Online Masterclass Talentgericht Leiderschap
1-op-1

De snel veranderende wereld waarin we leven en het werken met nieuwe organisatievormen vraagt veel van jou als leidinggevende. Effectieve leiders beschikken over veel zelfkennis en zijn positief, verbindend en oplossingsgericht. Ze zijn in staat zijn om mensen te motiveren en weten hoe ze talenten optimaal kunnen benutten en ontwikkelen.

De focus ligt binnen veel organisaties nog vooral op processen, terwijl het de mensen zijn die een organisatie al dan niet tot een succes kunnen maken. Organisaties laten nog te veel de kracht van mensen onbenut, dit is als slapend kapitaal. Sommige leidinggevenden benutten ten volle hun eigen sterke punten en laten ook anderen tot bloei komen, terwijl anderen daar helemaal geen aandacht aan besteden en zo dus potentieel onbenut laten. Talentgericht leiderschap impliceert geloven in de kracht van mensen en het stimuleren van eigen regie en persoonlijk leiderschap bij medewerkers.

Het kennen, ontwikkelen en optimaal inzetten van talenten geeft positieve energie en intrinsieke motivatie. Het versterkt de zelfregie en leidt tot betere prestaties en betrokkenheid bij de organisatie. Door het bewust inzetten van talenten, worden talenten ontwikkeld tot sterke punten; talent in actie.

Mensen die hun sterke punten kunnen inzetten op het werk presteren beter en zijn veerkrachtiger. Daarnaast zijn zij authentieker, meer betrokken en bevlogen.

Focus op sterktes

“Als je wilt dat teams optimaal presteren, dan moet je een omgeving creëren waarin demotivatie weggenomen wordt en intrinsieke motivatie de ruimte krijgt. Creëer dus een omgeving waarin collega’s samen vanuit hun eigen sterktes aan de slag gaan en elkaar helpen – dat leidt tot topprestaties.” – Dr. Kilian Wawoe

“Managers die zich op iemands sterke punten richten ervaren betere prestaties van hun mensen, meer motivatie en positieve energie, wat leidt tot meer inzet, betrokkenheid en de bereidheid ‘to go the extra mile’ voor het bedrijf.”

Tijdens deze inspirerende en interactieve masterclass maak je kennis met strengths-based management en hoe je talentgericht (strengths-based) leiderschap kunt ontwikkelen. Investeren in het ontdekken, inzetten en benutten van sterke punten versterkt leiderschap, eigenaarschap, prestaties en betrokkenheid (employee engagement) en vergroot veerkracht van mensen en de wendbaarheid van organisaties.

Deze masterclass is persoonlijk, 1-op-1, interactief, per Zoom of Teams en op aanvraag/open inschrijving. Voor een kleine groep is ook mogelijk, neem contact met mij op voor meer informatie.

Kennis van theorieën, instrumenten en interventies gebaseerd op strengths-based leadership en de positieve psychologie helpen je bij het werken vanuit je eigen talenten, onderscheidende leiderschapskwaliteiten en bij het aantrekken, motiveren, beoordelen, coachen en ontwikkelen van je teamleden.

Er zijn veel redenen waarom organisaties ervoor kiezen om meer mensgericht en talentgericht te gaan werken. Onder andere:

  • Medewerkers voelen zich meer gezien, gehoord en gewaardeerd als ze de kans krijgen om hun sterke punten te gebruiken.
  • Focussen op sterke punten kan helpen de expertise te versterken en stelt in staat om op een hoger niveau te presteren.
  • Het versterkt intrinsieke motivatie en eigenaarschap.
  • Deze aanpak kan helpen bij het verhogen van betrokkenheid (employee engagement), wat ook loyaliteit van medewerkers en het werkgeversmerk van organisaties versterkt.
  • Door te focussen op sterke punten is het eenvoudiger om aspiraties en ontwikkeldoelen inzichtelijk te maken.
  • Het bevordert inclusiviteit en diversiteit.
  • Een focus van leidinggevenden op strengths tijdens performance gesprekken heeft een significante positieve invloed op de prestaties (37% toename!), terwijl een focus op zwakke punten of verbeterpunten tot resultaat heeft dat de prestaties afnemen. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van de Corporate Leadership Council.
  • Het verbetert welzijn, vanuit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het werkdrukverlagend werkt om vanuit je talent en kracht te werken.

Je krijgt zowel theoretische inzichten als tips & tools die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Veel aandacht voor jouw persoonlijke en professionele context en vragen, de masterclass is per Zoom of Teams en je neemt deel op het moment waar het jou goed uitkomt (op aanvraag/open inschrijving). Een deel van het materiaal is in het Engels, enige kennis van de Engelse taal is wenselijk.

Voor wie?

Deze online masterclass is voor jou als je op een authentieke, krachtige, talentgerichte manier leiding wilt geven, passend bij deze tijd en graag inspiratie, nieuwe actuele kennis op wilt doen en praktische tools wilt krijgen die je zelf op het werk toe kunt passen.

Als je een gedreven manager/leider bent met minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring en je graag aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling werkt.

Als je de waarde inziet van het werken vanuit een authentieke, moderne, talentgerichte leiderschapsstijl. Voor het versterken van team performance, motivatie en betrokkenheid en voor het bevorderen van een positieve, inclusieve, mensgerichte en ontwikkelingsgerichte organisatie.

Als je graag zelf meer vanuit jouw leiderschapskracht wilt werken.

€ 295,- excl. btw

Tijd: 14:00 tot 18:00
Online

Nog vragen of kan ik je ergens anders bij helpen? Neem dan gerust contact met mij op, ik spreek/zie je graag binnenkort. De aanmelding is pas definitief na bevestiging van beide partijen en na betaling.

Betaling

Uiterlijk 10 werkdagen voor de afgesproken start van de masterclass dient het verschuldigde bedrag te zijn overgemaakt.

Annuleringsvoorwaarden

De datum en het tijdstip van ontvangst van de afmelding bepalen welke kosten moeten worden betaald: tot 10 werkdagen voor aanvang van de masterclass kan gratis worden geannuleerd.

Bij annulering korter dan 10 werkdagen voor aanvang van de masterclass moet het volledige bedrag voor de masterclass betaald worden.

Bij verhindering van deelname na betaling is in goed overleg verschuiving naar een volgende masterclass / datum mogelijk.

Aanmelden Masterclass Talentgericht Leidinggeven

Heb je een voorkeur voor een bepaalde dag ? Geef dat dan hier aan, ik probeer er rekening mee te houden voor zover dat kan.

“When colleagues recognize each other’s strengths, they are able to respond to each other’s events in a positive manner which can contribute to the energy and engagement experienced by the strengths user. When colleagues use their strengths at work, they will feel authentic and engaged and thrive – especially when their strengths are also recognized by others in the environment.” – Bron: Research Article “Using strengths and thriving at work: The role of colleague strengths recognition and organizational context” – Arnold Bakker