Your best bet for success lies in building on who you already are, not in trying to become someone you’re not.

Kitty

“Your best bet for success lies in building on who you already are, not in trying to become someone you’re not”.

Haal het beste uit jezelf en "Let's CoAchieve!"


Kitty Schaap MA, MSc

Leiderschapscoach, HR professional en strengths-based development expert, spreekster Positief Leiderschap, Motivatie 3.0.

CoAchieve

Coachieve staat voor het samen werken aan het realiseren van doelen voor een duurzaam resultaat. De programma’s, workshops en coachingstrajecten hebben een positieve, constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen wetenschappelijke methode.

Werk samen met mij voor het versterken van je organisatie, (zelf)leiderschap en geef je talent en carrière een boost.

"Your greatest potential for success comes from understanding your strengths and using them every day - not from trying to fix your weaknesses."


Binnen veel verschillende organisaties heb ik ervaren hoe leiderschap en HR-praktijken het verschil maken, zowel positief als negatief. Veel potentieel en kracht blijft helaas nog onbenut. Het beste uit jezelf halen klinkt zo gemakkelijk maar door de waan van de dag komen we te weinig toe aan zelfreflectie en zelfontwikkeling. Juist door meer vanuit je eigen kracht te werken versterk je ook de organisatie. Een strengths-based benadering voor ontwikkeling versterkt (zelf)leiderschap, betrokkenheid en werkgeluk.

Mijn onderscheidende sterke punten zijn: resultaatgerichtheid, zelfontwikkeling, ontwikkelen van anderen, empathie, gezond verstand, kritisch denken, samenwerken.

Mijn specialisme is strengths-based ontwikkeling voor leidinggevenden en HR-professionals. Ik houd met veel interesse en plezier de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van positieve psychologie, positief leiderschap en strengths-based development bij.

"De Strengthscope coaching is een traject wat ik met heel veel positieve energie heb doorlopen. Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was.... Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon." - Marchel, Sales Manager Miele °  "Het assessment en programma  heeft mij doen inzien waar mijn krachten liggen, maar belangrijker de onderlinge verhouding van krachten en minder sterke/ontwikkelde competenties, heeft mij doen inzien en doen verklaren waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan. In conclusie een aantal zeer waardevolle inzichten verkregen die mij gaan helpen in het verbeteren van mijzelf. Kitty haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken. Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren." Director of Business Development – Alex


CoAchieve heb ik opgericht na een groot aantal jaren werkzaam te zijn geweest voor verschillende (internationale) bedrijven. Als HR-manager, bedrijfskundige en strengths coach heb ik veel professionals en leidinggevenden ontmoet en mogen begeleiden. Door mijn bevlogenheid, kennis en ruime ervaring ben ik een stevige, inspirerende en betrouwbare partner voor mijn klanten. Ik werk graag samen met gedreven leidinggevenden en HR-professionals, die het beste uit zichzelf en anderen willen halen.

Ik heb onder andere Cultuurwetenschappen, Strategisch Human Resources Management en Managementwetenschappen gestudeerd en uiteraard heb ik ruime ervaring in de praktijk opgedaan. Van klanten krijg ik vaak terug dat zij vooral de persoonlijke aandacht die ik geef, mijn inzet en gedrevenheid, humor en expertise waarderen.

Mijn programma’s, coaching, assessments en masterclasses zijn gebaseerd op actuele inzichten en technieken. Voor positief leiderschapsontwikkeling ben ik partner van Plexusleadership in de UK.

Het geeft mij steeds weer veel energie en voldoening om te mogen ervaren hoe de trajecten en de benadering ervoor zorgt dat mensen op een positieve manier veel meer uit zichzelf, hun functie en de business weten te halen. Door onder andere vanuit een ander perspectief te kijken naar kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen en meer te focussen op sterktes in plaats van zwaktes. Je wordt meer authentiek, krachtig en succesvol door op een manier te werken die goed past bij je persoonlijke kwaliteiten, aspiraties, waarden en sterktes.

Hoe meer iemand wordt aangemoedigd om persoonlijke sterke punten dagelijks in te zetten, hoe positiever hij/zij het werk ervaart en hoe beter de emotionele binding met het werk is. Dit verhoogt employee engagement, vermindert personeelsverloop, vergroot de inzetbaarheid, verbetert de prestaties en zorgt voor een betere samenwerking.

"Winnen doe je op sterke punten"
(Marc Lammers, voormalig hockeycoach/bondscoach)

Spreekster Positief Leiderschap Kitty Schaap Leiderschapscoach

Als leiderschapscoach en strengths coach maak ik o.a. gebruik van mijn expertise als HR-manager, jarenlange ervaring als MT-lid en met het coachen van medewerkers en leidinggevenden. Met 20+ jaar ervaring in het (internationale) bedrijfsleven is het mijn passie om mensen meer te laten werken vanuit hun sterke punten. Ik heb ruime ervaring opgedaan met HRM, Talent Management, assessments en het coachen van leidinggevenden en medewerkers. Onder andere ben ik werkzaam geweest voor bedrijven als Shell, Amoco BP, Mexx, Merck Pharma, Levi's, KLM, Sony, Sotheby’s, ABN AMRO MeesPierson, Thermaflex, Miele, Dyade Academy. Ontwikkeling en het delen van kennis op mijn vakgebied doe ik o.a. door onderzoek naar positief leiderschap, employee engagement en strengths-based development, het schrijven van artikelen en het geven van inspiratiesessies.

"The opportunity to do what you do best each day/using our strengths, is a core predictor of workplace engagement, which in turn is a core predictor of a range of positive business outcomes’" (Harter)

Ik werk met de kracht van positieve psychologie. Vanuit de positieve psychologie is er meer aandacht voor mensgericht organiseren, voor welzijn, sterke punten van mensen en positief leiderschap. Mijn programma’s, coachtrajecten en masterclasses zijn gebaseerd op de bouwstenen; strengths-based approach, emotionele intelligentie, positief (mensgericht, strengths-based) leiderschap, intrinsieke motivatie, growth-mindset en appreciative inquiry.

Mensen zijn geen ´resources´en ieder mens is uniek met zijn of haar kwaliteiten, dat naar boven brengen en versterken is een win-win situatie voor jezelf en de organisatie.

Ik werk graag samen met gedreven HRM-professionals en leidinggevenden die het beste uit zichzelf en anderen willen halen en willen investeren in hun ontwikkeling voor duurzame resultaten.

Den Haag

Locatie face2face coaching sessies en masterclasses: Raamweg 4 &
President Kennedylaan 19

Kitty Schaap Leiderschapscoach