Strengths-based HRM

Strengths-based HRM
Programma´s
Online - Blended - Coaching

Positive People Management
Unlock potential - release strengths

Van functioneren naar floreren.

  • Versterk talent, prestaties, werkplezier en betrokkenheid
  • Ontdek de kracht van de positieve psychologie en strengths-based aanpak voor jezelf en je organisatie. Verkrijg wetenschappelijke, relevante inzichten en tools die zeer waardevol zijn voor jouw vakgebied.
  • Haal het beste uit jezelf en maak vanuit je HR-functie het positieve verschil voor medewerkers en leidinggevenden.

“Successful 21st-century organisations have embedded positive psychology practices into their DNA and thrive on people who are flourishing" - Chief global learning officer, McKinsey & Company

Positive Psychology is the scientific study of positive human functioning and flourishing on multiple levels. – Martin Seligman & Mihaly Csikszentmihaly


Als HR-professional wil je het beste uit medewerkers halen en draag je in belangrijke mate bij aan de kracht van mens en organisatie.

Inzichten vanuit de positieve psychologie, de strengths-based aanpak helpen om het welzijn, de motivatie, betrokkenheid en prestaties van medewerkers te maximaliseren.

Het biedt een evidence-based, positieve en inspirerende benadering voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en wordt steeds vaker met succes in het bedrijfsleven toegepast.


De kracht van Strengths-based people development.

Het doel van de positieve psychologie is floreren.

Wat drijft mensen, hoe vergroot je intrinsieke motivatie, betrokkenheid en welzijn. Inzichten vanuit de positieve psychologie richt zich op de kernvraag ‘what is right with people?’

Het gaat dan o.a. over geluk, potentieel en sterke punten benutten, positieve energie, veerkracht, intrinsieke motivatie, positieve emoties en relaties en bevlogenheid. Het is een inspirerende en zinvolle aanvulling op de psychologie van arbeid & organisatie.

Bijna 7 op de 10 werknemers die ervaren dat hun manager zich richt op hun sterke punten zijn meer betrokken. En toch richten we onze aandacht meestal meer op het negatieve in plaats van het positieve.

Uit onderzoek blijkt dat managers tot 70% verantwoordelijk zijn voor de variantie in de niveaus van medewerkersbetrokkenheid. Een van de belangrijkste bevindingen was dat strengths-based benaderingen van leiderschap de betrokkenheid bijna verdubbelden in vergelijking met meer traditionele managementstijlen.

De focus van HRM en leiderschap ligt vooral op het omgaan met en het begrijpen van mensen en het benutten van potentieel en talenten. Natuurlijk spelen beleid, processen, technologie en dergelijke een rol, maar het draait toch vooral om mensen. Het is dus eigenlijk best logisch dat kennis van positieve psychologie in je voordeel kan werken.


De positieve psychologie, de strengths-based aanpak heeft veel te bieden voor HRM.

Inzichten vanuit de positieve psychologie richten zich op belangrijke vraagstukken van organisaties zoals; wat drijft mensen, intrinsieke motivatie, welzijn, veerkracht, kwaliteiten, relaties, betrokkenheid.

Ontdek hoe je de prestaties, employee experience & engagement kunt verbeteren door tools en interventies vanuit de positieve psychologie toe te passen, zoals veerkracht, flow, positieve emoties en relaties, psychologische veiligheid, groei mindset, de sterke punten aanpak en positief leiderschap.

Door mijn eigen ruime ervaring als HR-professional en als afgestudeerd Managementwetenschapper met als specialisatie Strategisch Human Resource Management, heb ik een goed inzicht in de specifieke uitdagingen waar je mogelijk voor staat.

Met deze programma´s vergroot je je persoonlijke impact, maak je je inzet vanuit meer zelfvertrouwen en authenticiteit zichtbaarder, werk je krachtiger vanuit je eigen talenten en waarden, creëer je een positieve werkomgeving, ondersteun je leidinggevenden (bijvoorbeeld bij hun coachende rol) en vergroot je de betrokkenheid en prestaties van leidinggevenden en medewerkers.


Wetenschappelijk onderbouwd

Ik ben gespecialiseerd in de krachtige en positieve strengths-based benadering voor coaching en ontwikkeling en maak daarbij gebruik van de positieve psychologie, de oplossingsgerichte benadering en gevalideerde Strengthscope tools. Deze aanpak is evidence-based, actueel, praktisch en resultaatgericht. De opgedane inzichten en tools kun je effectief inzetten voor je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling én ook voor de organisatie.


"Positive businesses achieve high performance and profitability by bringing out the best in their people to help them grow, and by leveraging their unique strengths and talents." - Spreitzer and Cameron, University of Michigan

“Strengths energise people,
enabling them to be at their best.”
- Alex Linley

Haal het beste uit jezelf en maak vanuit je HR-functie het positieve verschil voor medewerkers en leidinggevenden.

Investeren in het ontdekken, inzetten en benutten van sterke punten en het benutten van de complementaire krachten vergroot de veerkracht van mensen en de wendbaarheid van organisaties.

De positieve psychologie/strengths-based aanpak biedt theorieën, instrumenten, handvatten en interventies voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en voor o.a. het aantrekken, motiveren, beoordelen, coachen en ontwikkelen van medewerkers.

Positieve effecten van het werken met strengths zijn: betere prestaties, welzijn, innovatie, positieve emoties, betere samenwerking, intrinsieke motivatie en betrokkenheid.

Werk verandert door onder andere steeds verdergaande automatisering (ook veel HR-taken kunnen tegenwoordig volledig of bijna volledig worden geautomatiseerd) en het hybride werken. Maar HRM wordt in plaats van minder belangrijk steeds belangrijker, met name op het gebied van people, purpose, passion, performance.

In deze snel veranderende wereld is het van cruciaal belang dat HR de medewerkers en leidinggevenden helpt te motiveren, floreren en excelleren.

Voor wie?

Voor HR-professionals (managers, adviseurs, business partners) met minimaal 2 jaar ervaring, die zichzelf en de organisatie willen versterken. En de waarde inzien van het werken vanuit talenten en het bevorderen van een mensgerichte organisatie en positief (zelf)leiderschap.

Deze aanpak is actueel, praktisch en resultaatgericht en zorgt ervoor dat je sneller tot nieuwe inzichten komt en je doelen en resultaten behaalt.

Aan talent en potentieel heb je niet veel als je er niets of weinig mee doet, als je het niet ontsluit, je moet het de kans geven om te bloeien en groeien. Talent in actie = een sterk punt.

Als je het beste uit jezelf en je HR-functie wilt halen is het zinvol jezelf te positioneren vanuit je kracht. Dat is waardevol voor jezelf én de organisatie. Investeren in je eigen sterktes en die van medewerkers en leidinggevenden loont.

"Een sterk punt is authentiek, geeft intrinsieke motivatie, energie en stelt in staat tot het doormaken van een steile leercurve." - Jaap Paauwe, professor Human Resource Studies

Steeds meer onderzoek en cases uit de praktijk wijzen uit dat ‘strengths-based werken’ een groot aantal individuele en organisatorische voordelen biedt.

Wil je ontdekken wat deze aanpak voor jou en de organisatie kan betekenen? Meld je dan nu aan voor de Masterclass Strengths@Work of het programma Strengths-based HRM, speciaal voor jou als HR professional.

HR Strengths@Work MasterclassMasterclass van 1 dag.

Voor kleine groepen van

maximaal 4 deelnemers.

Open inschrijving

€ 395,- excl. btwHR Strengths@Work
Masterclass

Krijg meer kennis van theorieën, instrumenten, handvatten en interventies die strengths-based development / de positieve psychologie kan bieden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en voor het aantrekken, motiveren, beoordelen, coachen en ontwikkelen van medewerkers.

Investeren in het ontdekken, inzetten en benutten van sterke punten en het benutten van de complementaire krachten vergroot de veerkracht van mensen en de wendbaarheid van organisaties.

Tijdens deze inspirerende en interactieve masterclass van 1 dag ontdek je waarom de positieve psychologie en de strengths aanpak een verrijking kan zijn voor jezelf, HR en de organisatie. Je krijgt zowel veel theoretische inzichten als tips & tools die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Je krijgt bovendien 1 maand toegang tot de Strengths@Work Academy bibliotheek waar je relevante artikelen, whitepapers en video´s vindt waarmee je je kennis verder kunt verdiepen.

Plus een coach call - telefonisch follow-up gesprek van 1 uur.

Maak kennis met deze actuele, positieve, inspirerende en resultaatgerichte aanpak voor o.a. performance management, talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en het verhogen van employee engagement.

Tijd: 10:00 tot 16:30
Locatie: Den Haag, President Kennedylaan 19 of Raamweg 4


Strengths-based HRM


Individueel Programma

van 7 maanden

Online programma met persoonlijke begeleiding.

Je krijgt 7 maanden toegang tot de Strengths@Work Academy (persoonlijke leeromgeving)

Online tools - whitepapers, video´s, opdrachten, templates, Strengthscope assessment, rapportage en ontwikkelmateriaal. Een online bibliotheek met verdiepende content, artikelen en literatuur tips.

Bij elke module krijg je een coachcall van 1 ½ uur waarin je je vragen / casus etc. met mij kan doornemen.

Tussentijdse begeleiding online. Heb je tussendoor vragen dan kan je deze stellen in de online leeromgeving in de chat. 

7 modules (een deel van het materiaal is in het Engels)

Maak op een inspirerende en interactieve wijze kennis met de kracht van positive people management –strengths-based hrm-. Je krijgt waardevolle actuele, relevante, wetenschappelijke kennis en inzichten die eenvoudig en direct toe te passen zijn in de praktijk.

€ 1.795,- excl. btw

Module 1
Build on your own strengths. Your personal Strengths Journey
Tijdens deze eerste module staat jouw persoonlijk leiderschap centraal. Zelfinzicht en impact. Wat zijn je ambities, sterke punten, valkuilen, prestatierisico´s, waarden en ontwikkelpotentieel? Hoe kun je beter gebruik maken van je sterke punten in de praktijk?
Strengthscope online assessment en jouw persoonlijke rapportage.

Module 2
Introductie positieve psychologie
De volgende thema´s, theorieën komen aan bod; mindset, motivatie, veerkracht, het model van Martin Seligman (dit is 1 van de meest bekende modellen binnen de pp), positieve emoties en relaties, broaden & build, negativity bias, engagement, flow, veerkracht.

Module 3
De Strengths-based aanpak
Tijdens deze module gaan we in op het ´wat, waarom en hoe´ van strengths-based development / management. En de toepassingen die voor HRM interessant zijn, bijvoorbeeld voor: werving en selectie, onboarding, performance management, medewerkersbetrokkenheid, leiderschapsontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, zelfleiderschap, teamperformance, coaching.

Module 4
Strengthening others
Build on your own strengths to strengthen others is een recente uitspraak van Dave Ulrich (“HR-goeroe"). In module 1 stonden jouw strengths centraal en in deze module belichten we hoe je de sterke punten van anderen kunt ontdekken, benutten en ontwikkelen. Welke interventies en tools kun je daarvoor inzetten?

Module 5
Strengths-based, Positief Leiderschap
De snel veranderende wereld waarin we leven vraagt om leidinggevenden die positief, relationeel sterk zijn en in staat zijn om mensen te motiveren, betrokkenheid, vertrouwen en samenwerking te stimuleren. Het werken op afstand, het hybride werken maakt dat mensgericht organiseren en leidinggeven belangrijker is dan ooit. Leiderschap is 1 van de belangrijkste drivers voor employee engagement. Aandacht besteden aan het creëren van een goed leiderschapsklimaat en het begeleiden en ontwikkelen van leidinggevenden is dan ook geen overbodige luxe. We onderzoeken vanuit de strengths-based benadering welke leiderschapskwaliteiten en wat voor soort leiderschapsgedrag het meest gewenst en effectief is.

Module 6
Jouw praktijkcasus
Je werkt een voorstel uit op basis van de kennis die je hebt opgedaan tijdens dit traject. De plan van aanpak hiervoor hangt af van hoe je de opdrachten bij de voorafgaande modules hebt uitgewerkt en waar je meeste interesse ligt. Op basis daarvan kijken we samen naar wat het meest inspirerend en zinvol is binnen die context om verder uit te werken.

Module 7
Persoonlijk Ontwikkelplan – Actieplan
Evaluatie

Bij elke module krijg je een coachcall van 1 ½ uur en voor iedere module moet je rekenen op gemiddeld 2 uur voor het uitwerken van de opdrachten.


Certificate in Positive People Management


Voor dit unieke programma werk ik samen met James Brook, 1 van de 2 oprichters van Strengthscope en UK’s leading expert in applied positive psychology, strengths-based HRM and positive people practices. Binnenkort start dit programma in de UK. Voor Nederland wordt dit programma (wellicht in een enigszins aangepaste versie) door ons naar verwachting medio dit jaar aangeboden (deels in het Nederlands en deels in het Engels).Positive people practices can transform the way organizations manage people, especially during times of great change, disruption, and uncertainty. Studies show that organizations applying these positive approaches create thriving workplaces where people do their best work, enjoy better work lives, and help the business shape a purposeful and sustainable future.

This immersive 6-month online programme will provide you with the insights, knowledge, and techniques to unlock the energy, performance, and wellbeing of your people.

Wil je meer weten over het Certificate in Positive People Management programma download dan de brochure en neem gerust contact met mij op als je nog vragen hebt.

Als je voorkeur uitgaat naar individuele begeleiding met meer ruimte voor persoonlijke aandacht, verdieping en waarbij je online in je eigen tempo kunt werken (binnen mijn online academy gedurende 7 maanden), dan is bovenstaand programma Strengths-based HRM meer geschikt. Of neem deel aan de Masterclass.


Je kunt vanuit jouw positie van grote waarde zijn voor het ontwikkelen van een positieve bedrijfscultuur, het stimuleren van ontwikkeling en het vergroten van betrokkenheid, werkplezier en prestaties. Ook op het gebied van goed leiderschap en goed werkgeverschap speel je een belangrijke rol.

Werken vanuit je kracht betekent niet dat je nog harder voor jezelf moet zijn of harder moet gaan werken om nog meer te bereiken. Het zit al in je, je beschikt waarschijnlijk al over voldoende vakkennis en competenties.

Met meer impact, gemak, zelfvertrouwen en plezier werken en aspiraties waarmaken lukt niet als je vooral gaat focussen op waar je nog niet goed in bent, op zwakke punten, tekortkomingen en/of door jezelf te vergelijken met anderen. Krachtiger worden doe je juist door te versterken wat al werkt. Vanuit authenticiteit, door je eigen unieke potentieel meer te benutten, waardoor je ook je toegevoegde waarde vergroot voor de organisatie.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op en ik reageer binnen 2 werkdagen.

Kitty Schaap MA, MSc
kitty.schaap@coachieve.nl
06 - 46 11 76 97

Strengths-based HRM Strengthening (Self)Leadership, Engagement and Performance

CoAchieve  © Copyright 2021

Comments are closed.