Leiderschapsprogramma – Positief – Talentgericht – Authentiek

LEIDERSCHAPSPROGRAMMA | Jouw Leiderschapskracht | StrengthscopeLeider
Positief * Talentgericht * Authentiek

De snel veranderende wereld waarin we leven -“verandering is de enige constante geworden”- en het werken met nieuwe organisatievormen vereist leidinggevenden die positief, relationeel sterk en oplossingsgericht zijn en in staat zijn om mensen te motiveren en om excellente prestaties te leveren. Dit vraagt om leidinggevenden die zich richten op onder andere:

 • Het versterken van employee engagement (medewerkersbetrokkenheid, bevlogenheid).
 • Het inspireren en faciliteren van anderen om het beste uit zichzelf te halen.
 • Het stimuleren van een open en positieve cultuur.
 • Het versterken van energie, vertrouwen en samenwerking.

Jouw Leiderschapskracht

Door leiding te geven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit haal je meer voldoening uit je werk, presteer je beter en ben je beter in staat de kracht van anderen te (h)erkennen en te ontwikkelen. Als leidinggevende kan je alleen het allerbeste uit je mensen halen als je dat ook uit jezelf weet te halen; de beste leiders halen het beste uit zichzelf en uit hun mensen. Dat klinkt logisch en eenvoudig maar dat is het in de praktijk meestal niet. Welke onderscheidende sterktes en welke waarden vormen de basis van je leiderschap? Hoe kan je je medewerkers inspireren, gemotiveerd en betrokken houden?

Sterk leiderschap begint allereerst bij jezelf, het begint bij zelfkennis en persoonlijk leiderschap. Ontdekken waar je kracht wel (en niet) ligt, je talenten en valkuilen (‘performance risks’) kennen, je unieke sterke leiderschapskwaliteiten inzetten en de diversiteit in je team benutten voor optimale prestaties, levert veel op voor jezelf en de organisatie. Bedrijven met goede leiders presteren veel beter.

Je kunt je sterke punten pas cultiveren en optimaal inzetten wanneer je deze ook weet te (h)erkennen en goed weet te doseren. Met dit traject verkrijg je als leidinggevende waardevol inzicht en de tools om je eigen leiderschapsstijl te ontdekken en te benutten en leer je hoe je met jouw unieke kwaliteiten en leiderschapsgedrag op een positieve en effectieve wijze bijdragen levert aan organisatiesucces.

De vier sleutels om een effectieve leider te zijn:

 • Kennis van je sterke punten en het optimaal inzetten daarvan
 • Kennis van je beperkende zwakke punten en andere prestatie risico’s en strategieën ontwikkelen om daar goed mee om te gaan.
 • Het team versterken door o.a. het (h)erkennen en investeren in hun sterke punten.
 • Kennis van je effectieve leiderschapsgedragingen.

StrengthscopeLeider Ontwikkelingsprogramma

Eén van de grootste uitdagingen die je als leidinggevende ervaart is het in beweging krijgen van mensen. De strengths-based methodiek draagt ertoe bij dat je veel meer zelfinzicht krijgt en vanuit een eigen effectieve leiderschapsstijl kunt werken. Door vanuit je persoonlijke waarden en kracht te werken word je meer authentiek en daardoor ook meer geloofwaardig waardoor je ook meer vertrouwen krijgt. En pas wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook de kracht van je medewerkers beter herkennen en inzetten. Als certified Strengths-based Leiderschapscoach kan ik je daarbij helpen.

Ik heb inmiddels veel ambitieuze en gedreven leidinggevenden begeleid met dit leiderschapsprogramma en het geeft mij steeds weer veel energie en voldoening om te mogen ervaren hoe dit traject en de strengths-benadering ervoor zorgt dat de deelnemende leidinggevenden op een positieve manier veel meer uit zichzelf, hun functie en de business weten te halen. Door onder andere vanuit een ander perspectief te kijken naar kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen en meer te focussen op sterktes in plaats van zwaktes. Door op een meer authentieke manier leiding te geven passend bij persoonlijke kwaliteiten, aspiraties, waarden, sterktes, vanuit innerlijke kracht.

Het assessment en de tools van Strengthscope zijn evidence based: wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide. StrengthscopeLeider™ is een unieke tool voor leiderschapsontwikkeling, het geeft inzicht in persoonlijke sterke kwaliteiten en leiderschapsgedrag maar ook in eventuele performance risks.
Gecertificeerd door de British Psychological Society als een valide en betrouwbaar psychometrisch instrument. Het gaat uit van de uniciteit van mensen, bij Strengthscope ben je geen kleur of type persoon, het respecteert de complexiteit van de mens. Bovendien heeft Strengthscope als een van de weinige assessments een bijbehorende 360graden feedback tool, dit maakt het mogelijk tot maximaal 18 personen te nomineren om feedback te geven. Op deze wijze wordt op een unieke manier inzichtelijk gemaakt hoe anderen je sterke punten zien en waarderen en wat je als leidinggevende concreet aan gedrag laat zien vanuit het perspectief van anderen.

➢ Een gestructureerd proces

➢ Bewezen aanpak

➢ Veel persoonlijke aandacht en begeleiding

➢ Praktisch & Positief

➢ Wetenschappelijk onderbouwd en gecertificeerd

➢ Duurzame resultaten

➢ Wereldwijd ingezet voor individuele klanten en organisaties

“De Strengthscope coaching is een traject wat ik met heel veel positieve energie heb doorlopen. Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was” – Sales Manager

“Kitty is business savvy and the combination of her HR background, management and coaching skills and experience in leadership challenges made me feel very comfortable going through my report with her and talking openly about the challenges and opportunities I experience at work”- Director

“With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coaching sessions” – General Manager

“Kitty wil ik graag aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien”. – Sales Manager

“Intelligente manier van mee-analyseren en daardoor mij – als gecoachte –uitdagen om inzicht te krijgen en actie te nemen vanuit dit inzicht – dit deed Kitty op een prettige rustige en professionele manier”. – Account Manager

“Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject”

“With her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams” – Managing Director

“What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences” – General Manager

“Ik heb de vertrouwensband en het vertrouwen dat er vanaf eerste moment met de coach is ontstaan ook echt ervaren als noodzaak om van dit traject een open traject te maken”

“Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken” Business Development Director

“Ik vond de methodieken en werkvormen aansprekend, pittig en helder” – Commercieel Manager

“Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon” -Business Unit Manager

“Wat zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren”- General Manager

Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest en de professionele aanpak van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen. – Account Manager

Ontwikkel een leiderschapsstijl die past bij jouw aspiraties, waarden en talenten.

Dit is een individueel progamma|coachingstraject, bestaande uit een self-assessment, 360graden feedback, oefeningen, coachingsessies en tussentijdse begeleiding. Het traject start met een online assessment (StrengthscopeLeider), vervolgens krijg je gedurende gemiddeld vijf maanden 1-op-1 coaching, tussentijdse oefeningen, materiaal, tips en begeleiding.

Je verkrijgt meer inzicht in jouw unieke leiderschapskwaliteiten en leiderschapsgedrag maar ook in minder sterke eigenschappen en wat dat betekent voor je functioneren, zelfvertrouwen, persoonlijke stijl van leidinggeven (‘your leadership brand’) en het effect van je leiderschapsstijl op je stakeholders.

Met een (wereldwijd ingezet en wetenschappelijk gecertificeerd) assessment en professionele begeleiding ontdek je jouw onderscheidende leiderschapskwaliteiten en gedragingen, belemmeringen en valkuilen. En hoe je prestatierisico’s kunt reduceren, kwaliteiten verder kunt ontwikkelen en optimaal benutten voor persoonlijk en zakelijk succes. Zo haal je het beste uit jezelf en word je gestimuleerd om de verkregen inzichten ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

VOOR WIE?

Voor leidinggevenden die zichzelf en hun team willen versterken. Dit traject is uitermate geschikt voor leidinggevenden (directeuren, managers, ondernemers) die het beste uit zichzelf en anderen willen halen door op een effectieve en positieve manier leiding te geven, passend bij de huidige tijd.

Met het assessment en professionele begeleiding ontdek je jouw top sterke kwaliteiten en unieke leiderschapsstijl en hoe je deze verder kunt ontwikkelen en optimaal benutten voor persoonlijk en zakelijk succes.

Vergroot je leiderschapskracht door te werken vanuit authenticiteit, heldere doelen, persoonlijke sterktes, waarden en visie. Ben je bereid om te investeren in het verder ontwikkelen van je persoonlijke kwaliteiten en in het ontwikkelen en versterken van een authentieke, krachtige en positieve leiderschapsstijl? Neem dan deel aan dit intensieve, inspirerende, praktische en resultaatgerichte 5 maanden StrengthscopeLeider ontwikkelingsprogramma.

StrengthscopeLeider Programma

Met behulp van het evidence based StrengthscopeLeider assessment en ontwikkelingssysteem leren leidinggevenden hoe ze hun manier van leidinggeven kunnen afstemmen op hun sterke punten en hoe ze zwakkere gebieden en andere prestatierisico’s kunnen aanpakken. Deze positieve en verrijkende aanpak stelt leidinggevenden in staat om zowel een positieve werkomgeving te creëren als optimale bedrijfsresultaten te behalen.

Dit interactieve en praktische programma geeft je alle kennis, feedback, vaardigheden en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw mindset en prestaties als leider positief te veranderen, zodat je meer betrokken raakt en succesvoller wordt.

Met het StrengthscopeLeider assessment en programma kom je op basis van een self-assessment en feedback van anderen tot:

 • Meer kennis over waar je kracht ligt en hoe jouw leiderschapsgedrag wordt gezien en gewaardeerd door je stakeholders.
 • Betere samenwerking. Wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook anderen beter begrijpen en waarden. Bovendien kun je ook de kracht van anderen beter (h)erkennen en benutten als je zelf vanuit de ‘strengths-based mindset en aanpak’ gaat werken.
 • Inzicht in welk gedrag je laat zien en wat jouw gedrag voor impact heeft op anderen. Hoe medewerkers en/of andere stakeholders jouw kwaliteiten en leiderschapsstijl waarderen.
 • Waardevolle inzichten en de tools om je eigen leiderschapsstijl te ontdekken en te benutten.
 • Inzicht in waar je energie van krijgt en waar je energie verliest.
 • Beter kunnen omgaan met werkdruk, minder negatieve stress.
 • Beter en met meer plezier presteren vanuit je sterke punten.
 • Meer inzicht in je talenten, waarden en performance risks.
 • Het vormgeven van je ‘leadershipbrand’
 • Het ontwikkelen van een authentieke, bij jou passende leiderschapsstijl.
 • Meer kennis over employee/team engagement en hoe je dat als leidinggevende kunt bevorderen.
 • Vertrouwen in je team en je teamleden op hun kracht inzetten.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Het programma heeft een constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen methode om effectief en positief leiderschap vanuit authenticiteit te ontwikkelen, resultaten te verbeteren en een positieve werkcultuur te creëren. Maar door het (her)ontdekken wat je kwaliteiten, drijfveren en waarden zijn, is het ook mogelijk dat je erachter komt dat je door je werk en/of de organisatie niet het beste uit jezelf kunt halen en dan kan het tijd zijn voor een volgende stap in je loopbaan. Afhankelijk van jouw ontwikkelingsvragen zoomen we meer in op de gebieden die voor jou het meest belangrijk zijn.

Dit programma met veel persoonlijke begeleiding levert doorgaans betere resultaten op dan het volgen van een training. Het geleerde wordt steeds aan de praktijk getoetst en besproken tijdens de sessies, het leidt tot meer diepgang en duurzame resultaten. De investering levert je dus ook veel op. De sessies vinden ongeveer 1 x in de 2 weken plaats te Amsterdam, Utrecht of eventueel Den Haag. Als je echt geen tijd kunt vrijmaken op werkdagen dan is het ook mogelijk om de sessies in de avond te plannen (van 18:00 tot 19:30 te Amsterdam), of eventueel per Skype/Zoom.

Een praktisch, gestructureerd traject waarbij je de opgedane inzichten en kennis ook snel productief weet te maken binnen de organisatiecontext. Inclusief een online StrengthscopeLeider assessment, 360graden feedback (mogelijk tot 18 stakeholders), oefeningen, werkboeken, online Leadershipdevelopment tools (in het Engels) en 8 coachingsessies (een eerste gesprek van 3 uur en de vervolgsessies duren 1,5 uur), en tussentijdse begeleiding.

Investering:  € 3.900 (excl. 21% btw). Inclusief assessment, materiaal, locatie, tussentijdse begeleiding online en 8 coachingsgesprekken ((een eerste gesprek van 3 uur, vervolgsessies 1,5 uur) en een evaluatiegesprek.

Start: op ieder gewenst moment, de face2face sessies kunnen plaatsvinden te Amsterdam, Utrecht of Den Haag. De gemiddelde doorlooptijd is ongeveer 5 maanden. In goed onderling overleg worden de afspraken vastgelegd, het programma kan volledig rondom een drukke agenda worden afgestemd.

Interesse? Neem contact met mij (Kitty Schaap) op voor meer informatie over dit programma of voor het maken van een afspraak voor een verkenningsgesprek.

 • Persoonlijk
  Aanvulling door Kitty met persoonlijk advies voor lezen specifieke boeken die mij in mijn situatie meer kunnen vooruithelpen vind ik echt TOP - commercieel manager | Heel erg fijn is om het materiaal te krijgen wat voor mij relevant is. Door de gesprekken kreeg ik achteraf goede informatie om door te nemen wat voor mij van toepassing was. -Sales Manager
 • Positieve energie
  De Strengthscope coaching is een traject wat ik met heel veel positieve energie heb doorlopen. Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was.... Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon. Marchel Lintjens, Sales Manager Foodservice, Bieze Food Group
 • Gained some great insights
  Kitty is business savvy and the combination of her HR background, management and coaching skills and experience in leadership challenges made me feel very comfortable going through my report with her and talking openly about the challenges and opportunities I experience at work.- Renee, Director
 • Progress
  With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coaching sessions. - General Manager
 • Duurzaam resultaat
  Kitty wil ik graag aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien. - Ann V., Commercieel Manager, Industrie
 • Inzicht
  Intelligente manier van mee-analyseren en daardoor mij – als gecoachte –uitdagen om inzicht te krijgen en actie te nemen vanuit dit inzicht – dit deed Kitty op een prettige rustige en professionele manier. - Account Manager
 • Positive outlook
  Kitty has a positive outlook on life in general and wants to improve herself constantly through experience and education. - Finance Manager
 • Wetenschappelijke basis
  De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven  - ik vond dit heel belangrijk.
 • Fun to work with
  She has a great sense of humour and is fun to work with! - R. Kieft, Recruiter
 • Expertise
  Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.
 • Strong business partner for leaders and teams
  With her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams. - Mark, Managing Director
 • Resultaat
  Samenwerken met Kitty is begrijpen wat je kan, ervaren wat je doet en je ontwikkelen naar je doel! - Ondernemer
 • Strengths approach
  I really enjoyed the coaching sessions and I believe the strengths approach brings out the best in me as a leader. - General Manager
 • Partnered with colleagues at every level
  Kitty partnered with colleagues at every level of the company to guide them effectively through performance management, employee relations, change management, recruiting etc. - HR Director Europe
 • Leerrijk en positief
  Dit traject is enorm leerrijk en positief geweest en de professionele aanpak en begeleiding van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen. - Commercieel Manager
 • Well researched
  She is well researched and challenges expert external advisors as necessary -often exposing gaps in their work. - Managing Director
 • Excellent sounding board
  Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution.
 • Open and honest
  An open and honest person, with a hands-on approach towards her work, with an aim for quality and efficiency. - Ann D., Financial Manager
 • The ease with which she interfaces with different people
  I would consider the ease with which she interfaces with different colleagues to be a significant personal strength.- HR Director
 • Humor
  Kitty heeft fijne humor en dat zorgde voor een fijne sfeer tijdens de gesprekken. - Sales Manager
 • A highly committed and enthousiastic coach
  I sincerely endorse Kitty to any organization or individual that is concerned in working with a highly committed and enthusiastic coach. - General Manager
 • Expert
  What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences. - General Manager
 • Aansprekende methodiek en werkvormen
  Ik vond de methodieken en werkvormen aansprekend, pittig en helder. - Commercieel Manager
 • Eye-opening yourney
  Kitty guided me through a for me ‘eye-opening’ journey, being the Strengthscope leadership development program. This development gave me a lot of unexpected, yet very helpful, understandings on myself. - General Manager
 • Strengths in overdrive
  Also the concept of strengths in overdrive, and how to mitigate performance risks is very useful. - Director
 • Aandacht
  Kitty heeft voor mij echt bewezen dat ze ten volle gaat voor het belang van de gecoachte.
 • Zelfkennis
  Ik weet nu veel beter wat ik kan, wat ik wil en ook belangrijk wat ik niet wil en wat mijn impact is op anderen.
 • Easy to work with
  Kitty is structured, calm and easy to work with. - CFO
 • Transparant
  Ik heb de vertrouwensband en het vertrouwen dat er vanaf eerste moment met de coach is ontstaan ook echt ervaren als noodzaak om van dit traject een open traject te maken.
 • Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren.
 • Wat zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.
 • Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken.

‘Het nieuwe leiderschap is talentgericht leiderschap’. Een effectieve leidinggevende is sterk in het aanboren en aanmoedigen van het potentieel, de talenten en energie van anderen.

Er worden andere eisen aan leidinggevenden gesteld waarbij er meer aandacht komt voor bijvoorbeeld emotionele intelligentie, empathie en coachingsvaardigheden. Zelfinzicht is daarbij van cruciaal belang, door leiding te geven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit haal je het beste uit jezelf en anderen en haal je meer voldoening uit je werk en relaties.

Van functioneren naar floreren.

CoAchieve

Haal meer uit potentieel. Voor professionals, leidinggevenden, organisaties.

Coaching, workshops, strengths-based assessments & development.