Samenwerken

CoAchieve

  • Voor leidinggevenden met minimaal 2 jaar ervaring die de effectiviteit van hun leiderschap willen vergroten op een praktische, positieve, inspirerende en duurzame manier, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten. Je krijgt inzicht in je sterke kanten en effectief leiderschapsgedrag en in eventuele prestatie risico’s als belemmerende overtuigingen en aannames, ineffectief gedrag en de impact die dit kan hebben op je eigen prestaties en de bedrijfsresultaten. Je gaat werken vanuit jouw unieke leiderschapskracht op een positieve, effectieve manier passend bij deze tijd.
  • Voor HRM-professionals die willen ontdekken wat de kracht is van strengthts-based development voor zichzelf en voor de organisatie. De kracht van de organisatie wordt in grote mate bepaald door de kracht van mensen.
  • Career & Talent coaching voor professionals. Werken vanuit je strengths vergroot zelfkennis en motivatie, versterkt veerkracht, (zelf)leiderschap, carrière en relaties. Vanuit je kracht werken klinkt een beetje cliché maar het is daarom niet minder waar dat het super resultaten oplevert. Van Aspiraties naar Succes. Ik help je daar graag bij, met nuttige tools, opdrachten, begeleiding en een uniek strengths assessment om je persoonlijke leiderschap te versterken en je talent en carrière een boost te geven.

CoAchieve staat voor coaching als co-creatie en sparring, de aanpak is positief, betrokken, uiteraard resultaatgericht en intensief voor duurzame resultaten. Learning by doing. Aan kennis heb je niet veel als je het niet kunt toepassen, jouw aspiraties en werkcontext staan centraal.

Strengths-based coaching en ontwikkeling is gebaseerd op de positieve psychologie en richt zich vooral op strengths en het ontdekken en verder ontwikkelen van wat kracht en energie geeft. Dit betekent niet dat we zwakkere gebieden en prestatierisico’s negeren. Een evenwichtige aanpak werkt het best, waarbij strengths worden geoptimaliseerd, terwijl tegelijkertijd de risicogebieden worden erkend en verminderd.

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat professionals vooral kunnen excelleren als ze kunnen bouwen op hun strengths. De focus op tekorten -gap-based approach- werkt demoraliserend en het is minder effectief dan het bouwen op de unieke sterktes als een middel voor prestatieverbetering.

Vaak hebben professionals en leidinggevenden ´blind spots´en (her)kennen ze hun eigen sterke punten niet (en ook niet de sterke punten van hun stakeholders). Zo blijft veel potentieel onbenut. Ook is zicht op eigen kwaliteiten, gedrag en eventuele prestatie risico´s in relatie tot anderen in de werkomgeving cruciaal.

Voor leidinggevenden

Leiderschap kun je ontwikkelen en versterken. Maar de ontwikkeling van managers en leiders wordt nog te vaak voornamelijk aangepakt als het werken aan zwaktes, het verbeteren van competenties. De focus ligt dan op het verwerven van competenties en technische vaardigheden en dat is niet voldoende.

Veel organisaties bieden trainingen aan op het gebied van conflictmanagement, feedback geven, timemanagement enzovoort. Dat kan zinvol zijn maar zorgt er in de praktijk niet echt voor dat een leidinggevende vanuit haar of zijn kracht kan werken. Het resulteert ook niet in het duurzaam versterken van de talenten, het werkplezier en de betrokkenheid van medewerkers.

Voor HR-professionals / organisatieontwikkeling

Investeren in het ontdekken, inzetten en benutten van strengths en het benutten van de complementaire krachten vergroot de veerkracht van mensen en de wendbaarheid van organisaties. Positieve effecten van strengths-based werken zijn o.a.: betere prestaties, welzijn, innovatie, minder verloop, positieve emoties, betere samenwerking, intrinsieke motivatie en betrokkenheid.

Voor professionals

Strengths-based Coaching & Assessments

Werken vanuit je kracht.

Aanpak

Mijn programma’s, coachtrajecten en masterclasses zijn gebaseerd op de bouwstenen; strengths-based approach, emotionele intelligentie, positief, leiderschap, intrinsieke motivatie, growth-mindset en de waarderende benadering.

Waarom samenwerken met mij? Met 20+ jaar ervaring in het bedrijfsleven heb ik ruime ervaring opgedaan met onder andere leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, recruitment, assessments en het coachen van leidinggevenden en professionals.

Vanuit mijn ervaring binnen een groot aantal verschillende organisaties en mijn studies Cultuurwetenschappen (MA), Advanced studies in Management program, Strengths Coaching en Managementwetenschappen (Bedrijfskunde) MSc, ben ik gewend om vanuit verschillende perspectieven naar mens en gedrag, organisaties en werksituaties te kijken. Ik heb voornamelijk gewerkt binnen corporate, veeleisende, commerciële werkomgevingen en ik ken de dilemma’s, onzekerheden, het moeten laveren tussen verschillende krachtenvelden, de uitdagingen van effectief stakeholdermanagement en dergelijke.

Van klanten krijg ik vaak terug dat zij vooral de persoonlijke aandacht die ik geef, mijn betrokkenheid en gedrevenheid, humor en expertise waarderen. Ik ben academisch geschoold en ik geef je graag relevante theoretische inzichten maar mijn werkwijze is ook praktisch, zakelijk, resultaatgericht, inspirerend, met veel persoonlijke begeleiding en intensief voor duurzame resultaten.

Gespecialiseerd in de actuele, krachtige, inspirerende, evidence-based strengths-benadering voor coaching en ontwikkeling.

Coaching, Trajecten, Masterclasses, Assessments

Online & Offline

“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.” “Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.” "Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.” “Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen” “Ik stond echt open voor dit traject. En dat is erg belangrijk. Je moet naar jezelf kijken en wat jouw rol is richting de mensen in de organisatie. Het is erg leuk om te doen en de tijd die je erin steekt gaf me veel positieve energie!" "Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.” “Dit traject is voor mij meer waardevol gebleken dan alle andere leiderschapsprogramma´s die ik bij vorige organisaties -waar ze wel veel deden aan managementdevelopment- heb gevolgd!” With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coachingsessions”

E-mail

kitty.schaap@coachieve.nl

06 – 46 11 76 97

+31 6 46 11 76 97

Plaats

Den Haag

De coaching sessies zijn naar keuze face-to-face in Den Haag op een fijne, neutrale locatie en goed bereikbaar per auto/ov, per telefoon/Zoom, Teams, of een combinatie daarvan. Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77 of Tauro, President Kennedylaan 19
Persoonlijke en professionele begeleiding. Begeleiding kan per Zoom, Teams, telefonisch, mijn online academy en face2face op een mooie, neutrale locatie in Den Haag.