Leiderschapsprogramma Talentgericht leiderschap (strengths-based leiderschap)

Talentgericht (strengths-based) Leiderschap
Leiderschapsprogramma

Het aantrekken, optimaliseren en behouden van talent is voor veel organisaties van cruciaal belang voor succes. Gebrek aan vertrouwen in de leidinggevende en gebrek aan aandacht en waardering voor talenten zijn veel genoemde redenen voor vertrek van goede medewerkers. ‘Het nieuwe leiderschap’ stelt de mens centraal en is talentgericht leiderschap; de focus ligt op de sterke punten en intrinsieke motivatie van medewerkers, verbinding en betrokkenheid. En op het bieden van de juiste ondersteuning om mensen te laten excelleren.

Dit programma is voor leidinggevenden (managers, teamleiders, ondernemers) die hun leiderschapskwaliteiten en leiderschapsstijl willen versterken. En meer uit zichzelf en anderen willen halen door te werken vanuit kracht en talenten. Pas wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook de kracht van je team beter herkennen en benutten.

Uit onderzoek blijkt dat leidinggevenden de meeste impact hebben op de productiviteit, betrokkenheid en het werkplezier van medewerkers. Succesvolle leidinggevenden stimuleren ontwikkeling, betrokkenheid en prestaties van medewerkers.

Effectieve leidinggevenden zijn sterk in het aanboren en aanmoedigen van het potentieel, de talenten en energie van anderen. Dit soort leiderschap past ook bij de huidige paradigmaverschuivingen, zo zien we dat managementstijlen niet langer meer gebaseerd zijn op hiërarchie, micromanagement, macht en controle.

Strengths-based development is gebaseerd op de positieve psychologie en het soort leiderschap dat daarbij past sluit uitermate goed aan bij wat tegenwoordig van effectief leiderschap verwacht wordt. De focus ligt op wat er goed gaat, veerkracht, wendbaarheid, aandacht en vertrouwen, versterken wat werkt, verbinding en de kracht van mensen en de organisatie optimaal benutten voor excellente prestaties.

Gemotiveerde en goed functionerende medewerkers versterken de positie van jou als leidinggevende én de bedrijfsresultaten. Hoe kun je als leidinggevende werken aan een meer wendbare organisatie en veerkrachtige medewerkers die floreren?

Volgens onderzoek zijn mensen die gebruik maken van hun sterke punten op het werk succesvoller en veel meer betrokken bij hun werk. De focus ligt op versterken wat werkt, een waarderende benadering voor professionele ontwikkeling. Een inspirerende en duurzame aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het vergroot de intrinsieke motivatie, het komt tegemoet aan onze behoefte aan ervaren competentie, het kunnen inzetten van onze kwaliteiten en autonomie.

‘Je kunt pas een krachtige leider zijn als je weet wie je bent’
Leadership begins with you –and you will not succeed as a leader unless you have some sense of who you are.
Goffee and Jones, Why Should Anyone Be Led By You
‘Zowel leidinggevenden als medewerkers geloven dat je meer uit talent kan halen door te focussen op de sterke punten en niet op de zwakke punten’
(Nationaal Leiderschapsonderzoek)
'Bouwt u op sterktes, of probeert u uw zwaktes te compenseren? Als u uw energie richt op het compenseren van zwaktes, dan eindigt u met een grote set van sterke zwaktes.' Zorg dat je jezelf op je sterke punten blijft ontwikkelen en durf daarop te vertrouwen``
(Hoogleraar en leiderschapscoach Bas Kodden)

De snel veranderende wereld waarin we leven en het werken met nieuwe organisatievormen vereist leidinggevenden die over veel zelfkennis beschikken, positief, verbindend en oplossingsgericht zijn en in staat zijn om mensen te motiveren en talenten te benutten.

Met dit inspirerende, praktische en krachtige programma leer je hoe je je eigen potentieel en dat van anderen meer kunt benutten en ontwikkel je een positieve leiderschapsstijl met een focus op talent.

Sterk leiderschap vereist veel zelfkennis en zelfreflectie, het begint met persoonlijk leiderschap. Door het ontdekken en optimaal benutten van je sterke punten kun je deze kracht verder ontwikkelen en in lijn brengen met wie je echt bent, op deze manier groeit je zelfinzicht, zelfvertrouwen en word je veerkrachtiger en authentieker. En pas wanneer je jezelf goed kent, met al je talenten en belemmeringen, kun je ook de kracht van je medewerkers beter herkennen en waarderen. Het is bewezen dat je effectiever, gelukkiger en succesvoller bent, als je dingen doet die echt bij je sterktes, waarden en drijfveren passen.

Maar in de praktijk blijkt dat we het vaak opvallend moeilijk vinden om zelf onze sterke punten te benoemen. Meer zelfkennis is de sleutel voor effectief leiderschap.

Een eenzijdige focus op sterke punten is overigens ook niet verstandig, daarom besteden we ook aandacht aan mogelijke prestatie risico’s; beperkende zwakke punten, ineffectief leiderschapsgedrag, doorgeschoten kwaliteiten en beperkende aannames. De StrengthscopeLeider methodiek draagt ertoe bij dat je veel meer zelfinzicht krijgt en vanuit eigen kracht en authenticiteit kunt werken.

Leiderschapsprogramma Talentgericht Leiderschap (2 maanden)

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Je krijgt toegang tot het online StrengthscopeLeider assessment.

Na voltooiing van het assessment ontvang je je StrengthscopeLeider profiel en werkboek.

Twee dagdelen coachingsessies (2 x 4 uur) te Amsterdam, Utrecht of Den-Haag.

Online begeleiding|coaching van 2 maanden (eventueel ook telefonisch).

Materiaal: assessment (plus 360graden feedback, je kunt tot maximaal 18 stakeholder opgeven als feedbackgevers) |  een uitgebreid werkboek | online leadership development tools (in het Engels).

 

Inhoud:

De wetenschappelijke onderbouwing; wat is strengths-based development, positieve psychologie. | Waarom domineert het negatieve vaak het positieve? En wat gebeurt er als je dat kunt omdraaien? | Leiderschapsstrategieën die je toe kunt passen. | De invloed van energiegevers en energienemers. | Van vinken naar vonken; meer plezier in je werk. | Inzicht in je onderscheidende sterke punten. | Inzicht in je leiderschapsgedrag. | Inzicht in je prestatierisico’s. | Jouw leiderschapskracht inzichtelijk maken. | Jouw leadership brand ontwikkelen. | Inzicht in je persoonlijke sterke punten en leiderschapskwaliteiten. | Inzicht in hoe anderen jouw leiderschapskwaliteiten en gedrag ervaren.

Voor wie?

Voor leiders/managers/ondernemers die;

hun eigen potentieel en dat van anderen graag meer willen benutten

interesse hebben in een positieve leiderschapsstijl met een focus op talent

hun leidinggevende kwaliteiten beter in kaart willen brengen

hun sterke punten (meer) willen inzetten

medewerkersbetrokkenheid (employee engagement) willen verhogen

feedback willen krijgen van stakeholders

meer energie en voldoening uit hun leidinggevende rol willen halen

vanuit een meer persoonlijke, authentieke leiderschapsstijl leiding willen geven

 

Investering: € 1.500 (excl 21% btw)  | (in-company op aanvraag) | Inclusief assessment, StrengthscopeLeider rapport, werkboek, online leadership tools, 2 dagdelen coaching en online (plus eventueel telefonische) begeleiding van 2 maanden.

Je verkrijgt actuele theoretische inzichten, handvatten, oefeningen en materiaal om jezelf, je team en de organisatie te versterken.

Aan de hand van je StrengthscopeLeider rapport en werkboek ga je met begeleiding van mij aan de slag met praktijkgerichte oefeningen.

Je krijgt online extra leadershiptools om je te helpen bij je verdere ontwikkeling en kennis. Dit materiaal is merendeels in het Engels en helpt je om je eigen leiderschapsstijl en positieve impact op het team en de organisatie verder te versterken.

Wil je eerst een persoonlijk gesprek met mij om te kijken of dit programma echt iets is voor je? Stuur me dan even een e-mail en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Wil je direct starten? Na aanmelding en betaling kan je direct met het programma starten, ik neem dan contact met je op en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt plus de inlogcode voor je online StrengthscopeLeider assessment.