Leiderschap van nu

Haal het beste uit jezelf en je team voor het versterken van motivatie, prestaties, energie, werkplezier en betrokkenheid.

Haal meer uit je leiderschap.

Word sterk in het nieuwe leidinggeven, leiderschap van nu vraagt om eigenschappen als verbinden, vertrouwen, betrokkenheid stimuleren, potentieel benutten, coachen en inspireren. Ontwikkel een authentieke, effectieve leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd. Haal het beste uit jezelf en je team voor het versterken van motivatie, prestaties, energie, werkplezier en betrokkenheid. Als leidinggevende wil je impact hebben en van waarde zijn, voor je team en voor de organisatie. Daarvoor is het belangrijk om je eigen unieke sterktes en leiderschapskwaliteiten te kennen, te ontwikkelen en effectief in te zetten, zodat je meer kunt bouwen op je eigen kracht en de kracht van je team.


Leiderschap is een kritische succesfactor voor de organisatie. De beste leidinggevenden halen het beste uit zichzelf en anderen.


Er worden andere eisen aan leidinggevenden gesteld waarbij er meer aandacht komt voor bijvoorbeeld emotionele intelligentie en coachingsvaardigheden.

Van alle factoren in de werkomgeving heeft de direct leidinggevende de grootste impact op het floreren van medewerkers. Zorgen voor een positief werkklimaat, gericht op de ontwikkeling en het stimuleren van motivatie en eigenaarschap, investeren in het talent van jezelf, jouw team en de organisatie loont.

Er worden andere eisen aan leidinggevenden gesteld waarbij er meer aandacht komt voor bijvoorbeeld emotionele intelligentie en coachingsvaardigheden. Zelfinzicht is daarbij van cruciaal belang, door leiding te geven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit haal je het beste uit jezelf en anderen en haal je meer voldoening uit je werk en relaties.

Leiderschap van nu is mensgericht, transformationeel, positief leiderschap. Het impliceert geloven in het potentieel, in de kracht van mensen en het stimuleren van eigen regie en zelfleiderschap bij medewerkers. Dit soort leiderschap resulteert in meer vertrouwen, energie, welzijn, verbondenheid en betere prestaties.

Wil je meer halen uit jezelf, je team/de organisatie, betrokkenheid verhogen, je leiderschap versterken, een goed bij jou passende, authentieke leiderschapsstijl ontwikkelen en meer energie en voldoening uit je werk halen? Ik begeleid je hier graag bij, vanuit mijn expertise op het gebied van HRM, talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, positieve psychologie, employee engagement en strengths-based leiderschap.You can’t manage others if you don’t manage yourself first – Peter Drucker.

De beste managers en leiders halen het beste uit zichzelf en uit hun mensen. Dat klinkt logisch en eenvoudig maar dat is het in de praktijk meestal niet. Weet je welke onderscheidende sterktes en welke waarden de basis vormen van je leiderschap? Ben je in staat de kracht van anderen te (h)erkennen en te ontwikkelen? Weet je hoe je je medewerkers gemotiveerd en betrokken kunt houden?

Leiding geven aan een ander, kan alleen vanuit goede zelfkennis en zelfreflectie. Leiderschapsontwikkeling vraagt dus in de eerste plaats om persoonlijke ontwikkeling: het kennen van je persoonlijke waarden, talenten en valkuilen. Een goede manager / leider kent zijn of haar sterktes en minder sterke punten. Als je van daaruit handelt, voel je een betere verbinding met jezelf en anderen waardoor je meer zelfvertrouwen, authenticiteit en positieve invloed ervaart.


Positive People Management

De snel veranderende wereld waarin we leven en het werken met nieuwe organisatievormen en het toenemende werken op afstand, vereist leidinggevenden die over veel zelfkennis beschikken, positief, verbindend en oplossingsgericht zijn en in staat zijn om mensen te motiveren en talenten te benutten.

Focus op ethisch en mensgericht leiderschap is de nieuwe norm, dit blijkt o.a. uit onderzoek onder Europese CEO’s naar de veranderende visie op leiderschap van managementadviesbureau Korn Ferry.

We hebben meer mensgerichte leidinggevenden nodig die kunnen inspireren, motiveren, beïnvloeden, verbinden en een positieve cultuur creëren waarin mensen de kans krijgen om te bloeien, hun sterke punten en potentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen.

Als het gaat om leiderschapsontwikkeling, staan ​​soft skills als empathie centraal en vormen ze de crux van elk initiatief (The Dale Carnegie Book on L&D Best Practices).


Leading by example

Als leidinggevende ben je een rolmodel, als jij werkt aan je ontwikkeling dan stimuleer je anderen om dat ook te doen. Iedereen heeft potentieel en als leidinggevende kan jij je teamleden helpen bij  het ontdekken en stimuleren daarvan. Benut de sterke punten op individueel en team niveau voor betere prestaties en meer betrokkenheid en verbondenheid.

Mensgericht, Positief Leiderschap

Goed leiderschap impliceert werken vanuit authenticiteit, heldere doelen, persoonlijke sterktes, waarden en visie en het faciliteren van een cultuur waarin mensen kunnen floreren. Lees hier een artikel van mij over Positief Leiderschap is gepubliceerd in het Tijdschrift Positieve Psychologie >> Positief Leiderschap. Betrokken, verbindend en talentgericht leidinggeven

Benut potentieel

Mensen functioneren beter als ze hun talenten kunnen gebruiken. Als ze zich betrokken voelen bij de organisatie, willen bijdragen aan de organisatiedoelstellingen en energie halen uit de geleverde resultaten.

Ontdek, waardeer en benut de individuele sterke punten, ervaring, vaardigheden en prestaties en moedig je teamleden aan om hun unieke sterke punten voor zichzelf in te zetten én om anderen te helpen en te versterken. Dit verhoogt employee engagement, vermindert personeelsverloop, vergroot de inzetbaarheid, verbetert de prestaties en zorgt voor een betere samenwerking. Focus op kracht, lees hier een artikel daarover van mij in TvOO (Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties) schreef ik het artikel Focus op Kracht. >>

Versterk betrokkenheid

Er is geen one-size-fits-all voor employee engagement (medewerkersbetrokkenheid) inspanningen. Uit steeds meer onderzoek blijkt wel dat een focus op sterke punten een zeer positieve invloed heeft op het bevorderen van betrokkenheid. Wanneer mensen hun sterktes iedere dag kunnen inzetten, zijn ze veel meer betrokken bij hun werk. En leiderschap is één van de meest belangrijke drivers voor engagement. Voor CHRO en CFO ben ik samen met andere experts geïnterviewd over employee engagement. >> Employee Engagement begint bij de top"Build on your own strengths to strengthen others."

Strengths-based leiderschapsontwikkeling vanuit een wetenschappelijk onderbouwde aanpak.


“Your best bet for success lies in building on who you already are, not in trying to become someone you’re not.”

Play to your strengths, they´re your greatest assets.

Effectief leiderschap is een kunst en ook de focus op het ontwikkelen en laten renderen van talent en het versterken van motivatie en betrokkenheid, is niet iets wat iedere leidinggevende van nature goed afgaat. Het werken vanuit persoonlijke leiderschapskracht en het faciliteren van een omgeving waarin mensen kunnen floreren is voor veel leidinggevenden niet zo eenvoudig.

De leiderschapsprogramma’s zijn gebaseerd op actuele inzichten en technieken. Dit zijn bewezen effectieve methoden voor leidinggevenden om hun leiderschap te versterken en om medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling en prestaties. Voor een aantal trajecten werk ik met gevalideerde (StrengthscopeLeider) assessments. De focus ligt meer op kansen en mogelijkheden in plaats van problemen en beperkingen en je gaat jezelf ontwikkelen vanuit je kracht, vanuit de strengths waar je al over beschikt. De methode is positief en oplossingsgericht.

Je krijgt inzicht in je sterke en minder sterke kanten en eventuele prestatie risico’s als belemmerende overtuigingen en aannames, ineffectief gedrag en sterke punten in overdrive en de impact die dit kan hebben op je eigen prestaties en de bedrijfsresultaten.

Werk samen met mij voor het versterken van je leiderschap en je team en geef je talent en carrière een positieve boost. Lees hier verder voor meer informatie over het leiderschapsprogramma waar je direct mee kunt starten.

Vanzelfsprekend worden de Covid19 maatregelen in acht genomen. Uitgangspunt is dat we samenwerken op een prettige, veilige manier en daar waar nodig kunnen mijn diensten flexibel aangepast worden.

Heb je interesse in een programma of masterclass en wil je meer weten neem dan gerust contact met mij op.CONTACTFORMULIER

Comments are closed.