Versterk je talent, prestaties en werkplezier.

TALENT | STRENGTHS-BASED COACHING | PROGRAMMA

Door te werken vanuit je eigen talenten, kracht en authenticiteit presteer je beter en haal je veel meer voldoening uit je werk. Onderzoek heeft aangetoond dat we authentieker zijn, sneller leren, meer intrinsiek gemotiveerd zijn, minder stress ervaren, onze doelen sneller bereiken en beter presteren wanneer we ons richten op persoonlijke sterke punten.

Als je je ambities wilt waarmaken en optimaal wilt presteren, dan moet je je sterke punten zo productief mogelijk inzetten. Het is ook van belang om prestatierisico’s te beperken. Als je hierin de juiste balans weet te vinden, levert dat meer veerkracht, authenticiteit, zelfvertrouwen, werkplezier en succes op.

Vanuit kracht en talent werken maakt gelukkiger en productiever, het versterkt persoonlijk leiderschap, zorgt voor meer zelfvertrouwen, meer positieve energie en veerkracht. Iedereen heeft unieke talenten, maar niet iedereen weet wat deze persoonlijke talenten precies zijn en hoe deze zo optimaal mogelijk in te zetten. Hierdoor blijft veel potentieel onbenut en dat is zonde want uit onderzoek blijkt dat als je jouw ‘strengths’ beter kent en deze meer gaat inzetten, je hoger scoort op zelfvertrouwen, welzijn, ervaren competentie, veerkracht en het realiseren van doelen.

Hoe zet je jouw talenten zo optimaal mogelijk in? Hoe kun je meer gaan doen waar je goed in bent en waar je voldoening en positieve energie van krijgt?

Werken vanuit je talenten.

Strengths-based of talent coaching is gebaseerd op de positieve psychologie en richt zich vooral op het ontdekken en verder ontwikkelen van wat kracht en energie geeft. “Het gebruiken van sterke punten gaat gepaard met positieve emoties, beter functioneren en innovatief gedrag”. (Van Woerkom & Meyers, 2015).

Door vanuit je talenten te werken haal je het beste uit jezelf. Je wordt meer authentiek, productiever, gelukkiger en hebt meer zelfvertrouwen, energie, impact en je bereikt je doelen sneller. Ook is zicht op eigen kwaliteiten in relatie tot anderen in de werkomgeving cruciaal. Maar vaak (her)kennen we onze eigen sterke punten niet en weten we dus ook niet hoe we ons potentieel optimaal kunnen benutten.

Je krijgt met dit traject meer bewustzijn van je eigen sterke punten, waarden, valkuilen en gedrag om je effectiviteit en je plezier in je werk te vergroten. We gaan op een gestructureerde en persoonlijke manier werken aan de doelen die jij wilt bereiken. De aanpak is praktisch, betrokken, resultaatgericht en intensief voor duurzame resultaten.

Unlock your potential, unleash your strenghts.

Definitie sterke punten:

“Onderliggende kwaliteiten/talenten die ons energie geven en waar we goed in zijn (of het potentieel hebben om goed in te worden)”

“Working hard for something we don’t care about is called stress; working hard for something we love is called passion.” -Simon Sinek

“Je tijd is beperkt, dus verspil het niet om andermans leven te leiden… heb de moed om je hart en intuïtie te volgen.” -Steve Jobs

RoutemapSSCNL

“A goal without a plan is just a wish.”

“Success is achieved by developing our strengths, not by eliminating our weaknesses.” -Marilyn vos Savant

 

Coachen op kracht en talenten is gebaseerd op de positieve psychologie, dit is een wetenschappelijke richting binnen de psychologie die zich richt op het optimaal functioneren van mensen. Dat wil zeggen dat je ernaar streeft je potentieel te benutten, gebruik te maken van je sterke kanten en dat je zo veerkrachtig en positief mogelijk in het leven staat.

De methode is positief en oplossingsgericht en is verankerd in de dagelijkse gang van zaken in de praktijk. Je krijgt inzicht in je sterke en minder sterke kanten en eventuele prestatie risico’s als belemmerende overtuigingen/aannames, sterke punten in overdrive en de impact die je hiermee kan hebben op je eigen prestaties en de bedrijfsresultaten. Een traject begint altijd met een Strengthscope assessment (talentscan) en we volgen een helder routeplan voor ontwikkeling (van aspiratie naar succes).

VOOR WIE

Voor gedreven professionals, die hun kwaliteiten en talenten beter inzichtelijk willen krijgen en optimaal willen benutten.

De aanpak is vanuit een positieve wetenschappelijke methodiek, praktisch en werkgerelateerd. Je sterktes en waarden blijken in de praktijk bepalend bij het nemen van je beslissingen en je acties.Je talenten ontdekken, verder ontwikkelen en bewust inzetten zorgt voor betere prestaties en zelfvertrouwen, authenticiteit, flow, verbondenheid, impact en positieve energie.

Ben jij een ambitieuze professional die ontwikkeling belangrijk vindt, en wil je…

Je potentieel meer benutten en talenten verder ontwikkelen? Meer positieve energie, voldoening en inspiratie krijgen? Je persoonlijk leiderschap versterken? Eventueel een volgende stap zetten in je carrière? Je aspiraties realiseren? Meer halen uit je samenwerking met anderen? Een oplossingsgerichte denkwijze ontwikkelen? Beter kunnen overdragen wat jou uniek maakt en waar jouw kracht ligt? Ontdekken wat het beste bij je past en hoe je het beste uit jezelf haalt? Je personal brand ontwikkelen vanuit je aspiraties, talenten en waarden? Meer de regie nemen over je eigen carrière? Dan is een talent | strengths-based coachingtraject zeker geschikt voor jou!

AANPAK

De aanpak is evidence based, ruim twintig jaar onderzoek heeft aangetoond dat mensen sneller leren, meer betrokken zijn en beter presteren wanneer ze zich richten op hun persoonlijke sterke punten. Mijn werkwijze is positief confronterend, betrokken, doortastend, inspirerend en uiteraard professioneel en resultaatgericht. Ik werk vanuit de waarden betrokkenheid, bekwaamheid, betrouwbaarheid. De gesprekken vinden plaats op een coach-locatie in Amsterdam, Den Haag of Utrecht.

Een programma wordt ‘blended’ aangeboden, dat betekent zowel face2face coaching sessies als begeleiding online, per e-mail, Skype of Zoom. Learning by doing: je krijgt oefeningen die je gaat maken met begeleiding van mij en die je meteen kunt toepassen in de praktijk en je ontvangt aanvullend materiaal als assessments en werkboeken. Een traject begint altijd met een Strengthscope assessment (een Talentscan), na voltooiing van dat assessment ontvang je je Strengthscope profiel (talentenrapportage) en maken we een afspraak voor het eerste gesprek.

Wil je eerst een persoonlijk gesprek met mij om te kijken of het programma echt iets is voor je? Stuur me dan even een e-mail en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Wil je direct starten? Na aanmelding en betaling kan je direct met het programma starten, ik neem dan contact met je op en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt plus de inlogcode voor je online Strengthscope (talent) assessment. 

PersoonlijkLeiderschapTC2
IfaPersoncantgrowwiththecompany
SPclustersl

Van functioneren naar floreren.

CoAchieve

Haal meer uit potentieel. Voor professionals, leidinggevenden, organisaties.

Coaching, workshops, strengths-based assessments & development.