Sterke leiders, sterke organisaties

Leiderschap blijft een kritische succesfactor voor organisaties. Als leidinggevende heb je een grote impact op de prestaties, motivatie, betrokkenheid en het werkplezier van medewerkers. Je moet in staat zijn om medewerkers te inspireren, motiveren en talenten te benutten.

Als leidinggevende kan je alleen het allerbeste uit je team halen als je dat ook uit jezelf weet te halen. Dat klinkt logisch en eenvoudig maar dat is het in de praktijk meestal niet. Leidinggeven begint bij jezelf.

  • Welke onderscheidende sterktes en welke waarden vormen de basis van je leiderschap?
  • Welk leiderschapsgedrag is wenselijk en wordt als effectief en positief ervaren?
  • Hoe kan je je medewerkers inspireren, gemotiveerd en betrokken houden?
  • Hoe kan je de talenten van medewerkers optimaal benutten?
  • Hoe haal je meer voldoening en energie uit je werk?

Voor wie?

Je bent een gedreven leidinggevende (manager, teamleider, ondernemer, CEO) en je wilt je leiderschapskracht vergroten, meer vanuit authenticiteit leidinggeven. Sterker worden in het aanboren en aanmoedigen van het potentieel, de talenten en energie van anderen en meer voldoening uit je werk halen. Ik begeleid je hier graag bij, vanuit mijn expertise op het gebied van talentontwikkeling, HRM, leiderschapsontwikkeling, positieve psychologie, employee engagement en strengths-based leiderschap.

 

Versterk je leiderschap

Je vergroot je effectiviteit en impact, onder andere door middel van zelfreflectie, zelfontwikkeling, zelfinzicht en 360gradenfeedback van je stakeholders. Een traject start meestal met StrengthscopeLeider, een self-assessment en feedback van anderen (tot maximaal 18 stakeholders), dit leidt tot waardevolle kennis over waar de kracht wel en niet ligt en hoe anderen je leiderschapskwaliteiten, gedrag en resultaten waarderen. De methode is positief, oplossingsgericht, resultaatgericht, gestructureerd en is verankerd in de dagelijkse gang van zaken in de praktijk.

“Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen” * “Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest”  * “Wat zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s”

Goed leiderschap begint bij jezelf, het vraagt om zelfkennis, kennis van je waarden, talenten en valkuilen, van sterke en minder sterke punten, van gedrag en hoe anderen (je stakeholders) jouw leiderschapskwaliteiten waarderen.

Door het (verder) ontwikkelen van een bij jou passende en effectieve stijl van leiderschap zorg je voor meer vertrouwen, werkplezier, verbondenheid, betrokkenheid en hogere prestaties.

Samen gaan we werken aan het realiseren van jouw doelen voor een duurzaam resultaat. De programma’s hebben een positieve, constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen wetenschappelijke methode. Op basis van jouw ontwikkelingsvragen kunnen we meer focussen op de gebieden die voor jou het meest relevant en belangrijk zijn. Wil je advies over wat het beste past bij jou of je organisatie? Heb je interesse in coaching, een leiderschapsprogramma, masterclass, advies op maat? Neem contact met mij op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend verkenningsgesprek.

StrengthscopeLeider Programma

Leiderschap blijft ondanks alle nieuwe vormen van organiseren en dergelijke over het algemeen belangrijk. Sterker nog, in veel situaties wordt het steeds belangrijker. Ook zelforganiserende teams bijvoorbeeld blijken juist veel behoefte aan en baat te hebben bij een goede leidinggevende.

“Afgaande op CBS-cijfers van het laatste decennium neemt het gemiddeld aantal leidinggevenden in organisaties gestaag af, maar de leiders die overblijven worden belangrijker dan ooit. Het is alleen een andere soort leiderschap dat ze moeten laten zien: meer verbindend, minder sturend. Meer op de mensen, minder op de processen.” (bron: MT)

Er wordt steeds meer gesproken over de rol van leidinggevenden bij de transformatie naar Agile en dat daar een ander soort leiderschap voor nodig is. ‘Nieuw of modern leiderschap’ of hoe je het ook wilt noemen, maar er is hoe dan ook -of je organisatie nu wel of niet agile is- een ander soort leiderschap nodig tegenwoordig; mensgericht, talentgericht leiderschap. Het kennen en inzetten van sterke punten of talenten geeft positieve energie, intrinsieke motivatie, versterkt zelfvertrouwen, eigenaarschap, veerkracht en welzijn.

Effectief leiderschap is een kunst en ook de focus op het ontwikkelen en laten renderen van talent niet iets wat iedere leidinggevende van nature goed afgaat. Het werken vanuit persoonlijke leiderschapskracht en het faciliteren van een omgeving waarin mensen hun talenten tot bloei kunnen laten komen is niet iets wat je jezelf even aan kunt leren. Het StrengthscopeLeider programma met veel persoonlijke begeleiding levert doorgaans betere resultaten op dan bijvoorbeeld het volgen van een training. Het geleerde wordt steeds aan de praktijk getoetst en besproken tijdens de coachingsessies, het leidt tot meer diepgang en duurzame resultaten.

Leiderschapsprogramma Jouw leiderschapskracht

Een individueel progamma bestaande uit 8 coachingsessies en tussentijdse online begeleiding. Het traject start met een StrengthscopeLeider assessment en vervolgens krijg je gedurende gemiddeld vijf maanden 1-op-1 coaching, tussentijdse oefeningen, materiaal, tips en begeleiding.

➢ Een gestructureerd proces

➢ Bewezen aanpak

➢ Veel persoonlijke aandacht en begeleiding

➢ Praktisch & Positief

➢ Wetenschappelijk onderbouwd en gecertificeerd

➢ Duurzame resultaten

➢  Een intensief traject waarbij je de opgedane inzichten en kennis ook snel productief weet te maken binnen de organisatiecontext.

Masterclass Talentgericht Leiderschap

Tijdens deze masterclass krijg je actuele theoretische inzichten, handvatten, oefeningen en materiaal om jezelf, je team en de organisatie te versterken.

Vergroot je leiderschapsrepertoire met nieuwe inzichten,  methoden en technieken die prestaties en werkplezier verhogen en die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Als leidinggevende heb je een grote invloed op de prestaties en het welzijn van medewerkers. En daarmee ook op de betrokkenheid en bevlogenheid, werkgeluk ofwel employee engagement. Welke leiderschapsstijl is het meest geschikt om employee engagement te bevorderen? Uit onderzoek blijkt dat strengths-based leiderschap (positief, talentgericht leiderschap) hier hoog scoort.

Strengths-based Leadership Yields 73% Engagement

Strengths-based leadership or positive leadership puts people first. It implies believing in the potential, in the power of people and encouraging employee engagement and self-direction. Organizations where people can thrive are more powerful and successful; they score higher on productivity, customer satisfaction, employee involvement and talent retention.

Understanding Leadership Strengths in the Workplace >>

Ook volgens Covey, 2010 moeten leiders mensen stimuleren en naar hun sterke kanten kijken. Niet naar de zwakke kanten. Minstens 80% van je communicatie als manager moet positief zijn. Mensen functioneren beter als ze niet alleen hun talenten kunnen gebruiken, maar hun werk ook nog graag doen. Als ze zich betrokken voelen bij de organisatie, willen bijdragen aan de organisatiedoelstellingen en energie halen uit de geleverde resultaten. Om dat te realiseren is modern talentmanagement, een positieve cultuur, de juiste leiderschapsstijl en een motiverende beoordeling van prestaties nodig.

Hoe creëer je een STRONG coachingcultuur binnen de organisatie?

Hoe creëer je een STRONG coachingcultuur binnen de organisatie? Coaching is een…

Wat is goed leiderschap?

Wat is goed leiderschap? Het belang van goed leiderschap is evident. Van…

Aandacht en vertrouwen als basis voor sterk leiderschap.

Aandacht en vertrouwen als basis voor sterk leiderschap. Vele aspecten spelen een…

FeaturedTalentgericht leidinggeven

Talentgericht leidinggeven Iedere leidinggevende moet meanderen rond de uitdagingen die het werk…

Zelfsturing en leiderschap

Zelfsturing en leiderschap Leiderschap blijft ondanks alle nieuwe vormen van organiseren en…

Leidinggeven vanuit kracht in plaats van macht

Leiderschap blijft onverminderd belangrijk en wordt bovendien steeds complexer en veeleisender. Succesvolle…

Medewerkersbetrokkenheid, verbindend leiderschap en een emotioneel veilig klimaat.

Verbindend Leiderschap ‘To lead people you have to bond with them’ (Kohlkieser)….

Coachend leidinggeven

De direct leidinggevende heeft de grootste impact op de prestaties, motivatie en…

Leiderschap van nu is talentgericht leiderschap

Talentgericht Leiderschap Van alle factoren in de werkomgeving heeft de direct leidinggevende…

Leiderschap & Employee Experience

Leiderschap & Employee Experience “Clients do not come first. Employees come first….

Hoe verhoog je medewerkersbetrokkenheid?

Leiderschapscoach en Talentcoach Kitty Schaap is blogger voor o.a. XperHRActueel, HR Zone,…

SWOT of SOAR?

SOAR: Strengths, Opportunities, Aspirations, Results In mijn (coaching)gesprekken met leidinggevenden komt nog…

De strengths-based aanpak voor het verhogen van medewerkersbetrokkenheid.

Betere bedrijfsresultaten, minder verzuim en verloop en een grotere aantrekkingskracht op nieuw talent zijn…

VUCA EN LEIDERSCHAP

Om te kunnen overleven in onze VUCA wereld is veerkracht nodig. Mocht…

TEAM: Together Everyone Achieves More

TEAM: Together Everyone Achieves More Cijfers van Gallup, een bekend bureau dat…

Van functioneren naar floreren.

Van functioneren naar floreren = excelleren Doeltreffende managers verspillen hun energie niet…

Employee Engagement begint bij de top. Leiderschap en medewerkersbetrokkenheid.

Hoe maak je optimaal gebruik van talenten en hoe zorg je voor…

De invloed van leiderschapsgedrag op de betrokkenheid en prestaties van medewerkers.

Nog nooit is er zo veel aandacht geweest voor thema’s rondom geluk,…