Krachtig Leiderschap

Leiderschap blijft belangrijk, ook nu met het hybride werken en het werken met zelforganiserende teams bijvoorbeeld is er juist veel behoefte aan positief, krachtig leiderschap.

The best way to achieve great results is through your strengths. Are you using yours?

Sterke leiders, sterke mensen, sterke organisaties.

Hoe stimuleer je meer verbinding, motivatie, positieve energie en autonomie? Hoe breng je het beste naar boven in je team? Wat hebben medewerkers tegenwoordig nodig om te floreren en excelleren? Wat heb je zelf nodig om effectiever en met meer positieve energie leiding te geven?

Effectief Leiderschap

 
  • Wil je meer impact hebben en van waarde zijn, voor je team en voor de organisatie?
  • Het potentieel, de kracht van je team meer benutten?
  • Niet (nog) harder werken maar wel meer uit jezelf halen en je leiderschap versterken?
  • Meer de regie nemen over je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan?
  • Je doelen sneller en gemakkelijker realiseren?
  • Beter inzicht krijgen in je sterktes, zwaktes, valkuilen en wat je eigen effectieve stijl is? Ontdekken wat jouw leiderschapskracht is?

 

Effectief leiderschap is een kunst en het werken vanuit persoonlijke leiderschapskracht en het faciliteren van een omgeving waarin mensen kunnen floreren en excelleren is niet zo eenvoudig. In mijn programma´s, masterclasses en coaching ligt de focus vooral op het versterken van aanwezige leiderschapskwaliteiten, effectief leiderschapsgedrag en strengths. Daarbij maak ik gebruik van een actuele, inspirerende, wetenschappelijke onderbouwde aanpak.

Werk samen met mij voor het versterken van je leiderschap en ontwikkel een authentieke, effectieve leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd.

"Leaders who use their strengths effectively and develop high performance leadership behaviours are rated as more effective." Strengths Partnership research, 2017

Leiderschapsprogramma van 7 maanden
Individueel of voor het Managementteam
Geschikt voor

Coachingsprogramma’s voor managers en leiders.

Programma’s voor bijvoorbeeld toekomstige, veelbelovende of senior leidinggevenden.

Voor managers, ondernemers, teamleiders, MT-leden met minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring. Dit programma wordt aangeboden als individueel traject of voor een groep, een Managementteam.

De masterclasses kunnen online, face2face, individueel of voor een kleine groep worden gehouden.

Hier vind je het overzicht van de aankomende masterclasses. De 1-op-1 masterclasses kunnen we plannen op een dag die goed in jouw agenda past. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met mij op. 

Van functioneren naar floreren.

Krachtig Leiderschap

Maak kennis met een evidence-based en actuele aanpak waarbij ook het potentieel en de talenten van je team beter worden benut, zodat medewerkers kunnen floreren. Met behulp van een krachtgerichte methodiek brengen we jouw onderscheidende sterktes naar boven en kan je zelf de krachten op individueel en teamniveau stimuleren.

Je krijgt meer inzicht en duidelijke handvatten voor het motiveren, beoordelen, coachen en ontwikkelen van medewerkers.

Positieve effecten zijn meer betrokkenheid (employee engagement), versterken van eigenaarschap, (zelf)leiderschap, betere prestaties en samenwerking. Minder kans op burn-out en negatieve stress.

Teamleden kunnen elkaar beter aanvullen, wat leidt tot minder concurrentie, conflicten en tot betere, effectievere samenwerking.

Hoe komt het nou dat mensen bij de ene leidinggevende helemaal tot bloei komen en dus kunnen floreren, terwijl bij een andere leidinggevende het potentieel onbenut blijft en mensen gedemotiveerd raken, hun energie verliezen en zelfs “uitchecken”? Als je mensen vraagt wie de beste leidinggevende is die ze ooit hebben gehad krijg je vaak als antwoord dat hij of zij het beste uit die persoon wist te halen. Medewerkers die ervaren dat hun manager zich richt op hun sterke punten zijn meer betrokken.

‘Leiders met een hoge mate van zelfinzicht kennen hun beperkingen en sterke punten en kunnen zichzelf met humor bekijken. Ze zijn graag bereid om te leren als er iets te verbeteren valt en staan open voor constructieve kritiek en feedback. Op grond van zijn trefzekere zelfbeoordeling weet een leider wanneer hij om hulp moet vragen en waar hij zich op moet richten voor het ontwikkelen van nieuwe leiderschapscompetenties.’ (Goleman, Daniel Over leiderschap).

Er bestaat geen recept voor goed leiderschap, goed leiderschap leer je niet uit een boekje en ook niet door 1000+ boeken te lezen. Hoe interessant en inspirerend en soms ook nuttig de meeste boeken ook zijn (ik lees ook graag en veel over leiderschap), het kan ervoor zorgen dat je in de war raakt van al die verschillende theorieën, modellen, stijlen en meningen. Het is belangrijk om je eigen ‘stem’, je eigen stijl te vinden die goed voor jou en de organisatie werkt. Krachtig leiderschap leer je ook niet in trainingen in een klaslokaal. Het kan wel een beetje helpen maar het zet geen zoden aan de dijk voor duurzame positieve veranderingen. Meestal gaat het dan om een hele lijst met voorgeschreven competenties waar je als leidinggevende aan moet werken.

Er worden andere eisen aan leiderschap gesteld en om daaraan te kunnen voldoen zijn reflectie en zelfinzicht belangrijker dan ooit. Neem jezelf mee naar het werk, laat zien wie je bent, wees authentiek. Een ‘rol spelen’ komt ook wederzijds vertrouwen niet ten goede, mensen zien al snel dat je niet ‘echt’ bent, ze weten niet wat ze aan jou hebben.

Ik heb veel verschillende leidinggevenden ontmoet en een groot aantal daarvan mogen begeleiden. In de praktijk heb ik gezien hoeveel impact de leidinggevende heeft, zowel negatief als positief.

Leiders en managers hebben in de praktijk moeite om authentiek en effectief leiding te geven, om resultaatgerichtheid en mensgerichtheid krachtig te combineren, om op een positieve manier leiding te geven. Mijn brede ervaring, drive en kennis van actuele, relevante wetenschappelijke inzichten zet ik in om je hierbij te helpen -zowel online als face2face-.

Wil je jouw volledige potentieel als leidinggevende ontplooien en inzetten? Je medewerkers meer zien groeien en floreren? Meer op een bij jou passende, verbindende en talentgerichte manier leiding gaan geven? Dan spreek en zie ik je graag binnenkort. Deelnemen aan een leiderschapsprogramma of masterclass kan per direct na betaling. Heb je interesse maar nog wel wat vragen? Neem dan vooral contact met mij op voor meer informatie.

Start your leadership strengths journey with

Coaching

Individual coaching is the best investment you can make in yourself!

Met wie werk ik graag samen?

Je bent een ambitieuze leidinggevende en voelt dat je meer uit jezelf en jouw team kan halen voor meer groei, betrokkenheid en succes. Je wilt meer energie en voldoening uit je leiderschap halen en motivatie en eigenaarschap van je teamleden vergroten. Je wilt een positieve impact hebben op de mensen waar je leiding aangeeft. Je wilt je aspiraties, waarden en kwaliteiten helder krijgen en je niet leiden door de waan van de dag maar door je leiderschapskracht. Ik werk graag samen met managers en leiders (en hun organisaties) om de effectiviteit van leiderschap te vergroten op een positieve en duurzame manier. Leven en werken vanuit je waarden en kracht leidt naar een meer authentieke en effectieve leiderschapsstijl. Ga voor positief en krachtig leiderschap.

Aanpak

De trajecten, coaching en masterclasses zijn gebaseerd op actuele inzichten en technieken. Dit zijn bewezen effectieve methoden voor leidinggevenden om hun leiderschap te versterken en om medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling en prestaties. De focus ligt meer op kansen en mogelijkheden in plaats van problemen en beperkingen en je gaat jezelf ontwikkelen vanuit je kracht, vanuit de strengths waar je al over beschikt. Sterke leiders, sterke mensen, sterke organisaties.

Unieke assessments

Voor sommige trajecten zet ik Strengthscope assessments in. Voor een leiderschapsprogramma kan het unieke StrengthscopeLeider assessment gebruikt worden. Strengthscope® is erkend door de British Psychological Society als een valide en betrouwbaar psychometrisch instrument. Strengthscope® biedt de mogelijkheid de sterke punten van medewerkers, leidinggevenden, teams en organisatie als geheel in kaart brengen. Er is ook een ROI-instrument (Strengths Employee Index) om het betrokkenheidsniveau van medewerkers te meten op basis van sterke punten. Voor individuen, teams, leidinggevenden en employee engagement.

Heb je nog vragen? Vul het contactformulier in, en ik beantwoord je vraag binnen 2 werkdagen.

Start hier jouw leadership strengths journey

Wil je meer weten, heb je nog vragen, wil je graag eerst een gratis verkenningsgesprek met mij hebben? Boek een afspraak met mij of neem contact op  met het contactformulier.

Strengths coach. Certified to use StrengthScope psychometric profiling as a tool for leadership development, strengthening (self)leadership, enhancing wellbeing, performance and employee engagement.