Leiderschapsprogramma

Versterk je Leiderschap

Versterk je leiderschap door je potentieel meer te benutten, effectief leiderschapsgedrag en een positieve mindset te ontwikkelen en door meer vanuit je eigen waarden en sterktes te werken.

Word sterk in het nieuwe leidinggeven, leiderschap van nu vraagt om eigenschappen als verbinden, vertrouwen, betrokkenheid stimuleren, potentieel benutten, coachen en inspireren. Ontwikkel een authentieke, effectieve leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd.

Positief, effectief leiderschap begint bij jou. Om goed leiding te kunnen geven, om betrokkenheid te stimuleren en om goed te kunnen coachen in een werkrelatie, is jouw eigen ontwikkeling persoonlijk en als leidinggevende heel belangrijk. Jouw unieke leiderschapskracht komt voort uit je sterke punten en je waarden die jouw manier van leidinggeven bepalen. Als je deze kracht ontdekt en inzet, kun je ook je stakeholders inspireren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Door meer inzicht te krijgen in je eigen sterktes, zwaktes, valkuilen en leiderschapsgedrag -en hoe anderen deze ervaren- ga je effectiever leidinggeven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit. 


Jouw leiderschapskracht

Wat levert het op als je meer gaat werken vanuit je eigen potentieel, jouw unieke leiderschapskwaliteiten, je eigen leiderschapsstijl, waarden en koers?

“Your best bet for success lies in building on who you already are, not in trying to become someone you’re not”.

Door leiding te geven vanuit wie je werkelijk bent word je meer authentiek en heb je meer impact. Je versterkt je eigen leiderschap en zelfleiderschap van je team vanuit een bewezen positieve aanpak voor meer betrokkenheid, werkplezier, positieve energie, betere prestaties en samenwerking.

"Your time is limited, so don't waste it living someone else's life." Steve Jobs


Voor wie?

Je ben een gedreven leidinggevende met minimaal een jaar ervaring in een leidinggevende rol en je wilt meer uit jezelf en anderen halen door op een effectieve en positieve manier leiding te geven, passend bij de huidige tijd. Je bent bereid te investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Persoonlijke en duurzame ontwikkeling

Veel leidinggevenden hebben wel eens gewerkt met competentieontwikkeling en persoonlijkheidstesten en trainingen maar vaak blijkt dat in de praktijk geen duurzame resultaten op te leveren. Bij aanvang wordt er misschien wel met enig enthousiasme deelgenomen maar vervolgens wordt er met de uitslag en de opgedane kennis nauwelijks iets gedaan.

Kennis is geen macht, kennis wordt pas krachtig als je actie onderneemt en het gaat toepassen. Aan talent heb je ook niet veel als je het niet optimaal benut in de praktijk. Een sterk punt is talent in actie. Echte transformatie komt pas in de stappen die je maakt als je de opgedane kennis en mindset eigen maakt en effectief weet in te zetten voor de langere termijn. Zo moeten je leiderschapssterktes bijvoorbeeld in de juiste context en in de juiste mate productief ingezet worden en passend bij de (organisatie)context.

Strengths-based ontwikkeling is gericht op het uitbouwen van je kracht. Versterk je leiderschap en je team en geef je talent en carrière een positieve boost. Op basis van jouw ontwikkelingsvragen kunnen we meer focussen op de gebieden die voor jou het meest relevant en belangrijk zijn. Investeren in het verder ontwikkelen en versterken van een authentieke, krachtige en positieve leiderschapsstijl, levert veel op voor jezelf en de organisatie.

Je doorloopt verschillende modules binnen een overzichtelijk online leeromgeving ´de CoAchieve Strengths Academy´. Je ontdekt hoe je op basis van jouw unieke leiderschapskwaliteiten je doelstellingen en focus helder krijgt en de betrokkenheid, prestaties en kracht van je team vergroot. Je gaat effectiever en met meer impact leidinggeven vanuit je sterke punten en door positieve interventies toe te passen benut je het potentieel en de sterktes van je team / de organisatie veel meer.

"Success is achieved by development of our strengths, not by elimination of our weakness"  Marilyn Vos Savant

De strengths-based benadering is een aanpak die past bij de ontwikkelingen van deze tijd en biedt een sterk alternatief en verrijking voor gangbare ontwikkeltrajecten.

Zorgen voor een positief werkklimaat, gericht op de ontwikkeling en het stimuleren van motivatie, betrokkenheid en eigenaarschap, investeren in de sterke punten van jezelf, jouw team en de organisatie loont. Er is geen one-size-fits-all voor employee engagement inspanningen maar uit steeds meer onderzoek blijkt wel dat een focus op sterke punten een zeer positieve invloed heeft op het bevorderen van betrokkenheid. Leiderschap is één van de meest belangrijke drivers voor engagement. Als je professionals vraagt wie de beste leidinggevende is die ze ooit hebben gehad krijg je vaak als antwoord dat hij of zij het beste uit die persoon wist te halen. Bijna 7 op de 10 werknemers die ervaren dat hun manager zich richt op hun sterke punten zijn meer betrokken en presteren beter.


“Everybody needs a coach. The one thing people are never good at is seeing themselves as others see them. A coach really, really helps.” – voormalig Google CEO Eric Schmidt

Individuele coaching zorgt ervoor dat je aan de slag gaat met je eigen aspiraties, ontwikkelpunten en leerdoelen, je bent al druk genoeg. Het voorkomt dat je meerdere trainingen moet volgen die veel tijd en geld kosten. Dit programma zorgt ervoor dat je met focus kunt werken aan jouw persoonlijke en professionele groei en het kan volledig rondom jouw drukke agenda worden afgestemd.

Je verkrijgt waardevol inzicht en de tools om je eigen persoonlijke en effectieve leiderschapsstijl te ontdekken en te benutten. Je krijgt veel (meer) zelfinzicht en bewustwording en leert een positieve en effectieve leiderschapsstijl te ontwikkelen die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende vraagt in deze tijd.

Met het StrengthscopeLeider assessment en professionele begeleiding ontdek je jouw top sterke kwaliteiten en hoe je deze verder kunt ontwikkelen en optimaal benutten voor persoonlijk en zakelijk succes. Je krijgt een mooi overzicht van je leadership edge op basis van je aspiraties, waarden, sterke punten, vaardigheden en de 4 cruciale leiderschapsgedragingen en resultaten.


Management is about human beings. It´s task is to make people capable of joint performance, to make their strenghts effective and their weaknesses irrelevant. - Peter Drucker

Door verder te bouwen op productieve sterke punten en effectief leiderschapsgedrag, realiseer je de volgende vier cruciale resultaten en succesfactoren:

Visie: Waar sta je voor, waar wil je heen en op welke wijze? Je weet de gewenste visie op een helder geformuleerde, inspirerende en overtuigende manier uit te dragen.

Passie: Hoe zorg je ervoor dat je je mensen mee krijgt en dat ze meer vanuit intrinsieke motivatie gaan werken? Je creëert een positieve en stimulerende werkomgeving.

Proces: Hoe formuleer je presatieverwachtingen, evalueer je vorderingen en houd je mensen verantwoordelijk om te zorgen dat de beoogde resultaten worden bereikt?

Prestaties: Hoe ondersteun je vooruitgang? Focus op gewenste output, betrouwbare levering van de geplande bedrijfsresultaten.

Deze aanpak voor leiderschapsontwikkeling is oplossingsgericht, resultaatgericht, gestructureerd en is verankerd in de dagelijkse praktijk. Je komt op basis van een online self-assessment (met een persoonlijke inlogcode kan het op iedere gewenste plek gedaan worden) en feedback van stakeholders tot waardevolle kennis over waar je kracht wel en niet ligt en hoe anderen jouw leiderschapskwaliteiten en gedrag ervaren. 

Positieve energie, motivatie en gedrevenheid krijg je merendeels niet van buitenaf, maar van binnenuit, vanuit intrinsieke motivatie. Ik zeg dan ook niet graag “ik ga je in je kracht zetten”, dat moet je zelf doen. Als coach/leidinggevende kun je wel de omstandigheden creëren waardoor iemand vanuit zijn of haar kracht gaat werken, je kunt het vuurtje aanwakkeren.

Ben je een gedreven leidinggevende en wil je meer vanuit je eigen kracht werken en ook de sterke kanten van stakeholders beter benutten? Neem dan deel aan dit programma. Vanuit actuele wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring versterk je leiderschap, prestaties en employee engagement.


 • Haal het beste uit jezelf en je team voor het versterken van motivatie, prestaties, energie, werkplezier en betrokkenheid.
 • Krijg inzicht in je leadership strengths, weet waar je goed in bent en waar je positieve energie van krijgt en hoe je je sterktes optimaal kunt inzetten.
 • Een sterk punt kan ook een valkuil worden als je erin doorschiet, we noemen dat een strength in overdrive. Meer bewustwording van je performance risico´s als strengths in overdrive, belemmerende overtuigingen, ineffectief gedrag, contextuele beperkingen.
 • Vanuit meer zelfinzicht en zelfvertrouwen ontwikkel je een persoonlijke stijl van leidinggeven.
 • Je weet waar je energie verliest en waar je energie van krijgt. Je haalt meer voldoening uit je werk.
 • Inzichtelijk krijgen wat je als leidinggevende concreet aan gedrag laat zien vanuit het perspectief van anderen.
 • Handvatten, online tools, je StrengthscopeLeider report, oefeningen, e-books die je ook na het traject als naslagwerk kunt blijven raadplegen.
 • Sterk leiderschap is ook veerkachtig leiderschap. Door meer vanuit je kracht te werken leer je o.a. beter om te gaan met je valkuilen, met je energie en je ontwikkelt een positieve growth mindset. Zo vergroot je je veerkracht.
 • De strengths-based aanpak kunnen inzetten voor o.a. performance gesprekken, ontwikkeling, het bevorderen van samenwerking en employee engagement.
 • Meer bewustwording van je impact op het team en op andere stakeholders.
 • Meer authentiek en krachtig leiddinggeven en je bent in staat om ook je team op hun kracht in te zetten.
 • Benutten van het potentieel van anderen en zorgen voor betrokken, gemotiveerde en bevlogen medewerkers.

Wil je meer voldoening en positieve energie halen uit je leiderschap?

Versterk je leiderschap en je team en geef je talent en carrière een positieve boost. We gaan werken aan het realiseren van jouw doelen voor een duurzaam resultaat.

Op basis van jouw ontwikkelingsvragen kunnen we meer focussen op de gebieden die voor jou het meest relevant en belangrijk zijn. Investeren in het verder ontwikkelen en versterken van een authentieke, krachtige en positieve leiderschapsstijl, levert veel op voor jezelf en de organisatie.

Vanzelfsprekend worden de Covid19 maatregelen in acht genomen. Uitgangspunt is dat we samenwerken op een prettige, veilige manier en daar waar nodig kunnen mijn diensten flexibel aangepast worden. Dit traject kan ook prima volledig online gevolgd worden.


Dit programma is volledig online te volgen of als een blended traject; een mix van persoonlijke 1-op-1 coaching sessies plus een online leeromgeving. Het programma duurt 4 tot 6 maanden en bestaat uit 6 modules. Bij de start van elke nieuwe module krijg je online toegang tot de CoAchieve Strengths at work academie, waar je alle voorbereidende, verdiepende opdrachten en materialen behorende bij die module op een overzichtelijke manier kunt vinden en later ook weer kunt raadplegen. Je hebt toegang tot de Strengths at work academie gedurende 6 maanden maximaal. Tijdens iedere module krijg je ook een individueel telefonisch (of per Zoom) coachgesprek, waarbij de eerste en laatste sessie 2 uur duurt en voor de tussenliggende modules maken we een afspraak voor een coaching sessie van 1 uur per module. Geef je de voorkeur aan face-to-face coaching sessies dan kan dat in Den Haag.


Sterke leiders, sterke organisaties.

Leiderschapsprogramma Jouw Leiderschapskracht

4 tot 6 maanden online en met persoonlijke begeleiding.

Dit leiderschapsprogramma voorziet erin dat je op basis van de resultaten van het assessment, de coachingsessies, opdrachten en andere tips en tools die je krijgt, het geleerde direct binnen de organisatiecontext in kunt zetten, bijstellen en verder ontwikkelen.

Je werkt aan jouw succes, en wendbaarheid in jouw werkomgeving en leert strategieën om met performance risico´s om te gaan en je sterke punten optimaal in te zetten. Het is van belang dat je zelf aan de slag gaat met het materiaal waar je de beschikking over krijgt tijdens dit praktische en intensieve ontwikkeltraject waarin je zelf veel eigenaarschap neemt en je jezelf verder gaat ontwikkelen vanuit je eigen leiderschapskracht.

De online assessments en andere ontwikkeltools van Strengthscope zijn evidence based: wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide en gebaseerd op inzichten van de positieve psychologie. StrengthscopeLeider™ is een unieke tool voor leiderschapsontwikkeling. Bovendien is dit het enige strengths assessment dat gecertificeerd is door de British Psychological Society. Het wordt ingezet voor individuele klanten en voor organisaties, bekende organisaties als Facebook, Volkswagen, Deloitte, Siemens, Aviva, Tesco, Oracle, RBS maken met succes gebruik van Strengthscope.

Na voltooiing van het assessment ontvang je jouw uitgebreide StrengthscopeLeider Profiel (dat bestaat uit 4 onderdelen; wat je bijdraagt, hoe je leiding geeft, wat je resultaten zijn en aanbevelingen en suggesties van feedbackgevers, tips en hulpmiddelden voor verdere ontwikkeling), dit vormt een waardevol vertrekpunt voor de coaching sessies en je Strengths journey. De bijbehorende 360 graden Feedback tool maakt het mogelijk om tot maximaal 18 personen te nomineren om feedback te geven. Op deze wijze wordt op een heldere manier inzichtelijk gemaakt hoe anderen je sterke punten zien en waarderen en wat je als leidinggevende concreet aan gedrag laat zien vanuit het perspectief van stakeholders.

Dankzij de 360° feedback word je meer bewust van je sterktes, waarden, valkuilen en van de sterke en zwakke punten in je gedrag als leidinggevende, zoals anderen dat ervaren in de praktijk.

Binnen een praktische, overzichtelijke online omgeving krijg je de benodigde informatie, tips, tools en oefeningen voor iedere module over een periode van 4 tot maximaal 6 maanden. Je kunt je eigen tempo bepalen binnen dit tijdsbestek, de ervaring leert dat de meeste deelnemers er 6 maanden over doen maar je kunt het ook sneller afronden. Het programma heeft een positieve, constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen methode om positief, effectief en verbindend leiderschap vanuit authenticiteit en strengths te ontwikkelen. Een deel van het materiaal is in het Engels dus enige kennis van de Engelse taal is gewenst.

De investering voor dit volledige programma bedraagt slechts € 1.900 excl. btw

Dit is een individueel traject met persoonlijke begeleiding van mij, bestaande uit een StrengthscopeLeider assessment met 360gradenfeedback, oefeningen, coachingsessies, online tools en tussentijdse begeleiding per e-mail, zoom of telefonisch. Het assessement kan online op iedere gewenste plek gedaan worden, de coaching sessies zijn naar keuze face-to-face (in Den Haag) of per telefoon/online/zoom.

Start your leadership strengths journey now!
Is dit krachtige individuele leiderschapsprogramma iets voor jou?
Je kunt direct starten of eerst contact met mij opnemen voor meer informatie en/of een verkenningsgesprek.

Je kunt starten wanneer je wilt, na aanmelding en betaling krijg je direct toegang tot de online academie en het StrengthscopeLeider assessment. En je mag mij altijd bellen of e-mailen als je nog ergens vragen over hebt.

Je krijgt gedurende dit traject alle tools, stappenplannen, e-books, tips, opdrachten en praktische uitleg zodat je gefocust en gestructureerd aan de slag kunt gaan.

Door het volgen van de modules en onze coaching gesprekken kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen en evalueren.

Je bepaalt zelf het tempo binnen een tijdsbestek van 4 tot 6 maanden, na iedere afgeronde module binnen de online omgeving krijg je toegang tot de volgende module. De data en tijdstippen voor de coaching sessies spreken we samen af in goed overleg. Dit programma volg je op de manier die goed bij jouw situatie past, als je bijvoorbeeld alleen online begeleiding wilt dan kan dat ook.

De downloads (tools die je bij iedere module ontvangt als pdf´s, e-books, whitepaper, opdrachten, je StrengthscopeLeider report en dergelijke) blijven voor jou. Tot de online omgeving krijg je tot maximaal 6 maanden toegang, het is dus wel aan te raden om de downloads op een plek te bewaren in een map op jouw computer bijvoorbeeld. Deelnemers aan mijn programma printen het vaak ook uit en bewaren het in 1 of meerdere mappen. De ervaring leert dat het prettig werkt om alles overzichtelijk bij de hand te hebben. Hier heb je veel profijt van zowel tijdens het traject als na het traject.Leiderschapsprogramma

Play to your strengths, they´re your greatest assets.

Comments are closed.