Masterclass * De kracht van positieve psychologie voor excellent leiderschap.

Masterclass
De kracht van positieve psychologie voor excellent leiderschap.

Leiderschap blijft een kritische succesfactor voor organisaties. Het beste uit medewerkers halen en betrokkenheid stimuleren wordt dan ook steeds belangrijker. Bovendien is het voor veel organisaties ook een uitdaging om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. Gebrek aan vertrouwen in de leidinggevende en gebrek aan aandacht en waardering voor talenten zijn veel genoemde redenen voor vertrek van goede medewerkers.

Effectieve leidinggevenden zijn sterk in het aanboren en aanmoedigen van het potentieel, de talenten en energie van anderen. Dit soort leiderschap past ook bij de huidige paradigmaverschuivingen, zo zien we dat managementstijlen niet langer meer gebaseerd zijn op hiërarchie, micromanagement, macht en controle.

Positieve psychologie en het soort leiderschap dat past bij deze tijd gaan goed samen: de focus ligt op wat er goed gaat, op wat bijzonder is, aandacht en vertrouwen, versterken wat werkt, verbinding en de kracht van mensen en de organisatie optimaal benutten voor buitengewone prestaties.

Gemotiveerde en goed functionerende medewerkers versterken de positie van jou als leidinggevende én de bedrijfsresultaten. Hoe kun je als leidinggevende werken aan een meer wendbare organisatie en veerkrachtige medewerkers die floreren?

Ontdek hoe de positieve psychologie jouw impact als leidinggevende kan versterken en hoe je leiderschapsstrategieën kunt toepassen voor betere prestaties, samenwerking, het bevorderen van de bereidheid tot verandering, meer positieve energie, vertrouwen, betrokkenheid, welzijn en werkplezier.

In deze masterclass van 1 dag krijg je actuele theoretische inzichten, handvatten, oefeningen en materiaal om jezelf, je team en de organisatie te versterken; van functioneren naar floreren = excelleren.

  • De wetenschappelijk onderbouwing: wat is positieve psychologie?
  • Hoe kun je positieve psychologie toepassen?
  • Waarom domineert het negatieve vaak het positieve? En wat gebeurt er als je dat kunt omdraaien?
  • Leiderschapsstrategieën die je toe kunt passen.
  • Hoe definieer en realiseer je Everest-doelen?
  • De invloed van flow, energiegevers en energienemers.
  • De positieve werking van de sterke punten benadering.
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden.

De positieve psychologie heeft aandacht voor aspecten waardoor mensen meer gaan floreren. De reguliere psychologie is er voornamelijk op gericht om iets te herstellen, waarbij de focus ligt op belemmeringen, op wat er mis is. Het doel van de positieve psychologie is ‘flourishing’. Flourishing consists of positive emotions, engagement, relations, meaning, accomplishment (Seligman).

Vanuit de positieve psychologie en de psychologie van arbeid en gezondheid is er onder andere meer aandacht voor werkgerelateerd welbevinden (bevlogenheid, flow), sterke punten van mensen (voor meer betrokkenheid, positieve energie, betere prestaties) en positief leiderschap (inspirerend, coachend, gericht op verbinding en ontwikkeling).

 

 

Vergroot je leiderschapsrepertoire met deze nieuwe inzichten, prestatieverhogende methoden en technieken die je direct kunt toepassen in de praktijk.

 

Investering: informatie volgt, (in-company op aanvraag) | Inclusief: materiaal, koffie, thee, lunch. De datum voor deze masterclass is nog niet bekend. Heb je interesse, neem dan contact op. Wij nemen contact met je op zodra we meer aanvullende informatie hebben.

Begeleiding: Sven Roovers en Kitty Schaap. Vanuit onze expertise op het gebied van leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, positieve psychologie, HR, coaching en strengths-based development begeleiden en ondersteunen we jou als leidinggevende om het beste uit jezelf, het team en de organisatie te halen.

Sven is een zeer ervaren krachtgericht psycholoog-psychotherapeut en is docent positieve psychologie, trainer, werkgelukdeskundige. Sven is psycholoog NIP en CRKBO geregistreerd docent. Kitty Schaap is eigenaar van CoAchieve, als ervaren HR professional, manager en certified Strengths coach en consultant heeft zij ruime ervaring opgedaan in het (internationale) bedrijfsleven. Afgestudeerd in Cultuurwetenschappen en Managementwetenschappen verbindt zij graag de praktijk met wetenschappelijk onderzoek.

Kitty Schaap

Eigenaar van CoAchieve. Als ervaren HR professional, manager en coach heb ik ruime ervaring opgedaan met Talent Management, L&D, assessments en het coachen van leidinggevenden en medewerkers. Mijn werkwijze is positief confronterend, betrokken, pragmatisch, doortastend, inspirerend en resultaatgericht. Mijn visie is dat mensen kunnen floreren als ze werken vanuit hun talenten. Er is steeds meer behoefte aan zelfverwerkelijking, wendbaarheid, verbondenheid, autonomie, werk kunnen doen waarbij je je talenten in kunt zetten en een organisatiecultuur waar je voldoende kansen krijgt om te floreren.

Sven Roovers

Trainer, spreker, coach, docent, psycholoog. Ik geloof erin dat iedereen kan floreren. Mijn werkwijze biedt perspectief, versterkt optimisme, stimuleert betrokkenheid en samenwerking en leidt op een snelle manier tot meer energie en persoonlijk leiderschap. Ik kan daarbij gebruik maken van mijn bijna twintigjarige ervaring als krachtgericht psycholoog-psychotherapeut en teamcoördinator. En mijn ervaring als docent positieve psychologie, trainer en werkgelukdeskundige. Ik ben psycholoog NIP en CRKBO geregistreerd docent.