Talentgericht Leiderschap
Masterclass

Donderdag 20 februari 2020

13:30 – 17:00

Amsterdam

Masterclass Talentgericht Leiderschap
Strengths-based leadership

Leiderschap blijft een kritische succesfactor voor organisaties. Het beste uit medewerkers halen, groei en betrokkenheid stimuleren wordt steeds belangrijker. ‘Het nieuwe leiderschap’ stelt de mens centraal en is talentgericht leiderschap; de focus ligt op de sterke punten en intrinsieke motivatie van medewerkers en op het bieden van de juiste ondersteuning om mensen te laten excelleren. Tijdens deze masterclass staat ook jouw eigen leiderschapskracht en talent centraal. Pas wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook de kracht van je team beter herkennen en benutten.

Effectief leiderschap | Focus op het ontwikkelen en laten renderen van talent.

Effectieve leidinggevenden zijn sterk in het aanboren en aanmoedigen van het potentieel, de talenten en energie van anderen. Dit soort leiderschap past ook bij de huidige paradigmaverschuivingen, zo zien we dat managementstijlen niet langer meer gebaseerd zijn op hiërarchie, micromanagement, macht en controle. Hoe meer aandacht er is binnen organisaties voor diversiteit en de unieke talenten van medewerkers, hoe positiever het effect is op de motivatie, betrokkenheid, prestaties en inzetbaarheid.

De direct leidinggevende heeft de grootste invloed op de prestaties en het welzijn van medewerkers. En daarmee ook op de betrokkenheid en bevlogenheid, werkgeluk ofwel employee engagement. Welke leiderschapsstijl is het meest geschikt om employee engagement te bevorderen? Uit onderzoek blijkt dat strengths-based leiderschap (positief, talentgericht leiderschap) hier hoog scoort.

Strengths-based Leadership Yields 73% Engagement

“Maar hoe stuur je succesvol op medewerkersbetrokkenheid en -bevlogenheid, dat blijft voor veel bedrijven lastig, zegt organisatieadviseur en leiderschapscoach Kitty Schaap. Leiders moeten het voortouw nemen in dit soort transities. “Ze moeten het beste uit zichzelf en hun mensen weten te halen. Volgens de onderzoeken begint medewerkersbetrokkenheid bij leiderschap.  (interview met CHRO)

Gemotiveerde en goed functionerende medewerkers versterken de positie van jou als leidinggevende én de bedrijfsresultaten. Hoe kun je als leidinggevende werken aan een meer wendbare organisatie en veerkrachtige medewerkers die floreren?

Tijdens deze masterclass krijg je actuele theoretische inzichten, handvatten, oefeningen en materiaal om jezelf, je team en de organisatie te versterken.

Vergroot je leiderschapsrepertoire met nieuwe inzichten, methoden en technieken die prestaties en werkplezier verhogen en die je direct kunt toepassen in de praktijk.

De masterclass Talentgericht Leiderschap is van 13:30 tot 17:00 uur.

Locaties:

Landgoed Bloemenheuvel te Hoofdstraat 25, Driebergen-Rijsenburg. Deze locatie is erg goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Binnenkant 24 te Amsterdam, Rijksmonument aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. Deze locatie is 700 meter vanaf het Centraal Station.

Investering: € 239,- excl. btw, inclusief materiaal. Ik werk met kleine groepen, maximaal 8 personen (veel persoonlijke aandacht en interactie). Meld je aan voor de eerstvolgende masterclass, deze vindt plaats te Amsterdam (Binnenkant 24) op donderdag 20 februari 2020. Heb je interesse maar kan je niet deelnemen op deze datum of heb je nog vragen, neem dan contact met mij op.

Leiderschapscoaching Employee Engagement

Focus on Strengths

Excellent, Talentgericht Leiderschap

De leiderschapsstijl is bepalend voor de organisatiecultuur, van alle factoren in de werkomgeving heeft de direct leidinggevende de grootste impact op het floreren van medewerkers. Zorgen voor een positief werkklimaat, gericht op de ontwikkeling en het stimuleren van motivatie en eigenaarschap, vraagt veel van leidinggevenden. Ik help leidinggevenden (directeuren, managers en ondernemers) met het ontwikkelen van strengths-based | talentgericht leiderschap. Deze stijl van leiderschap resulteert in meer vertrouwen, energie, welzijn, verbondenheid en betere prestaties. Uit onderzoek naar de effectiviteit van interventies gebaseerd op sterktes, blijkt dat ook de medewerkersbetrokkenheid aanzienlijk kan toenemen. Mijn leiderschapsprogramma’s, coaching en masterclasses zijn gebaseerd op actuele inzichten en technieken. Dit zijn o.a. bewezen effectieve methoden voor leidinggevenden om medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling en prestaties.
 
Talentgericht Leiderschap
Masterclass

Donderdag 20 februari 2020

13:30 – 17:00

Amsterdam (Binnenkant 24)