Talent & Carrière Coaching voor Professionals ~ Versterk je talent, prestaties en werkplezier.

Versterk je talent, (zelf)leiderschap en prestaties.

What makes you truly unique? Are you doing what you love to do? Are you bringing your best to work and life, every single day? Are you flourishing? Unlock your potential, discover and develop your strengths!

Van aspiraties naar succes.

Wat geeft je kracht, zelfvertrouwen, voldoening, succes, plezier en positieve energie in je werk? Dat wordt voor een groot deel bepaald in hoeverre je de mogelijkheid krijgt om je eigen onderscheidende sterke punten (datgene waar je van nature goed in bent, wat echt bij jou past en waar je energie van krijgt) optimaal kunt inzetten.

Intuïtief weten we wel dat het werken vanuit eigen kracht en talent goed is voor ons, zowel in ons persoonlijke leven als op het werk. We worden het meest aangetrokken tot datgene waar we goed in zijn, waar we voldoening en positieve energie van krijgen en wat we leuk vinden om te doen. Maar hoe simpel dat ook klinkt, in de praktijk blijkt dat meestal niet zo eenvoudig. Door te werken vanuit je eigen talenten, kracht en authenticiteit presteer je beter en haal je veel meer voldoening uit je werk.

Als je je talent kunt combineren met je passie in een omgeving waar dit gestimuleerd wordt, dan kom je optimaal tot je recht. En om je ambities waar te maken moet je je sterke punten zo productief mogelijk inzetten. Het is ook van belang om je prestatierisico’s te beperken. Als je hierin de juiste balans weet te vinden, levert dat meer werkplezier en succes op.

Wil je je volledige potentieel benutten, vanuit zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en geloof in eigen kracht en kwaliteiten (meer) de regie nemen over je carrière?  ‘Word wie je bent’, als je weet wat jouw sterke punten zijn en je vertrouwen hebt in eigen kunnen, dan voel je je meer authentiek en zelfverzekerd en dat straal je ook uit. Het ontwikkelen van sterktes bij professionele ontwikkeling is effectiever dan het werken aan zwakke punten!

Met dit talent & carrière coaching traject krijg je meer bewustzijn van je unieke sterke punten, waarden, valkuilen en gedrag om je effectiviteit en plezier in je werk te vergroten. We gaan op een gestructureerde en persoonlijke manier werken aan de doelen die jij wilt bereiken. De aanpak is praktisch, betrokken, resultaatgericht en intensief voor duurzame resultaten.

Met gebruik van een gevalideerd assessment en coaching ontdek je jouw top sterke kwaliteiten en hoe je deze verder kunt ontwikkelen en optimaal benutten voor persoonlijk en zakelijk succes. ‘Van latente talenten naar sterke punten’ en ‘van aspiraties naar succes’.

Dit programma kan je volledig online binnen een veilige e-coaching omgeving volgen. Indien je het op prijs stelt kan de online coaching ook aangevuld worden met een aantal telefonische en/of zoom gesprekken.

 

 

TALENT IN ACTIE | Boost your career. Unlock your potential, release your strengths!
Talent & Career Coaching voor professionals

Een aantal voordelen van het hebben van inzicht in je sterke punten en het bewust inzetten:

 • Meer zelfkennis, impact, vertrouwen en veerkracht.
 • Je talenten beter laten aansluiten op je functie.
 • Je bereikt je doelen sneller.
 • Beter kunnen omgaan met werkdruk, minder negatieve stress.
 • Werken vanuit eigen kracht maakt je authentiek.
 • Wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook anderen beter begrijpen en waarderen.
 • Je gaat beter presteren als je bewust je natuurlijke talenten inzet.
 • Beter kunnen werken in teamverband.
 • Beter kunnen omgaan met minder sterke eigenschappen, met valkuilen als perfectionisme en belemmerende overtuigingen.
 • Een positief perspectief; je focust meer op mogelijkheden, kansen en sterktes.
 • Versterken van zelfleiderschap.

Onderzoek heeft aangetoond dat we authentieker zijn, sneller leren, meer intrinsiek gemotiveerd zijn, minder stress ervaren, onze doelen sneller bereiken en beter presteren wanneer we ons richten op persoonlijke sterke punten. Als je je ambities wilt waarmaken en optimaal wilt presteren, dan moet je je sterke punten zo productief mogelijk inzetten. Het is ook van belang om prestatierisico’s te beperken. Als je hierin de juiste balans weet te vinden, levert dat meer veerkracht, authenticiteit, zelfvertrouwen, werkplezier en succes op.

Vanuit kracht en talent werken maakt gelukkiger en productiever, het versterkt persoonlijk leiderschap, zorgt voor meer zelfvertrouwen, meer positieve energie en veerkracht. Iedereen heeft unieke talenten, maar niet iedereen weet wat deze persoonlijke talenten precies zijn en hoe deze zo optimaal mogelijk in te zetten.

Talent in actie.

Iedereen heeft talent maar talent komt pas tot bloei wanneer je hier ook actief iets mee doet. Zet je talenten om in actie. Talent in actie = een sterk punt. Door te werken vanuit jouw onderscheidende unieke sterke punten en authenticiteit presteer je beter en haal je veel meer voldoening uit je werk. Door te investeren in je talent, kun je het doorontwikkelen tot een strength en vergroot je het vermogen om te excelleren in je werk.

Van functioneren naar floreren = excelleren.

Talentgericht of strengths-based carrière coaching is gebaseerd op de positieve psychologie en richt zich vooral op wat je al in huis hebt om je doelen te halen, ‘versterken wat werkt’. Werken vanuit je talenten maakt krachtiger en gelukkiger. Hoe zet je jouw talenten zo optimaal mogelijk in? Hoe kun je meer gaan doen waar je goed in bent en waar je voldoening en positieve energie van krijgt?

Zie meer van wie je echt bent. Krijg meer van wat je echt wilt.

Zelfleiderschap begint met zelfkennis, de kracht in jezelf vinden. Als volgende stap ga je deze kracht verder ontwikkelen en in lijn brengen met wie je echt bent, op deze manier groeit het zelfvertrouwen en word je authentieker. Dit zorgt voor meer veerkracht omdat je dicht bij jezelf blijft, je hoeft geen rol te spelen en binnenwereld en buitenwereld zijn congruent.

Veel professionals focussen nog te vaak op hun zwakke punten, verbeterpunten en op wat er niet goed gaat. Ook weten ze vaak heel goed wat ze niet willen maar minder wat ze nu wel graag willen doen en ervaren. Of ze vergelijken zichzelf te veel met anderen en gaan op die manier niet uit van hun eigen kracht. Terwijl juist eigenheid, wat jou uniek maakt ervoor zorgt dat je krachtiger en meer succesvol wordt. Focus meer op waar je al goed in bent, op wat echt bij jou past en waar je positieve energie van krijgt, waardeer en benut je unieke talenten en breng je potentieel tot bloei.

De focus ligt op je sterke punten en het ontdekken en verder ontwikkelen van wat jou uniek maakt en kracht en energie geeft. Je versterkt je zelfleiderschap door je volledige potentieel te benutten, een positieve mindset te ontwikkelen, je sterke punten te ontdekken en deze ook effectief in de praktijk te gebruiken.

STRENGTHS WHEEL

florereninjewerk
TALENT IN ACTIE | Boost your career. Unlock your potential, release your strengths!
Talent & Career Coaching voor professionals