Kitty

Leiderschapscoach, Talentcoach, Strengths-based expert

Als leiderschapscoach, talentcoach en strengths-based expert met een brede HRM-achtergrond op MT-niveau, bied ik coaching, assessments en programma´s voor het versterken van leiderschap & talent.

Master of Science in Management, MSc Managementwetenschappen, Cultural Sciences, MA Cultuurwetenschappen, Advanced Studies in Management Program, SHRM specialization, Certified Strengths Coach, StrengthscopeLeader accredited

Ik ben een gedreven en gepassioneerde HR Expert en strengths-based leiderschapscoach met jarenlange ervaring op het gebied van o.a. talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, medewerkersbetrokkenheid en performance management. Met een achtergrond in Human Resources Management en gewerkt te hebben voor diverse organisaties, variërend van Shell tot Sotheby’s, heb ik brede kennis en ervaring opgedaan die ik nu kan meenemen in mijn huidige werk.

Met meer dan 20 jaar relevante ervaring, ben ik goed bekend met de uitdagingen en onzekerheden waar leidinggevenden mee te maken hebben. Ik heb voornamelijk gewerkt in veeleisende, commerciële werkomgevingen en heb in de praktijk gezien hoe leidinggevenden een groot verschil kunnen maken, zowel positief als negatief. Als sparring partner en leiderschapscoach heb ik ervaring met het werken met honderden leidinggevenden op alle niveaus, van beginnende managers, teamleiders tot senior executives. 

Op het gebied van leiderschap en talent heb ik behalve leiderschapscoaching ook een aantal andere opdrachten met veel plezier opgepakt, o.a.

Programmaontwikkelaar Coachend Leiderschap, ontwerpen van modules, creatie en implementatie van een dynamisch leiderschapsprogramma voor een bekend opleidingsinstituut.

Masterclasses – o.a. over Positief Leiderschap voor organisaties als ABN AMRO MeesPierson en Dyade Academy

Ik werk met de kracht van positieve psychologie. Vanuit de positieve psychologie is er meer aandacht voor mensgericht organiseren, voor welzijn, sterke punten van mensen en positief leiderschap.  Door leidinggevenden in staat te stellen hun volle potentieel aan te boren en meer authentiek leiding te geven, worden ze niet alleen zelf (veer)krachtiger en effectiever maar kunnen ze ook een cultuur bevorderen waarin teams sterker en productiever zijn en ook beter toegerust zijn om hun eigen talenten én die van medewerkers te benutten en om met toekomstige veranderingen en uitdagingen om te gaan.

Mede door mijn studies, werkzaamheden en onderzoek op het gebied van SHRM, Employee Engagement, Talentonwikkeling, Coaching en Positief Leiderschap, ben ik de vele voordelen gaan zien van evidence-based werken met de strengths-based aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en vooral voor leiderschapsontwikkeling.

Samenwerken met mij

Mijn werkwijze is betrokken, positief confronterend, pragmatisch, doortastend, inspirerend, krachtgericht en resultaatgericht. De combinatie van ruime ervaring in het (internationale) bedrijfsleven, een bedrijfskundige en HRM achtergrond en grote interesse in leiderschap en talent, ontwikkelingsvraagstukken op het gebied van mens en organisatie maken mij als coach en adviseur vooral geschikt voor ambitieuze en gedreven leiders, managers, ondernemers en professionals die zich graag verder willen ontwikkelen.  

Wat mag je verwachten van de samenwerking met mij? Ik geef graag veel persoonlijke begeleiding, daarom werk ik vooral graag met 1-op-1 coachtrajecten of kleine groepen, met veel oprechte aandacht en oog voor de uniciteit van de ander als persoon en professional. Ik ga voor duurzame resultaten; geen trucjes, short cuts en quick fixes. Mijn stijl is niet zweverig maar ook niet formeel of zakelijk. Zelf ben ik gedreven en resultaatgericht en ik werk dan ook graag samen met gecommitteerde, ambitieuze professionals. Je wilt een high-performer zijn en je bent vastberaden om je maximale potentieel te benutten en om de beste versie van jezelf te worden. Door bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen, het niet helder hebben van je doelen en ambities, en andere interne en externe performance risks , wordt deze niet gerealiseerd en geactiveerd. Het gaat er niet om dat je iemand anders moet worden. Juist niet, die beste versie zit al in jezelf: be yourself, more, with skill, your best bet for success lies in building on who you already are, not in trying to become someone you’re not.

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten over mijn diensten en hoe ik je kan helpen bij het bereiken van je doelen.

my strengths

Uit het Strengthscope assessment komt naar voren dat (een aantal van) mijn meest onderscheidende persoonlijke sterke punten zijn: zelfontwikkeling, het ontwikkelen van anderen, kritisch denken, common sense, empathie. Uit het StandOut assessment van Marcus Buckingham komt naar voren dat ik vooral een performance coach ben en dat mijn kracht ligt op het gebied van het zien van potentieel, het geloven in potentieel en het willen ontwikkelen van potentieel.

ik geloof dat...
 • ieder mens uniek is, potentieel heeft en dat mensen het verschil maken
 • de direct leidinggevende een grote invloed heeft op medewerkers
 • leiders kunnen excelleren wanneer ze vanuit hun eigen kracht en talenten leiden
 • je geen formeel leidinggevende hoeft te zijn om een sterke leider te zijn en dat iedereen een inspirerend voorbeeld voor anderen kan zijn
 • een veilige werkomgeving zorgt voor vertrouwen, betere samenwerking, meer creativiteit en zelfleiderschap
 • een growth mindset en intrinsieke motivatie nodig zijn voor groeien, ontwikkelen
 • ´een baan voor het leven´ niet meer van deze tijd is en professionals ´ondernemers van hun eigen talent´ moeten worden
 • de focus moet liggen op: autonomie, zingeving, meesterschap, betrokkenheid, als je mens en organisatie sterker wilt maken
 • enige mate van ´positive stretch´, uitdaging en stress nuttig kan zijn om te groeien
 • verandering een gegeven is, het is de enige constante in het leven en dat mensen daarom veerkrachtig moeten zijn en organisaties wendbaar
 • leiders succesvol en meer voldoening halen uit hun leiderschapsrol als ze vanuit eigen kracht en waarden kunnen werken
 • leidinggevenden niet alles alleen kunnen en dat ze meer aandacht en tijd moeten besteden aan zelfreflectie en wat vaker moeten stilstaan bij vragen als wie ze zijn, waarom ze doen wat ze doen, met wie en op welke wijze en of dat echt bij ze past en of ze zo effectief en gelukkig zijn en het beste uit zichzelf en anderen halen
 • het belangrijk is dat je in actie komt als je iets wilt veranderen
 • leidinggevenden meer het potentieel, de kracht van medewerkers kunnen benutten
 • leiders, managers en HR-professionals veel baat hebben bij strengths-based leiderschapscoaching, hiermee versterken ze zichzelf, hun team en de organisatie op een positieve, duurzame manier
Wat klanten zeggen...

Kitty Schaap guided me through a for me ‘eye-opening’ journey, being the Strengthscope leadership development program. This development gave me a lot of unexpected, yet very helpful, understandings on myself, which helped me to further mature myself as a professional (but also as a human being), certainly behavior wise I’ve learned a lot. Perchance one of the most imperative lessons learned has been the affect on other people, something that I was entirely oblivious off.

Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coaching sessions. What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences, from where she turns many of her reflections into easy to grasp and relate to examples, that did trigger challenged me in self-reflections.

De StrengthscopeLeider coaching is een traject wat ik met heel veel positieve energie heb doorlopen. Door de 1 op 1 gesprekken met mijn coach Kitty Schaap kon ik dagelijkse dingen vanuit mijn werk toetsen op datgene waar mijn sterkten zitten en waar ik in de “overdrive” ging. Het is heel goed om de dingen te bekijken vanuit andere perspectieven dan ik normaal gewend was…. Het pad van mogelijkheden in plaats van het pad van belemmeringen. Kitty, super bedankt voor de goede professionele coaching die echt gericht was op mij als persoon.

Echt een eye-opener, nuttig om mijn eigen unieke sterke punten te ontdekken en hoe mijn sterke punten en leiderschapsgedrag door anderen worden waargenomen en beoordeeld (360° feedback). Ook het concept van sterke punten in overdrive, en hoe prestatierisico’s te beperken is erg nuttig, ik heb een aantal geweldige inzichten opgedaan. Kitty is business savvy en de combinatie van haar HR-achtergrond, management- en coachingsvaardigheden en ervaring in leiderschapsuitdagingen zorgde ervoor dat ik me erg op mijn gemak voelde om mijn rapport met haar door te nemen en openlijk te praten over de uitdagingen en kansen die ik op het werk ervaar.

Ik heb het coaching traject met Kitty Schaap als uiterst effectief – leerzaam, professioneel en aangenaam ervaren. Kitty begrijpt de kunst om op een rustige en open manier te helpen inzicht te verwerven in eigen kunnen en om je op die manier op het pad te zetten van positiviteit. Kitty wil ik graag aanbevelen voor organisaties die op een hoog niveau mensen op een serieuze manier willen coachen.

“Door me bewust te zijn van de methodieken / werkvormen is het mogelijk om sneller te schakelen in mijn mind set. Deze werken nog steeds erg goed.”

“Fijn om iemand van buitenaf te spreken en te sparren over business cases.” “Ik vond het een heel leerzaam en zelfs een soort van leuk proces. Je komt veel over jezelf te weten.” “Veel methodieken waren nieuw voor mij ondanks het eerder volgen van andere leiderschapstrainingen. De combinatie van de één op één gesprekken en opdrachten werken wat mij betreft beter dan eerder gevolde trainingen. Nu ook meer de mogelijkheid vrijuit casus te bespreken wat echt meerwaarde geeft.”

The part were also my colleagues shared their input was an thought-provoking mirror, very constructive and thanks to the professional coaching by Kitty, I have never experienced it as opposing or adverse. With the conclusion of the assessment in hand and the question in mind “now what?” Kitty has helped me greatly with the follow up being the one-on-one coaching sessions. What impressed me about Kitty is her ease and enormous bag of experiences, from where she turns many of her reflections into easy to grasp and relate to examples, that did trigger challenged me in self-reflections.

Kitty is an excellent sounding board for a range of issues at all levels of an organisation. She brings sensitivity and practical solution. She is not afraid of conflict and is adept at managing difficult situations between others. She is very trustworthy and people feel confident discussing confidential matters with her. She can see things from multiple angles.

Dit heeft mij zoveel meer inzicht gegeven dan alle andere psychometrische onderzoeken en programma´s die ik in mijn carrière heb doorlopen.

I cannot recommend Kitty highly enough as a Human Resources Manager. She has been a rock thoughout the emotional rollercoster of reorganisation and at every stage she has proved herself to be a loyal, creative and dedicated member of the management team. She is very skilled both a dealing with the day to day challenges of Human Resources and the planning and implementation of new strategies.

Kitty is the most skilled HR professional I have had the pleasure to work with. She is an intelligent, result oriented HR Manager with high integrity and strong work ethic. Kitty partnered with colleagues at every level of the company to guide them effectively through performance management, employee relations, change management, recruiting etc. Her broad experience makes Kitty a unique asset to every (international) team. On top of that, she has a great sense of humour and is fun to work with!

Het assessment StrengthscopeLeader heeft mij doen inzien waar mijn krachten liggen, maar belangrijker de onderlinge verhouding van krachten en minder sterke/ontwikkelde competenties, heeft mij doen inzien en doen verklaren waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan. Dus in conclusie een aantal zeer waardevolle inzichten verkregen die mij gaan helpen in het verbeteren van mijzelf. Kitty haar manier van begeleiden en geven van feedback/uitleg schepte een open en vertrouwd gevoel wat het makkelijk maakte om de analyse te bespreken. Wat ook zeer waardevol is geweest voor mij, is de feedback van diverse collega’s, waardoor het duidelijk is geworden op welk niveau mijn krachten het meest zichtbaar zijn, of als concrete bijdrage worden ervaren.

fREE CONSULTATION

Verkennen hoe ik jou en/of de organisatie het beste kan helpen? Maak hier zelf je afspraak met mij en ik spreek je graag binnenkort!