Sterk Leiderschap

Authentiek, effectief, talentgericht leidinggeven. Haal het beste uit jezelf en je medewerkers.

Een intensief, positief, interactief en inspirerend ontwikkeltraject met persoonlijke coaching, dat het voor je mogelijk maakt om op een dieper niveau naar jezelf, het werk, team en je leiderschap te kijken en die thema´s op te pakken die er echt toe doen. Wetenschappelijk onderbouwd met veel relevante theoretische inzichten én prettig praktisch, pragmatisch en toepasbaar binnen jouw professionele context. Voor leidinggevenden die het beste uit zichzelf en anderen willen halen door op een effectieve en positieve manier leiding te geven, passend bij de huidige tijd.

Leiderschap

Krachtgericht

“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.” “Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.” “Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.” “Ik stond echt open voor dit traject. En dat is erg belangrijk. Je moet naar jezelf kijken en wat jouw rol is richting de mensen in de organisatie. Het is erg leuk om te doen en de tijd die je erin steekt gaf me veel positieve energie!”

Wil je leidinggeven in lijn met wat bij jou past en wat jij belangrijk vindt? Inzicht krijgen in hoe je op een authentieke, effectieve en positieve manier leiding kunt geven, helpt je om je eigen sterke kanten en die van anderen meer te benutten, om door te pakken tijdens tegenslag, om meer positieve relaties aan te gaan en om meer in mogelijkheden en oplossingen te denken in plaats van beperkingen en problemen. Wil je effectief leidinggeven en de kracht van je team benutten? Dat begint bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van je eigen talent, van jouw unieke leiderschapskwaliteiten. Ontdek hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen.

Het leiderschapsprogramma is gebaseerd op de nieuwste inzichten en onderzoek naar effectief leiderschap. Dit evidence-based programma is ontworpen om je inzicht te geven in jouw talenten, belemmeringen, leiderschapskwaliteiten, valkuilen, de impact van jou leiderschapsgedrag en om je te ondersteunen bij het effectief en met plezier leidinggeven. De opgedane kennis en inzichten kun je direct toepassen binnen jouw professionele context.

Voor coaching en leiderschapsontwikkeling maak ik gebruik van de strengths-based methodiek en gevalideerde assessments waarvan het succes in de praktijk bewezen is. De methode is oplossingsgericht, resultaatgericht, gestructureerd en is verankerd in de dagelijkse gang van zaken in de praktijk.Je ontdekt wat jouw onderscheidende sterktes zijn, krijgt een helder inzicht in prestatierisico’s en door feedback van je stakeholders (tot 20 personen) wordt ook duidelijk hoe de effectiviteit van je leiderschapsgedrag gezien wordt. 

Uit onderzoek van o.a. Korn Ferry en Zenger and Folkman blijkt dat veel leidinggevenden blinde vlekken hebben, zo kennen ze hun eigen sterke punten niet (en ook niet de sterke punten van hun teamleden). Ten eerste moet je je eigen sterke punten kennen en cultiveren. Het ontdekken van de sterke punten is niet voldoende, je moet ook weten hoe je ze moet gebruiken en doseren. Onderzoek naar ineffectieve leiders laat zien dat deze hun sterke punten overdreven (strengths in overdrive) en hierin niet gecorrigeerd werden. Zelfverzekerdheid kan dan doorslaan in bijvoorbeeld megalomaan gedrag en moed kan doorslaan in overmoedig gedrag met alle negatieve gevolgen van dien. Een eenzijdige gerichtheid op sterke punten is niet verstandig. Je moet rekening houden met o.a. het feit dat een sterk punt ook een zwak punt, een prestatie risico kan worden. Echte duurzame resultaten boek je wanneer je je sterktes in de juiste context en in de juiste mate inzet en als je de strengths van je team goed weet te benutten en ontwikkelen.

Daarom is 360graden feedback en leiderschapscoaching van groot belang. StrengthscopeLeider is een uniek leiderschapsassessment, wetenschappelijk onderbouwd, gevalideerd en gecertificeerd door de British Psychological Society. Klanten van Strengthscope zijn individuen en organisaties zoals Facebook, Accenture, Aviva, RBS, Thermo Fisher Scientific, ING, Siemens, Volkswagen, Bank of England, Deloitte, American Express.

Op basis van het assessment ontvang je een uitgebreid profiel. Door de resultaten van je report te gebruiken, kun je meer gerichte stappen nemen om je leiderschap te versterken en te verbeteren. Zo kun je nog effectiever zijn in het bereiken van je doelen en het duurzaam behalen van succes voor jezelf, je team en de organisatie.

StrengthscopeLeider™ is een uniek rapport dat ontworpen is om je te helpen je doeltreffendheid als leider te verbeteren door meer inzicht te krijgen in je sterke punten, zwakkere punten en je leiderschapsgedrag. Het geeft je ook inzicht in het effect van je gedrag op de resultaten van je team en organisatie.
Wat maakt een leider doeltreffend?
Coaching Locatie - Coaching kan naar jouw voorkeur volledig online of face2face te Den Haag

Gestructureerd proces & Maatwerk: your- Leadership Journey

Op basis van jouw aspiraties, je ontwikkelpunten en StrengthscopeLeider profiel wordt jouw leiderschapsontwikkeltraject samengesteld. Veel leidinggevenden vinden de duidelijke structuur in combinatie met maatwerk heel erg goed werken.
Het traject volgt het 5A´s coachingmodel, aan de hand van het stappenplan werken we van Aspiraties naar Achievement; wat wil je bereiken en hoe stem je je eigen doelen af op die van het bedrijf. Als je je leiderschap wilt verbeteren, is het belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt waar je nu bent, waar je naartoe wilt en hoe succes eruitziet, niet alleen voor jou maar ook voor het team en de organisatie. Bij iedere stap krijg je relevante informatie, inzichten en opdrachten in de online academy ter voorbereiding van de coachingsessies.
 
1. Aspirations – Doelen
2. Awareness – Bewustzijn
3: Action – Actie
4. Agility – Wendbaarheid
5. Achievement – Succes
 
Het volledige traject bestaat uit 6 sessies. Je krijgt een heel jaar lang toegang tot alle opdrachten en resources in de online academy.

Online Academy

dd

Tarief

€ 3.900

excl. btw

Nu starten? Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

Free Consultation

Maak een afspraak voor een gratis verkenningsgesprek als je interesse hebt om samen te werken met mij maar nog vragen hebt of wilt weten wat voor jou het meest geschikt is.