Strengths-based - TALENT & CAREER Coaching


Meer de regie nemen over je carrière * een volgende (loopbaan)stap maken * ontdekken waar je kracht ligt * persoonlijk leiderschap versterken * veerkracht vergroten * van functioneren naar floreren = excelleren * beter samenwerken * je volledige potentieel benutten * meer doen wat echt bij jou past en waar je voldoening van krijgt * prestaties verbeteren.
Strengths-based / Talent Coaching is voor jou.

Voor professionals (particulier of in-company) die zichzelf willen blijven ontwikkelen en daarbij hun talenten zo optimaal mogelijk willen inzetten. Hierdoor presteer je beter met meer impact, energie en plezier.


The best way to achieve great results,
high performance and job satisfaction
is through your strengths.
Are you using yours?


Strengths-based coaching is gebaseerd op de positieve psychologie en richt zich vooral op het ontdekken en verder ontwikkelen van wat kracht en energie geeft.

“Het gebruiken van sterke punten gaat gepaard met positieve emoties, beter functioneren en innovatief gedrag”. (Van Woerkom & Meyers, 2015).


Je werk-gerelateerde sterke punten ontdekken, ontwikkelen en leren hoe je deze optimaal in kunt zetten resulteert in meer zelfkennis, impact, vertrouwen en veerkracht.

Je kunt je talenten beter laten aansluiten op je functie. Je krijgt meer positieve energie, gaat beter om met werkdruk, hebt minder last van negatieve stress, haalt je doelen sneller en je presteert beter.

Werken vanuit eigen kracht maakt je authentiek. Wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook anderen beter begrijpen en waarderen. Je leert een positieve, oplossingsgerichte (growth)mindset te ontwikkelen, waarbij je meer focust op het waarmaken van je ambities en op mogelijkheden, kansen en sterktes.


Werken vanuit je talenten maakt je sterker en authentiek.

Your best bet for success lies in building on who you already are, not in trying to become someone you’re not.


Werken vanuit je sterke punten maakt je krachtiger en authentieker.

Als je werk bijvoorbeeld onvoldoende aansluit bij je sterktes dan kan dat tot onrust, ontevredenheid en verlies van zelfvertrouwen, impact en energie leiden. Of als je je sterke punten op de verkeerde manier inzet dan werkt dat tegen je. Om je ambities waar te maken moet je je sterke punten ontdekken, ontwikkelen en op een zo effectief en productief mogelijk wijze inzetten.

Als expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling, de strengths-based aanpak gebaseerd op de positieve psychologie en talentontwikkeling help ik professionals, ondernemers en managers bij het versterken wat werkt, van klachten naar krachten, van functioneren naar floreren.

Al mijn coaching is actie- en resultaatgericht, en gaat uit van een wetenschappelijk onderbouwde strengths-based aanpak. Vanuit deze positieve en inspirerende aanpak focussen we op jouw sterke punten. We identificeren ze en ontdekken samen hoe je bewuster gebruik van je talenten maakt om je succes te vergroten op een manier die bij jou past. We negeren zwakke punten niet. We maken een onderscheid tussen zwakke punten die geen belemmering voor je vormen en zwakke punten die wel een prestatie risico kunnen zijn. We onderzoeken dan hoe je deze kunt managen.

Ontwikkel je talenten op een manier zodat deze ook echt voor je gaan werken, door te investeren in je talent, kun je het doorontwikkelen tot een strength en vergroot je het vermogen om te excelleren in je werk.

Ik werk met gevalideerde (Strengthscope) assessments. De focus ligt meer op kansen en mogelijkheden in plaats van problemen en beperkingen en je gaat jezelf ontwikkelen vanuit je kracht, vanuit de strengths waar je al over beschikt.

Ontdek waar je kracht ligt en benut je volledige potentieel. Vanuit talenten werken en je potentieel effectief en optimaal benutten lijkt misschien onbereikbaar maar dat is het niet en je hoeft er ook niet de (zoveelste) studie voor te gaan doen, wat je nodig hebt heb je meestal al in huis!

Discover what makes you truly unique, what  you love to do, and how you can perform at your best and reduce any potential performance risks by developing what already exists inside of you. - Strengthscope

Geef je talent en carrière een boost. Je bent van harte welkom in 1 van mijn programma´s. Werk samen met mij. 1:1 persoonlijk coachingtraject, of volledig online, of blended (online met persoonlijke begeleiding), Strengths assessments.

Aan kennis heb je niet veel als je het niet toepast. Als je meer zicht krijgt op je echte kracht en wat je daarmee kunt doen in de praktijk dan geeft dat een flinke boost voor je zelfvertrouwen en carrière. Voor het aanbod zie hieronder en aanmelden voor een programma kan per direct. Je kunt starten wanneer je maar wilt. Met een persoonlijke inlog code krijg je dan direct toegang tot je Strengthscope Assessment en mijn Strengths@Work Academy. En als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met mij op.

Strengthscope assessment

Door je te helpen meer inzicht te verkrijgen in je sterke punten stelt Strengthscope® je in staat om de taken en mogelijkheden te ontdekken die van nature beter bij je passen. Daarnaast helpt Strengthscope® je om je sterke punten verder te ontwikkelen tot gebieden waarin je excelleert. Strengthscope® geeft je meer inzicht in: 

1) Je significante sterke punten 
2) Hoe effectief je deze inzet op het werk 
3) Je prestatierisico’s, waaronder je zwakke punten, maar ook je sterke punten wanneer je ze te vaak en/of ineffectief inzet, en hoe je hier op een positieve manier mee om kunt gaan 
4) Manieren waarop je sterke punten effectiever kunnen worden ingezet om je prestatie een boost te geven.


“Success is achieved by developing our strengths, not by eliminating our weaknesses.”
-Marilyn vos Savant

Kort online traject Talent Boost

Kort Online traject Talent boost.

Ontdek je sterke punten.

Online Strengthscope assessment.

Je unieke Strengths profiel/report.

Debrief/uitleg over je Strengths profiel.

Volledig online.

Je krijgt 1 maand toegang tot de
Strengths@Work Academy.

€ 175,- excl. btwJouw Strengths Journey online.Jouw Strengths Journey online.

Ontdek, ontwikkel en benut je sterke punten.

Volg dit programma in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt.

3 maanden toegang tot de Strengths@Work Academy
(je persoonlijke online leeromgeving)

Strengthscope Assessment & jouw persoonlijke rapportage

Online tools, pdf´s, audio, opdrachten en inspiratie.

Optioneel: 3 coaching calls van een uur

Tips en template om jouw persoonlijke ontwikkelplan / actieplan te maken en je personal brand uit te werken.

Heb je vragen tijdens het traject dan kan je deze stellen in de chat binnen de online academy en dan krijg je zsm een reactie van mij.

6 modules: van aspiraties naar succes

1. Introductie & Strengthscope Assessment

2. Aspiraties - jouw doelen, dromen, wensen inzichtelijk maken.

3. Awareness - zelfbewustwording, inzicht in je onderscheidende sterke punten en valkuilen, belemmeringen, waarden.

4. Action - je talenten effectief inzetten in de praktijk, weten wat je prestatie risico´s zijn en hoe je deze beperkt.

5. Agility - wendbaarheid, ontdek hoe je je sterke punten zo effectief en productief mogelijk in kunt zetten, bijvoorbeeld binnen jouw werk context en in de samenwerking met anderen.

6. Achievement - successen vieren, evalueren, wat heb je bereikt, wat heb je geleerd, welk pad heb je nog te bewandelen en je maakt je ontwikkelplan/actieplan.

Dit programma is voor jou als je graag individueel aan de slag wilt gaan met je persoonlijke en professionele ontwikkeling maar wel met persoonlijke begeleiding (online) en indien gewenst ook 3 coaching calls van een uur.

Je bent bereid te investeren in je ontwikkeling, per module moet je rekenen op gemiddeld 2 uur voor het uitwerken van de opdrachten.

Je krijgt na inschrijving en betaling direct toegang tot je assessment en de online academy en de eerste module.

Er zit een logische en praktische structuur in de opbouw van dit programma en het ontwikkelpad volg je door iedere module in de aangegeven volgorde af te ronden. Na afronden van een module krijg je toegang tot de volgende.

Een deel van het materiaal dat je tijdens dit programma ontvangt is in het Engels. enige kennis van de Engelse taal is dus wenselijk. Het Strengthscope assessment en je strenghts profiel zijn wel in Nederlands.

€ 1.295,- excl. btw

Tijdelijke korting - ACTIE - tot juni 2021 krijg je dit programma voor slechts 895,- Dus wil je nu investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling meld je dan aan vóór juni om van deze fijne voorjaarskorting gebruik te maken! Enjoy your strengths journey!
Talent & Career Development

Talent & Career Development

Maak werk van je talent.

TalentOntwikkelings
Programma Voor Professionals.

Online + persoonlijke begeleiding, coaching sessies

Dit krachtige en intensieve programma van 6 maanden is voor jou als je graag zelf aan de slag wilt gaan maar ook behoefte hebt aan meer persoonlijke begeleiding, verdieping en coaching.

Focus gesprek. Bij aanvang gaan we nader in op jouw ontwikkelvragen en doelen, vervolgens besteden we daar tijdens het programma de nodige aandacht aan.

Je bent bereid te investeren in je ontwikkeling, per module moet je rekenen op gemiddeld 2 uur voor het uitwerken van de opdrachten.

Je krijgt 6 maanden toegang tot de online Strengths@Work Academy (je persoonlijke online leeromgeving)

Strengthscope Assessment & jouw unieke Strengths profiel.

Online tools, masterclass, pdf´s, audio, opdrachten en inspiratie.

Tips en templates om jouw persoonlijke ontwikkelplan / actieplan te maken en je personal leadership brand uit te werken.

Bij iedere module 1 x per maand -gedurende 6 maanden- een face2face coaching sessie van 2 uur (in Den Haag, het Coachhuis) en/of indien dat je voorkeur heeft per telefoon of zoom. Tussentijdse begeleiding online.

6 modules: van aspiraties naar succes

1. Introductie & Strengths Assessment

2. Aspiraties - jouw doelen, dromen, wensen

3. Awareness - zelfbewustwording, inzicht in je onderscheidende sterke punten en valkuilen.

4. Action - je sterktes inzetten, weten wat je prestatie risico´s zijn en hoe je deze beperkt.

5. Agility - wendbaarheid, ontdek hoe je je sterke punten zo effectief en productief mogelijk in kunt zetten, bijvoorbeeld binnen jouw werk context en in de samenwerking met anderen.

6. Achievement - successen vieren, evalueren, wat heb je bereikt, wat heb je geleerd, welk pad heb je nog te bewandelen en je maakt je ontwikkelplan/actieplan.

6 x een coaching sessie van 2 uur

Evaluatiegesprek

Online kennis bibliotheek
Je krijgt gedurende dit programma ook toegang tot verdiepende content; artikelen, checklists en tips voor literatuur. Dit wordt speciaal afgestemd op jouw specifieke behoeften en strengths profiel.

Je krijgt na inschrijving en betaling direct toegang tot je assessment en de online academy en de eerste module.

Er zit een logische en praktische structuur in de opbouw van dit programma en het ontwikkelpad volg je door iedere module in de aangegeven volgorde af te ronden. Na afronden van een module krijg je toegang tot de volgende.

De data en tijdstippen voor de face2face of telefonische coaching sessies spreken we samen in goed overleg af.

Een deel van het materiaal dat je tijdens dit programma ontvangt is in het Engels, enige kennis van de Engelse taal is dus wenselijk. Het Strengthscope assessment en je strenghts profiel zijn wel in Nederlands.

Contacteer mij gerust als je nog vragen hebt. Voor dit programma zijn er nog maar een paar plekken beschikbaar. Heb je interesse maar kan of wil je nu nog niet starten, laat me dan weten wanneer je wel wilt deelnemen aangezien je dan wel verzekerd bent van een plek zodra je deel wilt nemen.

We werken volgens een vaste structuur, maar de invulling van het programma is heel persoonlijk, met een focus op jouw situatie, aspiraties, waarden en mogelijkheden.

Dit is een exclusief individueel programma, waardoor ik maar een beperkt aantal deelnemers tegelijk kan begeleiden. Schrijf je dus snel in als je starten wilt.

€ 2.300,- excl. btwWaarom Strengthscope?

Ik heb als HR-manager en coach met veel verschillende assessments gewerkt -o.a. voor het career development center bij Shell- maar ik heb nu een sterke voorkeur voor het werken met Strengthscope voor het ontdekken, ontwikkelen en optimaal inzetten van talenten.

Het Strengthscope profiel zet je namelijk niet in een hokje qua type kleur of persoon maar gaat uit van de uniciteit van de mens. Je krijgt je totaliteit aan sterke en zwakke punten te zien en het geeft je inzicht waarom jij in een bepaalde situatie / context / in relatie tot anderen, beter tot je recht komt. Het geeft inzicht in waarom jij je telkens anders kunt gedragen in verschillende situaties en wanneer je wel of niet effectief bezig bent. Ook is het een eye-opener voor veel deelnemers aan mijn programma´s om te zien hoe je sterke punten elkaar kunnen versterken of juist verzwakken en welke impact dat heeft op je effectiviteit, energie niveau en samenwerking met anderen.

Discover what makes you truly unique, what  you love to do, and how you can perform at your best and reduce any potential performance risks by developing what already exists inside of you.

Strengthscope® is the most valid and reliable strengths profiling tool in the world today. Which is why it’s the first strengths assessment globally to have achieved registered test status with the British Psychological Society.

Each person is different, with a unique range of underlying strengths. The Strengthscope® System recognizes this and, unlike other assessment systems, doesn’t oversimplify human nature by putting people into narrow personality boxes. Strengthscope does not describe behavioural preference as personality questionnaires do, but instead identifies the activities that make us feel authentic, strong and energised and where we have the potential to excel in.

The Strengthscope® self-report is the first step on your strengths journey.


Geef je talent en carrière een boost. Je bent van harte welkom in 1 van mijn programma´s, werk samen met mij. 1:1 persoonlijk coachingtraject, of volledig online, of blended - online met persoonlijke begeleiding.

Aanmelden voor een programma kan per direct. Je kunt starten wanneer je maar wilt. Met een persoonlijke inlog code krijg je dan direct toegang tot het Strengthscope Assessment en mijn Strengths@Work Academy. En als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met mij op.


Kitty Schaap Leiderschapscoach


Kitty Schaap MA, MSc

HR-professional, Leiderschapscoach, Strengths-based development expert, accredited Strengths Coach

Met mijn achtergrond als ervaren HR-Manager, bedrijfskundige, recruiter en geaccrediteerd strengths coach heb ik ruime ervaring opgedaan met talentontwikkeling, loopbaanontwikkeling, recruitment, assessments, leiderschapsontwikkeling en het coachen van leidinggevenden en professionals.

Met 20+ jaar ervaring in het bedrijfsleven help ik anderen groeien, het is mijn passie om professionals meer te laten werken vanuit hun unieke kracht en potentieel. Ik blijf me ontwikkelen op het gebied van strengths-based development en coaching. Zelfontwikkeling is een van mijn top 7 onderscheidende sterke punten en het geeft mij veel voldoening en energie als ik zelf groei en ontwikkel in mijn (zelf)leiderschap, krachtiger, positiever en effectiever wordt. Het ontwikkelen van anderen is ook een belangrijke strength voor mij en dat maakt dat ik heel graag de opgedane inzichten, kennis, inspiratie en ervaring wil delen met gedreven en ontwikkelingsgerichte professionals.


CONTACT FORMULIER