LEIDERSCHAPS COACHING

Voor: beginnende leidinggevenden en ervaren leidinggevenden (managers, teamleiders, ondernemers, executives).

De rol van managers is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. Zo hebben ze meer taken en verantwoordelijkheden gekregen, maar tegelijkertijd vaak ook minder waardering en macht. Ze moeten meer doen met minder tijd en ook moeten ze medewerkers coachen en over goede people management vaardigheden en coaching skills beschikken. Er wordt dus nogal wat verwacht tegenwoordig van managers. 

Als manager / teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van en betrokken houden van je team, voor het goed uitvoeren van operationele taken en strategische taken, het leveren van goede prestaties, behalen van doelen, het doorvertalen van de visie en het creëren van een positieve werkcultuur.

Je moet visie hebben, targets kunnen stellen, processen optimaliseren, goed plannen en organiseren én mensen leiden, motiveren, sturen en coachen. Je wilt het beste uit je team en jezelf halen.

Managers can’t do it all ✨ Er is meer aandacht, waardering en ondersteuning voor managers nodig. 

Goede managers maken het verschil, effectieve managers zorgen voor medewerkersbetrokkenheid en zijn sterk in het waarderen, ontwikkelen en behouden van talent. Echter, uit heel veel recentelijke onderzoeken blijkt dat managers zich opgebrand en vaak ook ondergewaardeerd voelen. Wellicht herken je je daar in maar ik coach ook managers die ‘gewoon’ van good naar great willen gaan. Het kan ook zo zijn dat je een promotie wel ziet zitten maar niet weet of je daar klaar voor bent of dat je je juist af begint te vragen of je wel op de juiste plek zit, voor de juiste organisatie werkt. Of je management functie een goede fit is met jouw sterke punten, kwaliteiten, waarden, drijfveren en ambities. Afhankelijk van jouw ontwikkeldoelen kan de focus bijvoorbeeld liggen op je team, op je relatie met stakeholders, op jou als persoon en je uitdagingen en aspiraties en op je managementvaardigheden.

Verandering, groei, jouw ontwikkeling tot excellent manager begint bij zelfinzicht, reflectie, zelfbewustzijn. Als je wilt werken aan jouw groei als leidinggevende, dan moet je om te beginnen weten waar je kracht ligt, wat je eigen sterktes en zwaktes zijn en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling.

Het coachingstraject is afgestemd op jouw werkcontext, doelen, ambities en vragen. De nieuwe inzichten kun je direct in de praktijk toepassen aan de hand van de coachingsessies en inspirerende en leerzame opdrachten.

Starten