´blind spots´en benutten ze hun potentieel en sterke kanten onvoldoende.

Daarom is 360graden feedback en leiderschapscoaching van groot belang.

Op basis van het assessment krijgt je een rapport dat bestaat uit 4 onderdelen;
• wat je bijdraagt
• hoe je leiding geeft
• wat je resultaten zijn en
• aanbevelingen en suggesties van feedbackgevers, tips en hulpmiddelden voor verdere ontwikkeling.

Jouw Leiderschapskracht

Door leiding te geven vanuit authenticiteit en aan je eigen groei en ontwikkeling te blijven werken, stimuleer je anderen om dat ook te doen. Goede leidinggevenden zijn een rolmodel, hebben zelfkennis en reflecteren ook regelmatig op hun leiderschap en hebben een team van mensen met eigen unieke en aanvullende sterke kwaliteiten om zich heen verzameld.

Laat je niet leiden door de waan van de dag maar door je leiderschapskracht; waar sta je voor, wat zijn je waarden, je sterktes, je prestatierisico’s, je aspiraties, wat is je ‘leadershipbrand’? Welke visie heb je zelf ten aanzien van leidinggeven? Hoe wil je graag leidinggeven? Hoe kun je het optimale uit jezelf en je team halen? Hoe wil je gezien worden als leidinggevende, welk voorbeeldgedrag past daarbij?

De snel veranderende wereld waarin we leven vraagt om leidinggevenden die positief, relationeel sterk en oplossingsgericht zijn en in staat zijn om mensen te motiveren, betrokkenheid, vertrouwen en een betere samenwerking te stimuleren.

Dit leidt niet alleen tot betere prestaties maar zorgt ook voor minder werkstress, verzuim en burn-out. Haal het beste uit jezelf en je team voor het versterken van talenten, werkplezier, betrokkenheid en performance.

Dit programma is voor jou als je effectiever, met meer impact en voldoening leiding wilt geven vanuit je eigen talenten en beter in staat wilt zijn om het potentieel, de sterktes van je team in te zetten voor hogere prestaties en betrokkenheid.

In de turbulente omgeving van tegenwoordig, waar organisaties worden uitgedaagd door snel veranderende sociale, politieke, economische en technologische krachten, wordt er veel van leiderschap gevraagd.

Effectief, sterk leiderschap van nu vraagt om eigenschappen als verbinden, vertrouwen, betrokkenheid stimuleren, talenten benutten, coachen en inspireren.

Hoe geef je positief leiding aan je medewerkers? Hoe versterk je de motivatie, verbinding en betrokkenheid? Wat doe je al goed en wat kan effectiever? Hoe haal je zelf meer voldoening en energie uit je functie?

Wil je een authentieke, effectieve, talentgerichte aanpak inzetten voor o.a. (performance) gesprekken, ontwikkeling en het bevorderen van samenwerking en betrokkenheid (employee engagement)? Beter in staat zijn om vanuit jouw eigen kracht ook je team echt op hun kracht in te zetten?

Goed leiderschap is een kunst en ook de focus op het ontwikkelen en laten renderen van talent en het versterken van motivatie en betrokkenheid, is niet iets wat iedere leidinggevende van nature goed afgaat. Het werken vanuit persoonlijke leiderschapskracht en het faciliteren van een omgeving waarin mensen kunnen floreren is voor veel leidinggevenden niet zo eenvoudig.

Werk samen met mij voor het versterken van je leiderschap en je team en ontwikkel een authentieke, effectieve, talentgerichte stijl van leidinggeven.

Investeren in het verder ontwikkelen en versterken van je eigen talenten en unieke leiderschapskwaliteiten resulteert in een authentieke, krachtige en positieve leiderschapsstijl.

Hoe stimuleer je als leidinggevende meer verbinding, motivatie en autonomie?

Hoe breng je het beste naar boven in je team?

Wat hebben medewerkers tegenwoordig nodig om te floreren en excelleren?

Wat heb je zelf nodig om effectiever en met meer positieve energie leiding te geven?

Programma Jouw Leiderschapskracht

7 Modules

Een gestructureerd proces.

Bewezen aanpak met veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Praktisch, wetenschappelijk onderbouwd en met een gecertificeerd assessment.

Duurzame resultaten.

Volledig online te volgen of als blended traject; een mix van persoonlijke 1-op-1 coaching sessies plus mijn online leeromgeving Strengths@Work Academy.

Bij de start van elke nieuwe module krijg je online toegang tot de Strengths@Work Academy, waar je alle voorbereidende, verdiepende opdrachten en materialen behorende bij die module op een overzichtelijke manier kunt vinden en later ook weer kunt raadplegen. Een deel van het materiaal is in het Engels.

Ontdek wat jou onderscheidend maakt, waar je positieve energie van krijgt en waar jouw kracht ligt.

Voor wie?

Voor leidinggevenden die meer inzicht willen in hun eigen unieke en authentieke leiderschapsstijl en op een effectieve, talentgerichte manier passend bij deze tijd leiding willen geven.

Leidinggevenden die op zoek zijn naar 360-graden feedback over hun effectiviteit als leidinggevende en het vertrouwen van anderen in hun leidinggevende kwaliteiten.

Leidinggevenden die willen weten hoe ze een positieve werkomgeving kunnen ontwikkelen waarin inspiratie, betrokkenheid en optimale prestaties de basis vormen.

Leidinggevenden die nieuwsgierig zijn naar welk effect hun unieke stijl heeft op relaties, prestaties en de teamcultuur.

Waarbij wordt het gebruikt?

Coachingsprogramma’s voor managers en leiders.

Programma’s voor bijvoorbeeld toekomstige, veelbelovende of senior leidinggevenden.

Voor managers, ondernemers, teamleiders, MT-leden met minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring.

Dit programma wordt aangeboden als individueel traject of voor een groep (tot maximaal 5 leidinggevenden).

Dit programma is voor jou als je effectiever, met meer impact en voldoening leiding wilt geven vanuit je eigen talenten en beter in staat wilt zijn om het potentieel, de sterktes van je team in te zetten voor hogere prestaties en betrokkenheid.

Versterk je leiderschap

Haal het beste uit jezelf en je team voor het versterken van motivatie, prestaties, energie, werkplezier en betrokkenheid.

Krijg inzicht in je leadership strengths, weet waar jouw kracht ligt, waar je positieve energie van krijgt en hoe je je leiderschapskwaliteiten optimaal kunt inzetten.

Meer bewustwording van je performance risico´s als strengths in overdrive, belemmerende overtuigingen, ineffectief gedrag, contextuele beperkingen.

Vanuit meer zelfinzicht ontwikkel je een authentieke, effectieve stijl van leidinggeven passend bij deze tijd.

Veerkracht vergroten, je weet waar je energie verliest en waar je energie van krijgt.

Inzichtelijk krijgen wat je als leidinggevende concreet aan kwaliteiten en gedrag laat zien vanuit het perspectief van anderen.

Handvatten, online tools, opdrachten, templates, je StrengthscopeLeider report, whitepapers - die je ook na het traject als naslagwerk kunt blijven raadplegen.

Een talentgerichte, coachende aanpak kunnen inzetten voor o.a. performance gesprekken, ontwikkeling, het bevorderen van samenwerking en employee engagement.

Je bent in staat ook je team op hun kracht in te zetten. Benutten van het potentieel van anderen en zorgen voor betrokken, gemotiveerde en bevlogen medewerkers.

Powerful StrengthscopeLeader assessment and exercises grounded in evidence-based positive psychology to help you identify, develop and optimize your strengths.

Aanpak

Je bepaalt zelf het tempo binnen het tijdsbestek van 7 maanden. Er zit een logische en praktische structuur in de opbouw van dit programma en het ontwikkelpad volg je door iedere module in de aangegeven volgorde af te ronden. Na afronden van een module krijg je toegang tot de volgende.

Vanaf de 2e module krijg je een individueel telefonisch (of per Zoom) coachgesprek van 2 uur bij module 2 en de laatste module en voor de tussenliggende modules maken we een afspraak voor een coaching sessie van 1 uur per module. Geef je de voorkeur aan face-to-face coaching sessies dan kan dat ook en zie ik je graag in het Coachhuis te Den Haag of eventueel in Utrecht.

Het is van belang dat je zelf aan de slag gaat met het materiaal waar je de beschikking over krijgt tijdens dit praktische en intensieve ontwikkeltraject waarin je zelf veel eigenaarschap neemt.

Vragen stellen tijdens het traject kan ook altijd in de online omgeving via de chat optie en ik reageer dan z.s.m. op je vraag.

De data en tijdstippen voor de coaching sessies spreken we samen af in goed overleg. Dit programma volg je op de manier die goed bij jouw situatie past.

Een deel van het materiaal dat je tijdens dit programma ontvangt is in het Engels, enige kennis van de Engelse taal is dus wenselijk. Het StrengthscopeLeider assessment en de rapportage zijn wel in het Nederlands (en ook in het Engels verkrijgbaar indien gewenst).

Deelnemen kan per direct, waar en wanneer je maar wilt, je hebt toegang tot de online academy gedurende 7 maanden maximaal. Voor de coaching sessies heb je de keuze, deze zijn of face-to-face in Den Haag of per telefoon/online/zoom, of een combinatie daarvan.

Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met mij (Kitty Schaap) op. Per e-mail kitty.schaap@coachieve.nl telefoon 06-46117697 of onderstaand contactformulier.

Klaar voor actie? Is dit krachtige, positieve, persoonlijke programma iets voor jou? Dan spreek / zie ik je graag binnenkort, na aanmelding en betaling krijg je direct toegang.

Spreekt dit leiderschapsontwikkelingstraject je aan maar weet je (nog) niet zeker of het echt iets is voor jou? Kijk dan hier even naar mijn vragenformulier* en beantwoord de vragen en/of maak een afspraak met mij voor een gesprek. Ik spreek je graag binnenkort! *Door deze vragen te beantwoorden en/of deze voor zelfreflectie te gebruiken kunnen we in kaart brengen wat jouw doelen en ontwikkelgebieden zijn en hoe ik mijn coaching / programma hier het beste op kan afstemmen.


Start hier je krachtige persoonlijke leiderschapsontwikkelingstraject

Leiderschapsprogramma

Jouw Leiderschapskracht

Een persoonlijk, intensief en krachtig traject van 7 maanden.

Online & persoonlijke begeleiding

7 Modules

Coaching sessies (8 uur) plus tussentijdse begeleiding

Online tools, opdrachten, tips, inspiratie, whitepapers, templates

Certificaat

Online Leiderschapsassessment

Persoonlijk StrengthscopLeider profiel

7 maanden toegang tot de online academy

Online kennis bibliotheek
Je krijgt gedurende dit programma ook toegang tot verdiepende content; artikelen, checklists en tips voor literatuur. Dit wordt speciaal afgestemd op jouw specifieke behoeften en strengths profiel.

De data en tijdstippen voor de coaching sessies spreken we samen af in goed overleg. Dit programma volg je op de manier die goed bij jouw situatie past.

€ 3.200,- excl. btw

Je krijgt na inschrijving en betaling direct toegang tot je assessment en de online academy en de eerste module.

Inzicht in 24 werkgerelateerde sterke punten - leiderschapskwaliteiten verdeeld over 4 clusters: Emotie, Relatie, Denken, Uitvoeren


Aspiraties, waarden, sterktes, valkuilen, prestatie risico´s, effectief leiderschapsgedrag. Krijg inzicht in jouw leiderschapskracht en hoe je strengths en effectief gedrag optimaal kunt inzetten in de praktijk.

StrengthscopeLeider Programma


“Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen”

“Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen”

“Kitty wil ik aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien” 

“Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was” 

Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.”

“Dit traject is voor mij meer waardevol gebleken dan alle andere leiderschapsprogramma´s die ik bij vorige organisaties -waar ze wel veel deden aan managementdevelopment- heb gevolgd!”

“Heel erg fijn is om het materiaal te krijgen wat voor mij relevant is. Door de gesprekken kreeg ik achteraf goede informatie om door te nemen wat voor mij van toepassing was.”

“Dit traject is enorm leerzaam geweest en de professionele aanpak en begeleiding van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen.”

“Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken.”

“Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren.”

“Het assessment en programma heeft mij doen inzien waar mijn krachten liggen, maar belangrijker de onderlinge verhouding van krachten en minder sterke/ontwikkelde competenties, heeft mij doen inzien en doen verklaren waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan. In conclusie een aantal zeer waardevolle inzichten verkregen die mij gaan helpen in het verbeteren van mijzelf.”


With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coachingsessions”

“What I have seen is that, with her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams. She has gained extensive theoretical and practical knowledge of organizational development and this has proven to be of added value to the workshops and programs she delivered at Sotheby’s.”

“I have experienced the coaching by Kitty as genuine and honest, which made it easy to open and felt comfortable doing so (getting out of the comfort zone). – I sincerely endorse Kitty to any organization or individual that is concerned in working with a highly committed and enthusiastic coach.”

“What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences.”

“Kitty is the most skilled HR professional I have had the pleasure to work with. She is an intelligent, result oriented Manager with high integrity and strong work ethic. On top of that, she has a great sense of humour and is fun to work with!”

“I would consider the ease with which she interfaces with different people to be a significant personal strength.”

“Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. – She can see things from multiple angles.”

Strengthscope referenties

DIT HEEFT MIJ ZOVEEL MEER INZICHT GEGEVEN DAN ALLE ANDERE PSYCHOMETRISCHE ONDERZOEKEN DIE IK IN MIJN CARRIÈRE HEB DOORLOPEN – SIEMENS

WE ZAGEN ONZE LEIDINGGEVENDEN TERUGKOMEN MET NIEUWE INZICHTEN, EEN GROTERE ZELFKENNIS EN EEN DIEPERE VERBONDENHEID MET ANDEREN.

GESPREKKEN MET HET MANAGEMENT ZIJN NU EVENWICHTIGER, UITDAGENDER EN DOELGERICHTER ÉN DE VAARDIGHEDEN VAN HET TEAM WORDEN BETER INGEZET OM ONZE BEDRIJFSPRESTATIES TE VERBETEREN."

“Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest”

“Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.”

“Aanvulling door Kitty met persoonlijk advies voor lezen specifieke boeken die mij in mijn situatie meer kunnen vooruithelpen vind ik echt TOP”

“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.”

Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.”


"Kitty haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken. Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.”Assess – Develop – Engage – Optimise
Stronger leaders. Stronger people. Stronger results.


Identify your significant leadership strengths and habits and the extent these are being used to deliver positive outcomes. StrengthscopeLeader is able to capture the feedback of up to 18 nominees on these areas of effectiveness.

StrengthscopeLeader helps leaders optimize their strengths and habits to energize peak performance, engagement and a positive culture.

Discover more about the new science of positive leadership and how to use your strengths in order to bring the best of yourself to your leadership.

Explore ways to positively energise and stretch your people using the habits of effective leadership.

Find out how to maintain a positive mindset, keeping employees motivated in the face of pressure, uncertainty and change.


Een voorbeeld rapportage ontvangen?

Starten kan -na inschrijving en betaling- per direct.

Spreekt dit leiderschapsontwikkelingstraject je aan maar weet je (nog) niet zeker of het echt iets is voor jou? Kijk dan hier even naar mijn "Build on your own strengths to strengthen others" formulier en beantwoord de vragen en/of maak een afspraak met mij voor een gesprek. Ik spreek je graag binnenkort!

Contactformulier
The essence of managing oneself is to know our strengths and to fully develop a strength-based leadership approach. Peter Drucker challenged each of us to ask ourselves: What are my strengths? How do I perform? What are my values? Where do I belong? What should my contribution be?