Samenwerken

Klaar voor actie? Of heb je nog vragen, meer weten over mijn aanpak of wil je graag eerst een gratis verkenningsgesprek met mij hebben?

"Leaders who use their strengths effectively and develop high performance leadership behaviours are rated as more effective." - Strengths Partnership research

Waarom samenwerken met mij? Met 20+ jaar ervaring in het bedrijfsleven heb ik ruime ervaring opgedaan met onder andere leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, recruitment, assessments en het coachen van leidinggevenden en professionals.

Vanuit mijn ervaring binnen een groot aantal verschillende organisaties en mijn studies Cultuurwetenschappen (MA), Advanced studies in Management program, Strengths Coaching en Managementwetenschappen (Bedrijfskunde) MSc, ben ik gewend om vanuit verschillende perspectieven naar mens en gedrag, organisaties en werksituaties te kijken. Ik heb voornamelijk gewerkt binnen corporate, veeleisende, commerciële werkomgevingen en ik ken de dilemma’s, onzekerheden, het moeten laveren tussen verschillende krachtenvelden, de uitdagingen van effectief stakeholdermanagement en dergelijke.

Van klanten krijg ik vaak terug dat zij vooral de persoonlijke aandacht die ik geef, mijn betrokkenheid en gedrevenheid, humor en expertise waarderen. Ik ben academisch geschoold en ik geef je graag relevante theoretische inzichten maar mijn werkwijze is ook praktisch, zakelijk, resultaatgericht, inspirerend, met veel persoonlijke begeleiding en intensief voor duurzame resultaten.

Gespecialiseerd in de actuele, krachtige, inspirerende, evidence-based strengths-benadering voor coaching en ontwikkeling. Ik ondersteun hiermee leiders en managers bij het navigeren door uitdagingen, veranderingen en onzekerheden, maar ook om ´gewoon from good to great´ te gaan.

Coaching, Trajecten, Masterclasses, Assessments

Online & Offline

“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.” “Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.” "Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.” “Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen” “Ik stond echt open voor dit traject. En dat is erg belangrijk. Je moet naar jezelf kijken en wat jouw rol is richting de mensen in de organisatie. Het is erg leuk om te doen en de tijd die je erin steekt gaf me veel positieve energie!" "Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.” “Dit traject is voor mij meer waardevol gebleken dan alle andere leiderschapsprogramma´s die ik bij vorige organisaties -waar ze wel veel deden aan managementdevelopment- heb gevolgd!”

CoAchieve staat voor coaching als co-creatie en sparring, de aanpak is positief, betrokken, uiteraard resultaatgericht en intensief voor duurzame resultaten.

Centraal staan je eigen aspiraties, sterke punten, leiderschapskwaliteiten en leiderschapsgedrag, waarden, prestatierisico’s/valkuilen. En de impact die je hiermee hebt op je stakeholders. Je krijgt inzichten en tools om je leiderschap te versterken, effectiviteit en voldoening in je werk te vergroten. We gaan op een gestructureerde en persoonlijke manier werken aan de doelen die jij wilt bereiken.

Strengths-based leiderschapscoaching is gebaseerd op de positieve psychologie en richt zich vooral op strengths en het ontdekken en verder ontwikkelen van wat kracht en energie geeft. Dit betekent niet dat we zwakkere gebieden en prestatierisico’s negeren. Een evenwichtige aanpak werkt het best, waarbij strengths worden geoptimaliseerd, terwijl tegelijkertijd de risicogebieden worden erkend en verminderd.

Vaak hebben leidinggevenden ´blind spots´en (her)kennen ze hun eigen sterke punten niet (en ook niet de sterke punten van hun stakeholders). Zo blijft veel potentieel onbenut. Ook is zicht op eigen kwaliteiten, gedrag en eventuele prestatie risico´s in relatie tot anderen in de werkomgeving cruciaal.

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap kun je ontwikkelen en versterken. Maar de ontwikkeling van managers en leiders wordt nog te vaak voornamelijk aangepakt als het werken aan zwaktes, het verbeteren van competenties. De focus ligt dan op het verwerven van competenties en technische vaardigheden en dat is niet voldoende.

Veel organisaties bieden trainingen aan op het gebied van conflictmanagement, feedback geven, timemanagement enzovoort. Dat kan zinvol zijn maar zorgt er in de praktijk niet echt voor dat een leidinggevende vanuit haar of zijn kracht kan werken. Het resulteert ook niet in het duurzaam versterken van de talenten, het werkplezier en de betrokkenheid van medewerkers.

Als je succesvol wilt zijn als team/organisatie dan moeten leidinggevenden het beste uit zichzelf en anderen halen. Klinkt cliché (maar daarom niet minder waar) en simpel maar het is voor veel leidinggevenden toch een hele uitdaging. Het is niet vanzelfsprekend dat managers of leiders goed zijn in hun leidinggevende rol. Met de juiste begeleiding en inzichten kun je wel sterk groeien in je leiderschap.

Ontdekken waar je kracht wel (en niet) ligt, je talenten en valkuilen (‘performance risks’) kennen, je unieke sterke leiderschapskwaliteiten inzetten en de diversiteit in je team benutten voor optimale prestaties, levert veel op voor jezelf en de organisatie. Bedrijven met goede leiders presteren veel beter. Sterke leiders, sterke organisaties.

Aanpak / Voor wie?

Mijn programma’s, coachtrajecten en masterclasses zijn gebaseerd op de bouwstenen; strengths-based approach, emotionele intelligentie, positief, leiderschap, intrinsieke motivatie, growth-mindset en de waarderende benadering.

Voor leiders en managers die op een authentieke, krachtige, talentgerichte manier leiding willen geven, passend bij deze tijd. En graag inspiratie, nieuwe actuele, wetenschappelijk onderbouwde kennis op willen doen en praktische tools willen krijgen die ze zelf op het werk toe kunnen passen.

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat professionals vooral kunnen excelleren als ze kunnen bouwen op hun strengths. De focus op tekorten -gap-based approach- werkt demoraliserend en het is minder effectief dan het bouwen op de unieke sterktes als een middel voor prestatieverbetering.

De kracht van de organisatie wordt in grote mate bepaald door de kracht van mensen. Met deze aanpak krijg je inzicht in je sterke kanten en effectief leiderschapsgedrag en in eventuele prestatie risico’s als belemmerende overtuigingen en aannames, ineffectief gedrag en de impact die dit kan hebben op je eigen prestaties en de bedrijfsresultaten.

Voor leidinggevenden met minimaal 2 jaar ervaring die de effectiviteit van hun leiderschap willen vergroten op een praktische, positieve, inspirerende en duurzame manier, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten.

Een coaching traject / leiderschapsprogramma begint met een oriënterend intakegesprek waarin ik meer informatie geef over mijn aanpak en waarin wij jouw professionele ontwikkelingsvragen en verwachtingen bespreken. De trajecten worden ‘blended’ aangeboden, dat betekent zowel face2face coaching sessies, begeleiding per e-mail, Zoom of Teams en via mijn online academy. Aan een masterclass en een traject kan je in principe op ieder gewenst moment deelnemen.

Aan kennis heb je niet veel als je het niet kunt toepassen, jouw werkcontext staat centraal. Learning by doing: je krijgt oefeningen die je gaat maken met begeleiding van mij en die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Resultaten

Je ontwikkelt een authentieke, effectieve leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd. Je ontdekt waar je kracht ligt, wat je eventueel belemmert en wat je nodig hebt om effectief en met positieve energie te leiden. Je versterkt je leiderschap door je potentieel meer te benutten, effectief leiderschapsgedrag en een positieve mindset te ontwikkelen en door meer vanuit je waarden en sterktes te werken. Leidinggeven passend bij deze tijd, met medewerkers die hun talenten kunnen inzetten en zich gezien, gewaardeerd en betrokken voelen.

Free Consultation

Maak een afspraak voor een gratis verkenningsgesprek van ongeveer 30 minuten tot een uur als je interesse hebt om samen te werken met mij maar nog vragen hebt of wilt weten wat voor jou het meest geschikt is.

Ik wil graag een verkenningsgesprek
Vermeld hier je voorkeur voor een dag en tijd, minimaal 2 opties aangeven graag.
De coaching sessies zijn naar keuze face-to-face in Den Haag op een fijne, neutrale locatie en goed bereikbaar per auto/ov, per telefoon/Zoom, Teams, of een combinatie daarvan. Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77 of Tauro, President Kennedylaan 19
Persoonlijke en professionele begeleiding. Begeleiding kan per Zoom, Teams, telefonisch, mijn online academy en face2face op een mooie, neutrale locatie in Den Haag.