Gratis

Interessante artikelen, tips ontvangen op het gebied van leiderschap, talent en organisatieontwikkeling? Schrijf je hier in en ontvang Strengths@Work ongeveer 1 x per maand. Bij inschrijving ga je akkoord met de privacyverklaring.

Inschrijven voor Strengths@Work
dit veld niet invullen s.v.p.

Voor het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, heb ik samen met mijn Strengthscope collega Vincent Deinum het artikel Focus op Kracht, de sterke punten revolutie’ geschreven.

”Een sterk punt is authentiek, geeft intrinsieke motivatie, energie en stelt in staat tot het doormaken van een steile leercurve. Uit onderzoek blijkt dat een organisatieklimaat gericht op het (h)erkennen van sterke punten, en die vervolgens koesteren en verder ontwikkelen, leidt tot hogere prestaties, minder ziekteverzuim en beter kunnen omgaan met emotionele belasting.’ (Jaap Paauwe Professor HR Studies Tilburg University).

Bevlogen en betrokken medewerkers zijn veel waard. Daarbij is de focus op kracht, unieke sterktes en het optimaal benutten van deze sterktes van groot belang.  gratis download

 

 

Hoe creëer je een positieve en vitale organisatiecultuur waarin mensen de ruimte krijgen om te floreren, om hun talenten zichtbaar te maken en optimaal te ontwikkelen? Hoe haal je het beste uit jezelf en anderen? “Zowel leidinggevende als medewerker geloven dat je meer uit talent kan halen door te focussen op de sterke punten en niet op de zwakke punten” (Boerman, 2016). Strengths-based leadership of positief leiderschap stelt de mens centraal. Het impliceert geloven in het potentieel, in de kracht van mensen en het stimuleren van betrokkenheid en eigen regie bij medewerkers. Voor het Tijdschrift Positieve Psychologie schreef ik het artikel Positief Leiderschap.

COACHEND LEIDINGGEVEN

De direct leidinggevende heeft de grootste impact op de prestaties, motivatie en…

LEIDERSCHAP & EMPLOYEE EXPERIENCE

Leiderschap & Employee Experience “Clients do not come first. Employees come first….

POSITIEVE PSYCHOLOGIE #FLOREREN #MOTIVATIE 3.0

Positieve Psychologie Van functioneren naar floreren Werkgerlateerde stress en burn-outs zijn beroepsziekte…

Versterk je persoonlijk leiderschap | Word wie je bent…

Versterk je persoonlijk leiderschap | Word wie je bent… “Your time is…

Talent-oriented (Strengths-based) Leadership

Talent-oriented Leadership Leadership behavior can have a big influence on the quality…

FeaturedTalentgericht Leidinggeven

Talentgericht leidinggeven Iedere leidinggevende moet meanderen rond de uitdagingen die het werk…