Kitty Schaap

Met 20+ jaar ervaring in het bedrijfsleven heb ik ruime ervaring opgedaan met onder andere leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, recruitment, assessments en het coachen van leidinggevenden en professionals.

Leiderschapscoach en strengths-based development expert, talent coach, spreekster Positief Leiderschap. Ervaren HR-Professional (MT niveau), bedrijfskundige, geaccrediteerd strengths coach. MSc in Management Science, Advanced Studies in Management Program, Strategic Human Resource Management / MA in Cultural Science.

Vanuit mijn ervaring binnen een groot aantal verschillende organisaties (o.a. Shell, Sotheby´s, Merck, Sony) en mijn studies Cultuurwetenschappen (MA), Advanced studies in Management program, Strengths Coaching en Managementwetenschappen (Bedrijfskunde) MSc, ben ik gewend om vanuit verschillende perspectieven naar mens en gedrag, organisaties en werksituaties te kijken. Ik heb voornamelijk gewerkt binnen corporate, veeleisende, commerciële werkomgevingen en ik ken de dilemma’s, onzekerheden, het moeten laveren tussen verschillende krachtenvelden, de uitdagingen van effectief stakeholdermanagement, teamontwikkeling en dergelijke. Gespecialiseerd in de krachtige en positieve strengths benadering voor coaching en ontwikkeling, een evidence-based, actuele en inspirerende benadering. Oplossingsgericht, resultaatgericht, gestructureerd, inspirerend en verankerd in de dagelijkse gang van zaken in de praktijk.

Van klanten krijg ik vaak terug dat zij vooral de persoonlijke aandacht die ik geef, mijn betrokkenheid en gedrevenheid, humor en expertise waarderen.

Mijn onderscheidende sterke punten zijn: resultaatgerichtheid, zelfontwikkeling, ontwikkelen van anderen, empathie, gezond verstand, kritisch denken, samenwerken.

Het geeft mij steeds weer veel voldoening om te mogen ervaren hoe de trajecten en de benadering ervoor zorgt dat leidinggevenden en professionals op een positieve manier veel meer uit zichzelf, hun functie en de business weten te halen.

Ik ben academisch geschoold en ik geef je graag theoretische inzichten maar mijn werkwijze is ook praktisch, zakelijk, resultaatgericht, inspirerend, met veel persoonlijke aandacht (ook bij online begeleiding) en intensief voor duurzame resultaten.

Binnen veel verschillende organisaties heb ik ruime ervaring opgedaan met verandertrajecten, reorganisaties, recruitment, performance management, talent management, het coachen van leidinggevenden en professionals en management development.

Ik heb met verschillende methodieken en assessments gewerkt (o.a. voor het career centre van Shell) maar ik ben vooral erg enthousiast over de inzichten uit de positieve psychologie en de Strengths-based aanpak (sterke punten aanpak – talentontwikkeling) en het StrengthscopeLeider assessment. Mijn werkwijze is praktisch, resultaatgericht, met heel veel persoonlijke aandacht (ook bij online begeleiding) en is intensief voor duurzame resultaten. Coachieve staat voor het samen werken aan het realiseren van doelen voor een duurzaam resultaat, op een heel persoonlijke en betrokken manier. De programma’s, masterclasses, gevalideerde en wereldwijd ingezette strengths assessments en coachingstrajecten hebben een constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen wetenschappelijke methode, gebaseerd op actuele inzichten en technieken vanuit de positieve psychologie, strengths-based development.

Ik heb een afgeronde WO Master Cultuurwetenschappen en een WO Master Managementwetenschappen / Bedrijfskunde met specialisatie Strategisch Human Resources Management. Ik heb onderzoek gedaan naar employee engagement, strengths-based leiderschap en commitment verhogend HRM. Ik houd ook met veel interesse en plezier de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van positieve psychologie, positief leiderschap en strengths-based development bij.

Een strengths-based benadering voor ontwikkeling versterkt (zelf)leiderschap, prestaties, betrokkenheid (employee engagement), intrinsieke motivatie, welzijn en werkgeluk. Je wordt meer authentiek, krachtig en succesvol door op een manier te werken die goed past bij je persoonlijke kwaliteiten, aspiraties, waarden en sterktes.

Zelfontwikkeling is een van mijn top 7 onderscheidende sterke punten en het geeft mij veel voldoening en energie als ik zelf groei en ontwikkel in mijn (zelf)leiderschap. Het ontwikkelen van anderen en resultaatgerichtheid zijn ook  belangrijke strengths voor mij en dat maakt dat ik graag de opgedane inzichten, kennis, inspiratie en ervaring wil delen met gedreven leidinggevenden en professionals.

De programma’s, coaching, assessments en masterclasses zijn evidence based en gebaseerd op actuele inzichten en technieken aangevuld met veel praktische tools. Vanuit de positieve psychologie is er meer aandacht voor mensgericht organiseren, voor welzijn, sterke punten van mensen en positief leiderschap. Mijn programma’s, coachtrajecten en masterclasses zijn gebaseerd op de bouwstenen; strengths-based approach, emotionele intelligentie, positief (mensgericht, strengths-based) leiderschap, intrinsieke motivatie, growth-mindset en de waarderende benadering – appreciative inquiry.

Heb je interesse in een inspiratiesessie, coaching, een masterclass of leiderschapsprogramma en wil je samenwerken met een ervaren, professionele en gedreven partner?  Let´s CoAchieve!

Wil je meer weten, advies over wat het beste past bij jou of je organisatie? Ik hoor heel graag van je, neem contact met mij op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een verkenningsgesprek. 

Spreekster Positief Leiderschap Kitty Schaap Leiderschapscoach

 

 

“The opportunity to do what you do best each day/using our strengths, is a core predictor of workplace engagement, which in turn is a core predictor of a range of positive business outcomes’” (Harter)

 

 

The best way to achieve great results,
high performance and job satisfaction
is through your strengths.
Are you using yours?
De coaching sessies ziijn naar keuze face-to-face in Den Haag op een fijne, neutrale locatie en goed bereikbaar per auto/ov, per telefoon/Zoom, Teams, of een combinatie daarvan. * Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77 of Tauro, President Kennedylaan 19
Persoonlijke en professionele begeleiding. Online en offline, naar jouw keuze. Begeleiding kan per Zoom, Teams, telefonisch, mijn online academy en face2face op een mooie, neutrale locatie in Den Haag.

Wat klanten zeggen

“Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest”

“De Strengthscope coaching is een traject wat ik met heel veel positieve energie heb doorlopen. Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging.”

“Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.” – Marchel, Sales Manager Miele 

“Het assessment en programma  heeft mij doen inzien waar mijn krachten liggen, maar belangrijker de onderlinge verhouding van krachten en minder sterke/ontwikkelde competenties, heeft mij doen inzien en doen verklaren waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan. In conclusie een aantal zeer waardevolle inzichten verkregen die mij gaan helpen in het verbeteren van mijzelf.”

“Kitty haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken. Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.” Director of Business Development – Alex

“Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen”

“Kitty wil ik aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien” 

“With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coachingsessions”

“What I have seen is that, with her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams. She has gained extensive theoretical and practical knowledge of organizational development and this has proven to be of added value to the workshops and programs she delivered at Sotheby’s.”

“Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. – She can see things from multiple angles. She is well researched and challenges expert external advisors as necessary -often exposing gaps in their work-. She has an investigative nature.”

“I have experienced the coaching by Kitty as genuine and honest, which made it easy to open and felt comfortable doing so (getting out of the comfort zone). – I sincerely endorse Kitty to any organization or individual that is concerned in working with a highly committed and enthusiastic coach.”

“Aanvulling door Kitty met persoonlijk advies voor lezen specifieke boeken die mij in mijn situatie meer kunnen vooruithelpen vind ik echt TOP”

“Heel erg fijn is om het materiaal te krijgen wat voor mij relevant is. Door de gesprekken kreeg ik achteraf goede informatie om door te nemen wat voor mij van toepassing was.”

“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.”

“Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.”

“With her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams.”

“Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest en de professionele aanpak en begeleiding van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen.”

“What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences.”

“Kitty is the most skilled HR professional I have had the pleasure to work with. She is an intelligent, result oriented HR Manager with high integrity and strong work ethic. Kitty partnered with colleagues at every level of the company to guide them effectively through performance management, employee relations, change management, recruiting etc. – Her broad experience makes Kitty a unique asset to every (international) team. On top of that, she has a great sense of humour and is fun to work with!”

“I cannot recommend Kitty highly enough as a Human Resources Manager. She has proved herself to be a loyal, creative and dedicated member of the management team. She is very skilled both a dealing with the day to day challenges of Human Resources and the planning and implementation of new strategies.”

“I would consider the ease with which she interfaces with different colleagues to be a significant personal strength.”

“Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken.”

“Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren.”