Leiderschapsprogramma Jouw Leiderschapskracht

Effectief, authentiek, talentgericht leiderschap.

Hoe geef je positief leiding aan je medewerkers en hoe haal je het beste uit mensen? Wat doe je al goed en wat kan beter? Effectiever leiderschap bereik je o.a. door je eigen kwaliteiten en die van anderen bewuster te benutten en door het herkennen en doorbreken van belemmerende overtuigingen, patronen en andere prestatie risico´s.

Maak kennis met een evidence-based en actuele aanpak waarbij ook het potentieel en de talenten van je team beter worden benut, zodat medewerkers kunnen floreren. Met behulp van een krachtgerichte methodiek brengen we jouw onderscheidende sterktes naar boven en kan je zelf de krachten op individueel en teamniveau stimuleren. Je krijgt meer inzicht en duidelijke handvatten voor het motiveren, beoordelen, coachen en ontwikkelen van medewerkers.

 

LEIDERSCHAPSPROGRAMMA VAN 7 MAANDEN
Individueel of voor het Managementteam

 

Sterke leiders maken het verschil, leidinggevenden die krachtige teams bouwen, zorgen voor verbinding, engagement en high-performance.

Als leidinggevenden focussen op strengths van medewerkers zijn ze veel meer betrokken en presteren ze beter. Dit soort leiderschap (talentgericht, strengths-based, transformationeel) sluit uitermate goed aan bij wat tegenwoordig van excellent leiderschap verwacht wordt. De focus ligt op aandacht en vertrouwen, versterken wat werkt, verbinding en het potentieel van mensen optimaal benutten voor betere prestaties, wendbaarheid, veerkracht en betrokkenheid. Van functioneren naar floreren = excelleren.

Inzichten vanuit de positieve psychologie, de strengths-based aanpak helpen om je eigen leiderschap te versterken en om welzijn, motivatie, bevlogenheid en prestaties van teamleden te maximaliseren. 

Wil je leidinggeven in lijn met wat bij jou past en wat jij belangrijk vindt?

Wil je effectief leidinggeven en de kracht van je team benutten? Dat begint bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van je eigen talent, van jouw unieke leiderschapskwaliteiten.

Inzicht krijgen in hoe je op een authentieke, effectieve en positieve manier leiding kunt geven, helpt je om je eigen sterke kanten en die van anderen meer te benutten, om door te pakken tijdens tegenslag, om meer positieve relaties aan te gaan en om meer in mogelijkheden en oplossingen te denken in plaats van beperkingen en problemen. Ontdek hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen.

KRACHTIG LEIDERSCHAP

Krachtig leiderschap van nu vraagt om eigenschappen als verbinden, vertrouwen, betrokkenheid stimuleren, talenten benutten, coachen, motiveren en inspireren.

Uit onderzoek blijkt dat hoe meer aandacht er is binnen organisaties voor diversiteit en de unieke talenten van medewerkers, hoe positiever het effect is op de motivatie en inzetbaarheid van medewerkers en teams. Het is voor jou als leider of manager van belang om het gedrag van medewerkers te begrijpen en positief te beïnvloeden. Het werkt daarbij in je voordeel als je vanuit actuele wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring meer inzicht, handvatten en tools krijgt voor het motiveren, beoordelen, coachen en ontwikkelen van medewerkers.

Leiderschapskracht = de combinatie van je unieke kwaliteiten, sterke kanten, overtuigingen, waarden en gedragingen. En hoe je deze optimaal inzet op een authentieke, positieve, effectieve manier om prestaties, werkplezier, betrokkenheid en succes te vergroten.

Waarom is werken vanuit je kracht zinvol?

Vanuit je kracht werken en leidinggeven is de basis van authentiek leiderschap. Welke onderscheidende sterke punten en welke waarden vormen de basis van je leiderschap? Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de leidinggevenden een incompleet beeld van zichzelf heeft.

Je gaat meer authentiek, effectief en talentgericht leidinggeven. Je kunt bijvoorbeeld ook ontdekken wat de beste volgende stappen in je carrière zijn. Of wellicht ben je ondanks behaalde successen toch niet helemaal tevreden met je werk, prestaties, het team of de organisatie en heb je het gevoel ergens vast te lopen. Of het gaat best goed maar je weet dat er meer uit te halen valt -from good to great-.

Dit programma is voor jou als je effectiever, met meer impact en voldoening leiding wilt geven vanuit je eigen kracht en beter in staat wilt zijn om het potentieel, de sterktes van je team in te zetten voor meer positieve energie, hogere prestaties en betrokkenheid.

 

AANPAK

  • Door het volgen van de modules en onze coaching gesprekken kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen en evalueren. 
  • Je kunt starten wanneer je wilt, na aanmelding en betaling krijg je direct toegang tot het assessment en de online academie. En je mag mij altijd bellen, appen of e-mailen als je nog ergens vragen over hebt.
  • Je krijgt gedurende dit traject alle tools, inspiratie, templates, tips, opdrachten en praktische uitleg per module aangereikt binnen de overzichtelijke online leeromgeving zodat je gefocust en gestructureerd aan de slag kunt gaan.
  • Je bepaalt zelf het tempo binnen een tijdsbestek van 7 maanden, na iedere afgeronde module krijg je toegang tot de volgende module. De data en tijdstippen voor de coaching sessies spreken we samen af in goed overleg.
  • Coaching kan persoonlijk face2face te Den Haag of telefonisch of online. Eventueel zelfs in het weekend of in de avond mocht dat nodig zijn. Dit programma volg je op een manier die goed bij jouw situatie past.
  • Tot de online omgeving krijg je tot maximaal 7 maanden toegang, het is aan te raden om de downloads op één plek te bewaren, de ervaring leert dat het prettig werkt om alles overzichtelijk bij de hand te hebben. Hier heb je veel profijt van zowel tijdens het traject als na het traject.
  • Een deel van het materiaal dat je tijdens dit programma ontvangt is in het Engels, enige kennis van de Engelse taal is dus wenselijk.
  • Voor de coaching sessies heb je de keuze, deze zijn of face-to-face in Den Haag op een mooie, neutrale locatie (landgoed Marlot) of per telefoon/online/Zoom, Teams, of een combinatie daarvan. Tussentijds krijg je ook begeleiding van mij, zo kan je bijvoorbeeld tijdens het uitwerken van opdrachten online via de chat functie vragen aan mij stellen.
  • Je gaat aan de slag met de theorie maar de focus is jouw dagelijkse praktijk, met de verschillende modules krijg je een totaalpakket voor het beste resultaat. Ik werk niet met enkele coachingsessies, wel is het mogelijk na afronding van een programma indien gewenst nog een aantal coachgesprekken bij te boeken of om deel te nemen aan een masterclass.

THEORIE EN PRAKTIJK

Met dit programma ga je een moderne, positieve, waarderende, authentieke en krachtige stijl van leidinggeven ontwikkelen. Je ontdekt hoe je medewerkersbetrokkenheid en verbinding kunt vergroten en hoe je meer uit het potentieel, de talenten van medewerkers, teams kunt halen. Dit resulteert in meer werkplezier, veerkracht, welzijn, betere samenwerking en performance.

Op basis van de resultaten van het unieke, wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde StrengthscopeLeider assessment, de coaching sessies, opdrachten en andere tips en tools die je krijgt, kan je het geleerde direct binnen de organisatiecontext inzetten, bijstellen en verder ontwikkelen.

Je werkt aan jouw positieve impact, succes, en wendbaarheid in jouw werkomgeving en leert strategieën om met performance risico´s om te gaan en je sterke punten optimaal in te zetten.

Door aan je eigen groei en ontwikkeling te blijven werken, stimuleer je anderen om dat ook te doen. Goede leidinggevenden zijn een rolmodel, hebben zelfkennis en reflecteren ook regelmatig op hun leiderschap en hebben een team van mensen met eigen unieke en aanvullende sterke kwaliteiten om zich heen verzameld.

Met dit persoonlijke leiderschapsontwikkelingstraject krijg je snel inzichtelijk wat je sterke kanten zijn, wat je al goed doet en wat effectiever kan en hoe je meer voldoening en energie uit je functie haalt.

Door het volgen van de modules en onze coaching gesprekken kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen en evalueren.

Voorbeeld van vragen, thema´s die aan bod kunnen komen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste leidinggevenden geen accuraat zelfbeeld hebben. Ze vinden zichzelf bijvoorbeeld inspirerend en mensgericht maar medewerkers blijken daar anders over te denken. Bovendien hebben ze ´blind spots´, weten ze niet goed waar hun kracht ligt en benutten ze hun potentieel en sterke kanten onvoldoende.

Daarom is 360graden feedback en leiderschapscoaching van groot belang.

StrengthscopeLeider is een uniek leiderschapsassessment (wetenschappelijk onderbouwd, gevalideerd en gecertificeerd door de British Psychological Society) waarmee je ontdekt wat jouw belangrijkste sterke punten zijn, je een helder inzicht krijgt in wat je prestatierisico’s en valkuilen zijn, zoals beperkende zwakke punten, belemmerende overtuigen, strengths in overdrive of contextuele factoren.

En door feedback van je stakeholders (tot 18 personen) wordt ook duidelijk hoe de effectiviteit (op vier cruciale leiderschap resultaat gebieden) van je leiderschapsgedrag gezien wordt. Je krijgt ook feedback van jouw stakeholders over jouw stijl. Op basis van het assessment ontvang je een uitgebreid profiel. Als je eerst een voorbeeld hiervan wilt ontvangen, kun je deze hieronder aanvragen -in het Nederlands of in het Engels-, zie aanvraagformulier onder het contactformulier.

Op basis van het assessment krijg je een persoonlijk report dat bestaat uit 4 onderdelen.  Dit profiel vormt een waardevolle basis voor de rest van het traject.

Traject

Effectief leidinggeven en de kracht van je team benutten begint bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van je eigen talent, van jouw unieke leiderschapskwaliteiten. Leidinggeven in lijn met wat bij jou past en wat jij belangrijk vindt. Leiderschap vanuit kracht (talentgericht, strengths-based, transformationeel) sluit uitermate goed aan bij wat tegenwoordig van excellent leiderschap verwacht wordt. De focus ligt op aandacht en vertrouwen, versterken wat werkt,  het potentieel van mensen benutten voor betere prestaties, wendbaarheid, veerkracht en betrokkenheid.

Module 1 

Introductiegesprek. Uitleg over het assessment en de wetenschappelijke onderbouwing van de strengths-based methodiek.

Strengthscope leiderschapsassessment

Module 2 

Je ontvangt je profiel, een terugkoppeling, profielbespreking.

Module 3 t/m 7 

Leadership Strengths Yourney aan de hand van de 5A´s- Aspiration (je aspiraties, doelen) – Awareness (bewustzijn) – Action (actie ondernemen) – Agility (wendbaarheid) – Achievement (actieplan, leadershipbrand, evaluatie)

1:1 coaching

Bij elke module krijg je een coachgesprek van 1 ½ uur waarin je je vragen / casus etc. met mij kunt doornemen. Heb je tussendoor vragen dan kan je deze stellen in de online leeromgeving in de chat. Geef je de voorkeur aan face2face coaching sessies dan spreken we 1 x per maand af en zie ik je graag in Den Haag op een fijne, neutrale plek. Deze gesprekken duren dan 2 uur.

Een gestructureerd proces. Een bewezen aanpak met veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Praktisch, wetenschappelijk onderbouwd en met een gecertificeerd uniek leiderschapsassessment. Duurzame resultaten.

Volledig online te volgen of als blended traject; een mix van persoonlijke 1-op-1 coaching sessies plus mijn online leeromgeving Strengths@Work Academy.

Bij de start van elke nieuwe module krijg je online toegang tot de academy, waar je alle voorbereidende, verdiepende opdrachten en materialen behorende bij die module op een overzichtelijke manier kunt vinden en later ook weer kunt raadplegen. Een deel van het materiaal is in het Engels.

Voor managers, ondernemers, teamleiders, MT-leden met minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring. Dit programma wordt aangeboden als individueel traject of voor een groep, een Managementteam.

Resultaat

Leiderschap vanuit kracht en authenticiteit met een focus op mogelijkheden en sterktes. Passend bij deze tijd, met medewerkers die hun talenten kunnen inzetten en zich gezien, gewaardeerd en betrokken voelen.

Leiderschapsprogramma

Leiderschapskracht. Authenthiek, Effectief, Talentgericht leidinggeven

€ 4.300,- excl. btw

Inclusief assessment, StrengthscopeLeider profiel, coaching, materiaal, opdrachten, inspiratie,  toegang tot de online academy, tussentijdse begeleiding voor 7 maanden plus een evaluatie gesprek.

Voor wie?

Voor leidinggevenden die meer inzicht willen in hun eigen unieke en authentieke leiderschapsstijl en op een effectieve, talentgerichte manier passend bij deze tijd leiding willen geven.

Leidinggevenden die op zoek zijn naar 360-graden feedback over hun effectiviteit als leidinggevende en het vertrouwen van anderen in hun leidinggevende kwaliteiten.

Leidinggevenden die willen weten hoe ze een positieve werkomgeving kunnen ontwikkelen waarin inspiratie, betrokkenheid en optimale prestaties de basis vormen.

Leidinggevenden die nieuwsgierig zijn naar welk effect hun unieke stijl heeft op relaties, prestaties en de teamcultuur.

Geschikt voor

Coachingsprogramma’s voor managers en leiders.

Programma’s voor bijvoorbeeld toekomstige, veelbelovende of senior leidinggevenden.

Voor managers, ondernemers, teamleiders, MT-leden met minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring. Dit programma wordt aangeboden als individueel traject of voor een groep, een Managementteam.

Start hier jouw leadership strengths journey

Heb je interesse maar wil je nog meer weten, graag eerst een gratis verkenningsgesprek met mij hebben? Boek een afspraak met mij of neem contact op  met onderstaand contactformulier.

Een voorbeeld profiel StrengthscopeLeider ontvangen?
“Kitty wil ik aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen om lange termijn winst te zien”
“Het StrengthscopeLeider traject heb ik met heel veel positieve energie doorlopen”
“I would consider the ease with which she interfaces with different people to be a significant personal strength.” “Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. – She can see things from multiple angles.”
“Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was”
Kitty heeft een enorme expertise op dit vlak en gebruikt die ook tijdens het coaching traject.”
“Dit traject is voor mij meer waardevol gebleken dan alle andere leiderschapsprogramma´s die ik bij vorige organisaties -waar ze wel veel deden aan managementdevelopment- heb gevolgd!”
“Heel erg fijn is om het materiaal te krijgen wat voor mij relevant is. Door de gesprekken kreeg ik achteraf goede informatie om door te nemen wat voor mij van toepassing was.”
“Dit traject is enorm leerzaam geweest en de professionele aanpak en begeleiding van mijn coach (Kitty Schaap) is essentieel geweest om dit traject succesvol te kunnen volgen.”
Haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken.
“Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren.”
Het assessment en programma heeft mij doen inzien waar mijn krachten liggen, maar belangrijker de onderlinge verhouding van krachten en minder sterke/ontwikkelde competenties, heeft mij doen inzien en doen verklaren waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan. In conclusie een aantal zeer waardevolle inzichten verkregen die mij gaan helpen in het verbeteren van mijzelf.”
Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.”
"Kitty haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken. Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.”
With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coachingsessions”
“What I have seen is that, with her background in Learning and Development, HR and leadership, Kitty is a strong business partner for leaders and teams. She has gained extensive theoretical and practical knowledge of organizational development and this has proven to be of added value to the workshops and programs she delivered at Sotheby’s.”
“I have experienced the coaching by Kitty as genuine and honest, which made it easy to open and felt comfortable doing so (getting out of the comfort zone). – I sincerely endorse Kitty to any organization or individual that is concerned in working with a highly committed and enthusiastic coach.”
“What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences.”
“I would consider the ease with which she interfaces with different people to be a significant personal strength.” “Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. – She can see things from multiple angles.”
“Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.”
“De wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt van deze methode is door de coach duidelijk aangegeven en heeft mij vertrouwen gegeven – ik vond dit heel belangrijk.”
“Aanvulling door Kitty met persoonlijk advies voor lezen specifieke boeken die mij in mijn situatie meer kunnen vooruithelpen vind ik echt TOP”