This e-book is for authentic leaders and for those leaders who aspire to be.

Als leider ben je een rolmodel en goed leiderschap begint bij jezelf, authentiek leiderschap betekent werken vanuit je leiderschapskracht.

.

AUTHENTIEK LEIDERSCHAP & TALENTEN BENUTTEN
 
“Veel bedrijven spelen in de eredivisie, maar hebben het talent in huis om in de Champions League te spelen. Zonde! Het klinkt misschien triviaal, maar ieder mens heeft talenten en als manager zie ik het als één van mijn hoofdtaken om deze te laten floreren.

Hoe? Door authenticiteit te stimuleren. Medewerkers die zichzelf zijn en zichzelf goed kennen, zijn als de beste in staat om hun talenten optimaal aan te spreken. Het loont dan ook de moeite om te investeren in een programma dat dit faciliteert. Bovendien zorgen bevlogen medewerkers voor bijzondere klantervaringen. Door te vertrouwen op de talenten van anderen, kun je jezelf als manager misbaar maken en naar ongekende hoogte groeien.” Bron: mtsprout persoonlijk leiderschap/15-levenslessen-van-ervaren-managers-wat-maakt-een-goede-baas

“In organisaties proberen we met cultuur-trajecten en incompany trainingstrajecten één stijl en houding te realiseren. Eigenlijk vraag je mensen om hun authenticiteit los te laten en in een mal te stappen. Maar je wil juist dat mensen zichzelf durven zijn op hun werk, dat ieder vanuit zijn/haar eigenheid een unieke bijdrage geeft aan de samenwerking en de resultaten. Je wil dat collega’s zich vrij voelen om hun eigen meningen en inzichten te geven, dat zorgt voor innovatie en creatieve oplossingen. Leiderschap is dan zorgen dat er de juiste, veilige setting is, waarin diversiteit kan bloeien. En een goede baas blijft gewoon Johan, blijf zoals je bent, houd vast aan je normen en waarden.” Bron: Managementsite, Vernieuwend Leiderschap

“One immediate result of Covid was an increased focus on human leadership – the skills that help to support and energise teams. At Coca-Cola, we’ve seen a move away from ‘corporate speak’ to a more authentic style of leadership” – (Audrey Clegg, group talent director at Coca-Cola)

Een strengths-based benadering van leidinggeven gaat uit van de authenticiteit, uniciteit en de kracht van de leidinggevende zelf en die van medewerkers en is dus per definitie authentiek, mensgericht en talentgericht.

Do you know your greatest strengths? What about your weaknesses? Authentic leaders are able to analyze their life stories, goals, challenges, values, and passions. They use that knowledge to effect change in their organizations and in the world´. – George, B. (2007). True north: Discover your authentic leadership.

Talent behouden en ontwikkelen? Floreren in plaats van functioneren? Zelf leiden in plaats van lijden? Werk vanuit een authentieke leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd.