Dit artikel heb ik samen met Vincent Deinum geschreven voor het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties.

Sterke mensen, sterke organisaties.

Het ontdekken, benutten en ontwikkelen van de eigen unieke sterke kwaliteiten geeft meer energie en voldoening en leidt tot betere prestaties en plezier in het werk.

Medewerkers willen dat hun werk goed aansluit op hun sterke punten en waarden. Leidinggevenden en HR-professionals hebben een grote invloed op de productiviteit, betrokkenheid en het werkplezier van medewerkers.

Wanneer mensen ingezet worden op hun kracht gebeuren er mooie dingen maar helaas blijft nog te veel potentieel onbenut in organisaties. In mijn werk als HR-manager en nu als strengths-based development expert heb ik veel mensen gezien met sterke unieke kwaliteiten die ze niet goed kwijt konden in hun functie. Vaak werden deze individuele -en in teamverband de collectieve- kwaliteiten onvoldoende gewaardeerd en benut. En waar mensen vooral bezig waren met conflicten en problemen zag ik vooral kansen en oplossingen en hoe men elkaar meer kon versterken. Deze ervaringen zijn onder andere een belangrijke drive voor mij in mijn huidige werkzaamheden. Waarbij ik HR professionals en leidinggevenden begeleid en coach bij het ontwikkelen en inzetten van hun eigen sterktes en het ontdekken en benutten van de kwaliteiten van stakeholders, voor het vergroten van prestaties, meer positieve energie, werkplezier, inzetbaarheid, veerkracht en betrokkenheid. Van klachten naar krachten, van functioneren naar floreren.

De performance van een team wordt voor 70% verklaard door de leidinggevende. Medewerkers presteren beter wanneer de leidinggevende meer focust op sterke punten in plaats van verbeterpunten en zwakke punten.

By celebrating what is right with the world, we can find the energy to fix what is wrong.’

https://www.coachieve.nl/tvoo-thema-talent_focus-op-kracht-1/

Lees ook:

About The Author

Kitty Schaap

CoAchieve | Versterk leiderschap en talent vanuit een Strengths-based aanpak. Voor leidinggevenden, HR-professionals, organisaties.

You may also like...