Leiderschapscoaching

Every Manager Should Have a Leadership Coach – ‘The one thing people are never good at is seeing themselves as others see them. A coach really, really helps.’ (former Google CEO and chairman Eric Schmidt)

Jouw succes én dat van het team is afhankelijk van of en hoe je in staat bent het beste uit jezelf en anderen naar boven te halen. Hoe je zorgt voor meer betrokkenheid, verbinding, vertrouwen, waardering en krachtige samenwerking. Om positieve en duurzame verandering te bewerkstelligen is het in de eerste plaats belangrijk om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Door aan je eigen groei en ontwikkeling te blijven werken, stimuleer je anderen om dat ook te doen. Goede leidinggevenden zijn een rolmodel, hebben zelfkennis en reflecteren ook regelmatig op hun leiderschap en hebben een team van mensen met eigen unieke en aanvullende sterke kwaliteiten om zich heen verzameld.

Vragen, thema´s die aan bod kunnen komen:

 • Hoe versterk ik de motivatie, verbinding en betrokkenheid?
 • Meer inzicht in eigen gedrag. Wat zijn mijn belemmerende overtuigingen, wat zijn mijn valkuilen.
 • Welk leiderschapsgedrag werkt positief en effectief? Welk leiderschapsgedrag kan door stakeholders eventueel als negatief en ineffectief worden ervaren? Hoe ga ik met die kennis daar actie op ondernemen?
 • Wat zijn mijn onderscheidende sterke leiderschapskwaliteiten en hoe kan ik deze beter benutten?
 • Hoe kan ik de sterke punten van mijn teamleden, de kracht van het team ontdekken, inzetten en ontwikkelen?
 • Wat is mijn persoonlijke visie en leiderschapsstijl, wat past echt bij mij?
 • Coachend leidinggeven, hoe doe ik dat?
 • Ik voel me momenteel niet prettig en krachtig in mijn leidinggevende rol en ik verlies veel energie, ik wil graag minder werkdruk en meer werkplezier.
 • Waar krijg ik energie van, hoe vergroot ik mijn veerkracht?
 • Ik wil me meer focussen op waar ik sterk in ben en mijn volledige potentieel benutten.
 • Meer inzicht verkrijgen in mijn sterke en minder sterke punten; wat zijn mijn onderscheidende kwaliteiten en performance risico´s / valkuilen?
 • Ik heb de neiging om te veel te controleren en micro managen, hoe kan ik meer loslaten en eigenaarschap stimuleren en mijn teamleden op hun kracht inzetten?
 • Ik voel dat er nog meer in mij zit dan ik nu laat zien in mijn leiderschap.
 • Hoe geef ik vorm aan een heldere visie in overeenstemming met de belangen van de organisatie?
 • Wat is mijn ´leadership brand´?
 • Ik ben zeer gedreven maar ook erg perfectionistisch en hard voor mezelf, hoe ga ik om met die interne criticus en zorg ik voor meer (zelf)compassie?
 • Minder stress, meer succes.
 • Ik wil graag in staat zijn om een aantal inzichten uit de positieve psychologie en strengths-based technieken en interventies te gebruiken in mijn werk als leidinggevende.
 • Op een moderne, effectieve en positieve manier (performance) gesprekken houden.
 • Ik wil over bepaalde praktijksituaties kunnen sparren met een externe coach.
 • Wellicht ben je ondanks behaalde successen toch niet helemaal tevreden met je werk, prestaties, het team of de organisatie en heb je het gevoel ergens vast te lopen.

 • Vragen over carrièreontwikkeling, bijvoorbeeld ´wat wordt mijn volgende stap´, ´zit ik nog wel op de goede plek´, ´is die promotie wel geschikt voor mij?´

Als je eerst een verkenningsgesprek met mij wilt dan kan je hier een vrijblijvende afspraak voor maken. Het eerste gesprek is gratis en meestal telefonisch en/of face2face in Den Haag. Je kunt mij dan je vragen stellen en we onderzoeken  je aspiraties en voornaamste coachingsvraag.

We kijken of jouw wensen en professionele ontwikkelingsvragen passen bij mijn interventies en methodiek. Het aantal sessies binnen een traject kan variëren, op basis van ons gesprek kan ik bepalen hoeveel sessies er nodig zijn en of we al dan niet met een assessment (StrengthscopeLeider) gaan werken, je krijgt daarna een voorstel op maat.

De coaching sessies zijn naar keuze face-to-face in Den Haag* op een fijne, neutrale locatie en goed bereikbaar per auto/ov. En/of per telefoon/Zoom, Teams, of een combinatie daarvan. Wil je starten dan krijg je direct toegang tot het online assessment (indien dat onderdeel wordt van je coachingstraject) en mijn online academy/een veilige, inspirerende, interactieve leeromgeving.

* Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77 of Tauro, President Kennedylaan 19

Maak een afspraak voor een gratis verkenningsgesprek van ongeveer 30 minuten als je interesse hebt om samen te werken met mij maar nog vragen hebt of wilt weten wat voor jou het meest geschikt is.

leiderschapscoach

Wil je een 1-op-1 coaching traject? Neem dan contact met mij op voor een intake gesprek. Op basis van jouw vragen, wensen, aspiraties kunnen we samen kijken of een traject bij mij passend is voor je.

Coaching kan online, telefonisch, met Zoom, Teams, face2face (in Den Haag).

Ik werk niet met losse coaching sessies, voor duurzame resultaten bestaat een traject uit minstens 6 sessies (van 1 tot 2 uur per gesprek) en ook voor het uitwerken van opdrachten (binnen mijn online academy) moet je tijd willen investeren. De investering is afhankelijk van jouw wensen en keuzes, waarbij het dan gaat over het aantal sessies, of je ook face2face gesprekken wilt en of je al dan niet gebruikt wilt maken van een assessment. Hier maken we voorafgaand aan het traject samen goede afspraken over, dit leg ik vast in een voorstel en na goedkeuring en betaling hiervan starten we met de coaching.

Als je deelneemt aan het coachingstraject dan krijg je ook toegang tot mijn online academy. Binnen deze (uiteraard beveiligde) online omgeving krijg je opdrachten, inspiratie en de tools om je doelen te bereiken. We gaan uit van jouw persoonlijke ambities, vragen, (organisatie)context en gaan hier op een gestructureerde, resultaatgerichte manier mee aan de slag. Van klanten krijg ik terug dat zij mijn persoonlijke aanpak zeer waarderen vanwege de oprechte aandacht, mijn gedrevenheid en expertise.

Vanuit mijn ervaring binnen een groot aantal verschillende organisaties en mijn studies, ben ik gewend om vanuit verschillende perspectieven naar mens en gedrag, organisaties en werksituaties te kijken. Ik heb voornamelijk gewerkt binnen corporate, veeleisende, commerciële werkomgevingen en ik ken de dilemma’s, onzekerheden, het moeten laveren tussen verschillende krachtenvelden, de uitdagingen van effectief stakeholdermanagement en dergelijke.

Ik krijg energie van het ondersteunen van leiders en managers bij het navigeren door uitdagingen, veranderingen en onzekerheden, maar ook om ´gewoon from good to great´ te gaan. Ik ben gespecialiseerd in de krachtige en positieve strengths-based benadering voor coaching en ontwikkeling, deze aanpak is evidence-based, actueel, praktisch en resultaatgericht. Als een praktische, inspirerende, krachtgerichte manier van coaching je aanspreekt dan werk ik graag samen met je!

Met wie werk ik graag samen?

Je bent een ambitieuze leidinggevende en voelt dat je meer uit jezelf en/of jouw team kan halen voor meer groei, betrokkenheid en succes. Je wilt meer energie en voldoening uit je leiderschap halen en motivatie en eigenaarschap van je teamleden vergroten. Je wilt een positieve impact hebben op de mensen waar je leiding aangeeft. Je wilt je aspiraties, waarden en kwaliteiten helder krijgen en je niet leiden door de waan van de dag maar door je leiderschapskracht. Ik werk graag samen met managers en leiders (en hun organisaties) om de effectiviteit van leiderschap te vergroten op een positieve en duurzame manier. Leven en werken vanuit je waarden en kracht leidt naar een meer authentieke en effectieve leiderschapsstijl. Ga voor positief en krachtig leiderschap.

Aanpak

De trajecten, coaching en masterclasses zijn gebaseerd op actuele inzichten en technieken. Dit zijn bewezen effectieve methoden voor leidinggevenden om hun leiderschap te versterken en om medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling en prestaties. De focus ligt meer op kansen en mogelijkheden in plaats van problemen en beperkingen en je gaat jezelf ontwikkelen vanuit je kracht, vanuit de strengths waar je al over beschikt. Sterke leiders, sterke mensen, sterke organisaties.

Unieke assessments

Voor sommige leiderschapstrajecten zet ik StrengthscopeLeider assessments in. Strengthscope® is erkend door de British Psychological Society als een valide en betrouwbaar psychometrisch instrument. Strengthscope® biedt de mogelijkheid de sterke punten van medewerkers, leidinggevenden, teams en organisatie als geheel in kaart brengen. Er is ook een ROI-instrument (Strengths Employee Index) om het betrokkenheidsniveau van medewerkers te meten op basis van sterke punten. Er zijn specifieke assessments voor individuen, teams, leidinggevenden en employee engagement.

Start hier jouw leadership strengths journey

Wil je meer weten over de mogelijkheden, heb je nog vragen, wil je graag een gratis intakegesprek?

“Kitty wil ik aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien”
“Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen”
“I would consider the ease with which she interfaces with different people to be a significant personal strength.” “Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. – She can see things from multiple angles.”
“Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was”
Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.”
“Dit traject is voor mij meer waardevol gebleken dan alle andere leiderschapsprogramma´s die ik bij vorige organisaties -waar ze wel veel deden aan managementdevelopment- heb gevolgd!”
“Heel erg fijn is om het materiaal te krijgen wat voor mij relevant is. Door de gesprekken kreeg ik achteraf goede informatie om door te nemen wat voor mij van toepassing was.”
“Dit traject is enorm leerzaam geweest en de professionele aanpak en begeleiding van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen.”
Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken.
“Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren.”
Het assessment en programma heeft mij doen inzien waar mijn krachten liggen, maar belangrijker de onderlinge verhouding van krachten en minder sterke/ontwikkelde competenties, heeft mij doen inzien en doen verklaren waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan. In conclusie een aantal zeer waardevolle inzichten verkregen die mij gaan helpen in het verbeteren van mijzelf.”
Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.”
"Kitty haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken. Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.”
With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coachingsessions”
“What I have seen is that, with her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams. She has gained extensive theoretical and practical knowledge of organizational development and this has proven to be of added value to the workshops and programs she delivered at Sotheby’s.”
“I have experienced the coaching by Kitty as genuine and honest, which made it easy to open and felt comfortable doing so (getting out of the comfort zone). – I sincerely endorse Kitty to any organization or individual that is concerned in working with a highly committed and enthusiastic coach.”
“What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences.”
“I would consider the ease with which she interfaces with different people to be a significant personal strength.” “Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. – She can see things from multiple angles.”
“Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.”
“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.”
“Aanvulling door Kitty met persoonlijk advies voor lezen specifieke boeken die mij in mijn situatie meer kunnen vooruithelpen vind ik echt TOP”